Teraz jest wtorek, 27 stycznia 2026, 19:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Garrett ace250
PostNapisane: piątek, 19 września 2008, 22:22 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witam!
Od niedawna posiadam tą wykrywke i w zwiazku z tym mam pytanie do uzytkowników ace :) , na jaich ustawieniach macie najlepsze efekty chodząc za kolorem lub militarką?? ;) I czy macie jakiś opraciowany system? Dzielcie się swoimi opracowaniami :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 19 września 2008, 23:17 
Generał Broni
Generał Broni

Generalnie na normalnym terenie chodzi sie z ALLMETAL i kopie wszystko co nie zelazo (ten najnizszy dzwięk). Na terenie zaśmieconym wycina sie pierwsze 2-3 kreski lub wlacza Jewelery i jak wyzej. Do namiezania przedmiotów lub okreslania ich ilosci uzywamy Pinpointa ktory ma w dodatku leszy zasieg i łapie echa (zobaczylem u kumpla i zaczynam zalowac ze nie mam ace250 tylko 150)

Na militarke chodzic z ACE to strata czasu - skutecznosc jedynie troche lepsza niz przy Jablu (mowie o militarce ze stali).

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 19 września 2008, 23:50 
Pułkownik
Pułkownik

2 lata ganiałem z Acem250 i w 100 % zgadzam się z Leszelem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 20 września 2008, 04:10 
Porucznik
Porucznik

Leszel napisał(a):
Na militarke chodzic z ACE to strata czasu - skutecznosc jedynie troche lepsza niz przy Jablu (mowie o militarce ze stali).

Pozdrawiam!

giller napisał(a):

Nie zgadzam się,nie zgadzam się w 40 % z Leszelem,zakładając ,że cytowane zdanie jest tą magiczną 40 :D

Nie zgadzam się z Gillerem,pochodź jeszcze z dwa lata,to wtedy może zaczniesz bardziej rozwijać swoje doświadczenie,a w postach będziesz używać więcej słów pisanych na klawiaturze. :yay A może w mniejszym czasie połaź ale bardziej intensywnie.

Po polach i drogach chodze na Jewelry,i czułości do 1 kreski przed końcem.
Po lesie ,bez rozeznania wcześniejszego,czyli mówiąc wprost na ślepo,all metal i czułość do 3 kresek przed końcem.
Po lesie,na militarkę,okopy bez terenu z dziurami po pociskach moździerzowych itd.czyli zmniejszone prawdopodobieństwo odłamków,all metal i 1 kreska przed końcem.
Po lesie,na mlilitarkę,okopy i dziury,all metal,i 4 kreski przed końcem,albo Jewelry i 3 kreski przed końcem.

Tak ja sobie ułożyłem na bazie swojego doświadczenia z Ace250 plan działania ustawień odpowiadających mnie.Czas wpływa na Twóją korzyść,bo zdobywasz doświadczenie,więc też sam zobaczysz na czym jest Ci wygodniej.

ps.miltarka też bardzo ładnie wychodzi z ziemi pod Garretem Ace250,mówię o militarce ze stali :D
Pozdr. :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 21 września 2008, 00:07 
Pułkownik
Pułkownik

1. Widocznie na pisanie duższych postów za tępy jestem.
2. Nie pochodzę z acem, bo zmieniłem sprzęt.
3. Zgadzam się, że 250 wykryje wszystko co zalega w ziemi. Wszystko na głębokość jednego sztychu.
4. Dla mnie militarka to nie łuski ustawiane od najmniejszej do największej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 21 września 2008, 01:06 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Może to ci pomoże. Kolega opisał co pokazuje ace na dany przedmiot.

http://www.eksploracjapolkowice.fora.pl ... 9.html#227

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 21 września 2008, 14:41 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Lokalizacja: Garrett 250 > Minelab Safari > Whites V3i > Deus XP
apacer napisał(a):
Może to ci pomoże. Kolega opisał co pokazuje ace na dany przedmiot.

http://www.eksploracjapolkowice.fora.pl ... 9.html#227

Oj chłopie, szukasz po forach a na miejscu masz lepsze porównanie...

opi napisał(a):

viewtopic.php?t=47069&start=24&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 22 września 2008, 02:46 
Porucznik
Porucznik

Pierwsze !

giller napisał(a):
1. Widocznie na pisanie duższych postów za tępy jestem.

