Teraz jest niedziela, 18 stycznia 2026, 08:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: GTI 2500
PostNapisane: wtorek, 28 kwietnia 2009, 15:51 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witam, jestem szcześliwym ( mam nadzieje) posiadaczem tego wykrywacza i mam pytanko do praktykow o wyjasnienie oso chodzi
mianowicie co to jest sygnał wiodacy i do czego sluzy,
jaki ma wplyw jego ustawienie , co ma wspolnego czulosc i sygnal wiodacy ?

jak wlaczam sprzet i go restuje to wlacza mi sie opcja "coins" ale tez slysze w glosniczku buczenie, dopiero jak zejde "sygnalem wiodacym w dol to to buczenie w penym momencie znika ( cichenie w miare schodzenia w dół ) - czy to jet normalne ?

jak ustawic sprzet aby pracowal stabilnie, zauwazylem ze jak zmienie czestotliwosc to stabilnosc sie poprawia, a tak normalnie to jak omiatam łąkę to mam sporo ( przewaznie szystkie) dziwnych sygnałów, raz kwadracik jest na 3 a raz na 7, wtedy przelaczam na all metal i kopie, a pozniej okazuje sie ze jest to cienki drucik na 40 cm :(

moze mi ktos pomoze z ustawiniem tego kombajna - wiem ze powinienem sie go nauczyc ale to trwa, a sami po sobie wiecie dobrze ze czlowiek jak dorwie jakis sprzet to chcialby od razu, aby bylo wszytsko cacy i zeby wyskakiwaly same fajne fany :) .

Prosze wiec doswiadczonych kolegow o pomoc i podpowiedz co i jak ( niekoniecznie na forum jak jest to jakas tajemna wiedzia )

udalo mi sie znalezc coprawda 10 kopiejek z 1870 ale to przypadkiem - bo nie bylo wyrazniego sygnalu ( a monetka byla plytko na sztych ) a nie chcialbym omijac takich znbalezisk.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 28 kwietnia 2009, 20:13 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Przeczytaj INSTRUKCJĘ OBSŁUGI ;) Potem zadawaj pytania.
Sygnał wiodący słyszysz go zawsze w tle, wiesz, że sprzęt pracuje. Bez wpływu na osiągi wykrywacza. Czułość.. no tu kolego dałeś plamę, jak masz kobietkę przy boku i dajesz jej dużo czułości to dostajesz i od niej coś więcej :1 .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 28 kwietnia 2009, 23:53 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

:),
czytalem instrukcje ale nie pisza jaki ma wplyw sygnal wiodacy i co to generalnie jest.
Czulosc to wiadomo ale podejzewam, ze jedno i drugie musi byc ze soba jaos zgrane.
Czy przy tej samej czulosci powiedzmy 9 ustawie sygnal wiodacy maly czy na maxa jaki to bedzie mialo wplyw na dzialanie wykrywacza tego w instrukcji nie pisze :(

generalnie instrukcja podaje "najlepiej pracowac na ustawieniach fabrycznych"

co do kobiet jakos sobie radze.... :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 29 kwietnia 2009, 08:41 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Poczytaj:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... t=treshold

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 29 kwietnia 2009, 09:55 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Dzieki, super.. takiej odpowiezi oczekiwałem :) to wyjasnia mi wszystko. Teraz mam juz jasnosc jak wykorzystac mojego GTI - :))

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 września 2009, 02:21 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

nic tam nie wyczytalem co by ci moglo pomoc,napisali tylko o sygnale wiodacym a to nawet dzieci wiedza,GTI2500 to majstersztyk do pol roku pracy na nim chce sie go wyrzucic ,wielu sie zniecheca ale po nauczeniu sie tego sprzetu kocha sie go:-Dja sobie nie wyobrazam poszukiwan bez niego:-D

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]