misior napisał(a):
rizar napisał(a):
BROMBA napisał(a):
mój fisher pociągnął wczoraj boratynkę na głębokości większej o kilka cm niż długość pinpointera makro, przy bardzo ładnym sygnale, i to w zwykłym trybie DE, który jest praktycznie najpłytszy :o
Sygnał zależy od stanu monety, głębokości zalegania a przede wszystkim od jej ułożenia w glebie. Twoja boratynka najwidoczniej leżała na płasko w ziemi.
Zgadza się podczas testu ułożyłem ją na płasko, podejrzewam że gdybym położył ją na sztorc w ogóle patyk jej by nie widział.
Dziś wbiłem Skibensa z uwagami Zeppo035 na 50 groszy teraźniejszych, głębokość 25cm no może 30cm ale to max.
Skibens napisał(a):
Panowie czy można coś więcej jeszcze wycisnąć?
-Częstotliwość 12 kHc
- dyskryminacja 0
- balans gruntu ręcznie ustawiany, najczęściej 82, na śledzeniu 84-87
- full tons
- reaktywność 2, expert -1, na zaśmiecone pola 3 na czyste 1
- czułość standardowo 95 jak pole da to 99
- podbicie sygnału 5
siła TX standard nie bawiłem się.
Myślę że to dość mocno wyżyłowane ustawienia, a ja kopie cały czas małe moniaki max 15- 17 cm, oczywiście polmosa lub łuskę to spokojnie z ponad 30 wyciąga. Ale trzeba przyznać że do 15 cm to kosa na moniaki wciąga wszystko jak odkurzacz :h
witam
na ustawieniach podanych cewka 9 powinna widzieć boratynkę 25do30 cm zależy od gleby na której szukasz na 11 powinno być głębiej (reaktywność 1 expert -1)jak tak nie jest zacznij od wgrania softu jeszcze raz
ja mam głębokości jak na filmie
https://www.youtube.com/watch?v=0gbRyvd8lfQ