|
Witam, jestem szcześliwym ( mam nadzieje) posiadaczem tego wykrywacza i mam pytanko do praktykow o wyjasnienie oso chodzi
mianowicie co to jest sygnał wiodacy i do czego sluzy,
jaki ma wplyw jego ustawienie , co ma wspolnego czulosc i sygnal wiodacy ?
jak wlaczam sprzet i go restuje to wlacza mi sie opcja "coins" ale tez slysze w glosniczku buczenie, dopiero jak zejde "sygnalem wiodacym w dol to to buczenie w penym momencie znika ( cichenie w miare schodzenia w dół ) - czy to jet normalne ?
jak ustawic sprzet aby pracowal stabilnie, zauwazylem ze jak zmienie czestotliwosc to stabilnosc sie poprawia, a tak normalnie to jak omiatam łąkę to mam sporo ( przewaznie szystkie) dziwnych sygnałów, raz kwadracik jest na 3 a raz na 7, wtedy przelaczam na all metal i kopie, a pozniej okazuje sie ze jest to cienki drucik na 40 cm :(
moze mi ktos pomoze z ustawiniem tego kombajna - wiem ze powinienem sie go nauczyc ale to trwa, a sami po sobie wiecie dobrze ze czlowiek jak dorwie jakis sprzet to chcialby od razu, aby bylo wszytsko cacy i zeby wyskakiwaly same fajne fany :) .
Prosze wiec doswiadczonych kolegow o pomoc i podpowiedz co i jak ( niekoniecznie na forum jak jest to jakas tajemna wiedzia )
udalo mi sie znalezc coprawda 10 kopiejek z 1870 ale to przypadkiem - bo nie bylo wyrazniego sygnalu ( a monetka byla plytko na sztych ) a nie chcialbym omijac takich znbalezisk.
|