Z pisaniem, najprawdopodobniej nie wynikają u Ciebie jakie kolwiek problemy,ale zawsze istnieje mały procent ,że wada urywa się w zupełnie innym punkcie np.aleksji.Jeśli dodatkowym objawem jest stwierdzenie,że ja uważam Twój stan umysłu za tępy.To mogę tylko powiedzieć,że obalam ten argument czy też stwierdzenie,z jednej przyczyny - nie byłbyś w stanie tego stwierdzić,że ja tak uważam, bo byłbyś tępy.I dlatego prawdopodbieństwo wystąpienia u Ciebie Aleksji może być całkiem prawdopodobne. :ups:

Dlaczego ? Przykład pierwszy masz zacytowany na początku postu, oraz dwa kolejne poniżej(pierwszy, jasne i przejżyste pytanie,drugi Twoja wypowiedź)

Pytanie:

Kazio napisał(a):
Witam!
Od niedawna posiadam tą wykrywke i w zwiazku z tym mam pytanie do uzytkowników ace :) , na jaich ustawieniach macie najlepsze efekty chodząc za kolorem lub militarką?? ;) I czy macie jakiś opraciowany system? Dzielcie się swoimi opracowaniami :1

Odpowiedź TWA(pomijając wypowiedź Leszela.):

giller napisał(a):

Nic już nie trzeba dodawać,no nie ?

Albo po chwili namysłu,taki stan może oznaczać,że Leszel(bez urazy) ma coś na Ciebie i za wszelką cenę starasz się mu przypodobać(jest też inne słowo ale jest obraźliwe i może być źle zinterpretowane) bądź istnieje inna przyczyna Twojego wystrzałowego potwierdzania(które nie było chyba aż tak znaczące dla tego tematu) albo najprostsza i najbardziej prawdopodobna ,nabijasz sobie posty bo jesteś zauroczony możliwością zmiany obazka i statusu pod nim,którego to można tylko dokonać postując :D na forum w tematach ile wlezie,bez znaczenia słów zawartych w postach Twych :ups: a przynajmniej w tym.

giller napisał(a):
4. Dla mnie militarka to nie łuski ustawiane od najmniejszej do największej.

Zakładasz i stwierdzasz zarazem,że dla mnie znaczenie słowa militarka,jako określenie w slangu poszukiwaczy oznacza - łuski ?
Cool :1 I idąc tym tropem dalej podkładasz sobie argumenty potwierdzające tą teorię,że na pewno znajduję tylko łuski. A to interesujące :roll:

Krytyka nie zabija ale wskrzesza myślenie...o krytyce :D

Pozdr. :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 22 września 2008, 12:29 
Główny Administrator
Główny Administrator

Panowie przywołuję do porządku !!!
Temat jest o obsłudze wykrywacza a nie o stanie umysłu forumowiczów.
Z drugiej strony jak słyszę o ace 250 jako sprzęcie na militarkę to dostaję kolki ze śmiechu :)
Udowadniający taką tezę nigdy nie przeprowadzali jakichkolwiek testów z innymi wykrywaczami !!!
Oczywiście gdy nie mamy nic lepszego to możemy wziąźć kanarka i pobiegać po pobojowiskach za płytko zalegającą kolorową drobnicą bo szukanie np. bagnetów z ciągłym naciskaniem trybu namierzania to karkołomne i bezsensowne działanie.
FDJ

Ostatnio edytowano niedziela, 12 października 2008, 12:43 przez Jacek, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 22 września 2008, 13:02 
Major
Major

FDJ wybierz się w okolice siekierek gozdowic czy też na niemiecką strone choćby kolo schwetd z ace,a przekonasz się że to jak najbardziej sprzęt na militarke.. :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 22 września 2008, 14:07 
Generał Broni
Generał Broni

O rany, ale burze wywolala moja wypowiedz :D Ace do militarki? Tylko skad mam wiedziec ze mam pod cewka bagnet a nie gwózdz? Bo dla ace duzej roznicy nie ma, czy lezy dluzszy gwozdzik czy magazynek stalowy od TT... trzeba kopac wszystko. Do tego dochodzi nieproporcjonala strata zasiegu (powyzej 30cm, bo do 30 cm jest niezawodny) do wielkosci przedmiotu. Glebiej niz z 0,5 metra to NIC nie wyciagniesz.

A co do miejscowek to sa takie ze i z MD znajdziesz sporo, z ACE 700% wiecej, a ze smetkiem 2100% wiecej (militarki)...

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 września 2008, 00:40 
Moderator
Moderator

Leszel. Akurat ACE zachowuje się tak, że jak jest większy przedmiot żelazny, to pokazuje w okolicach aluminium (maksymalne wskazanie). Co to znaczy większy przedmiot? Np. kółko stalowe o średnicy 8cm, grubości 1 cm. Albo przecinak długości 15 cm. Jak długo pochodzisz z ACE, to z łatwością rozpoznasz większe kawałki żelaznych przedmiotów od gwoździ. Przykład: z 50 cm wykopałem skrzynkę niemiecką na amunicję do MG. I kopałem tylko dlatego, że sygnał nie był "żelazny". Zawszę chodzę na all metal i maksymalnej czułości (nie spotkałem się jeszcze z potrzebą jej obniżania) ale nigdy nie kopię niskiego tonu. Kopię głównie monety, choć militarka też się zdarza (nie tylko łuski), lecz jej nie zbieram.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 października 2008, 12:40 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Dzięki za wasze spostrzeżenia, na pewno sie przydają! :1 A co do tego tematu ,,ACE na militarkę'' to myśle, że tu nie wykrywacz odgrywa największą rolę a miejscówka i szczęście ;)

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]