robertposz napisał(a):
Prymek czy wgrywałeś te wersje oprogramowania na jeden detektor czy miałeś do testów dwa z detektory( 2-kę i 3-kę)? Wcześniejsza wersja Deus 2 miała inaczej skonstruowaną cewką niż 3-ka. Może z tego powodu występują różnice w zasięgu.
Bardzo interesująca uwaga - nie wiedziałem o różnicy w cewkach i to może faktycznie być klucz do zrozumienia tej różnicy . Jednak mój deus z wersją 3.2 w pełnych tonach , zero dyskryminacji , 18khz , reak. 3 silencer -1 , sprawował się doskonale całą ostatnią niedzielę : 29 monet , 4 sreberka , 33 guziki i imponująca ilość mikrokolorków ( wiadomo wszystko do 15cm - ale akurat głębokość w takim syfie jak kopałem nie była priorytetem ) jednak gdy próbowałem używać innych programów to już bajka się kończyła , natomiast 2.0 miał dużą przewagę ( bardzo delikatnie mówiąc :lol: ) . Wczoraj używałem 2.0 na ustawieniach : dysk. 4 , 12khz , tx 2 , reak. 2 silencer -1 , 2 tony - 202/702 , audio response 4 - dziury zdecydowanie głębsze jedynie trochę kłopotów przy identyfikacji żelaza ( silencer -1 ) ale chyba już wiem jak to rozwiązać - możliwości tego programu były nie osiągalne na 3.2 ( jasność i czytelność odpowiedzi ) . Mam tylko cewkę 9 cali i na takiej robiłem testy.