BRAT_MIH napisał(a):
Ty koleżko masz Deusa w ogóle czy tak się w temat wpierniczasz żeby ludzi denerwować ? Ja myślę, że nie wiesz o czym mówimy, bo w łapie nie miałeś. Skończ trollować. To jest wykrywacz dla ludzi myślących i każdy tak ustawi sobie jak chce i mu się podoba. Tym się Deus różni od innych. A śmietnik to się ma we łbie jak się nie wie o czym się mówi, a mam wrażenie żeś jest zazdrosnym typem, co nie chce pomóc, a ino zasiać rozgardiasz.
Pytam się grzecznie o te opcje. Od tego jest forum. Napisałeś coś na temat Notch? Nic nie napisałeś, a to czy mam Deusa czy nie, to niech cie nie interesuje. Mam prawo wypowiadać się na każdy sprzęt.
Pytam więc jeszcze raz, czy każdy myślący według ciebie ma sobie sam ustawiać te opcje? Skoro tak, to skąd ma wiedzieć jak je ustawić skoro w instrukcji od proscana nie ma opisane np: Ground Notch.
I kolejna sprawa, nie wiem co to znaczy "trollować" ale powiem Ci, że ja wiem do czego są różne opcje w deusie tylko nikt z was nie potrafi wyjaśnić jak je używać w połączeniu z innymi ustawieniami.
To, że każdy ustawi sobie te wszystkie opcje nie ma sensu. Każda z nich jest do czego innego i nie wolno ich mieszać bo właśnie z waszych ustawień sprzęt zrobił się bardzo niestabilny, popiskuje, znajduje zardzewiałe żelazo a sygnały głębokie nie są wskazywane jako dobre cele.
A ja proponuje koledze przeczytać ten temat od deski do deski i zebrać sporą ilość wiedzy bo w wątku też był poruszany temat Nocha, używanie go jest opcjonalne, z tego co pamiętam może zamaskować dobre sygnały na skraju zasięgu i ma chyba też wpływ na głębokość.
Osobiście wole słyszeć wszystko wiec nie używam i chodzę z dyskryminacją 0 i full ton sprawdza się świetnie, to kwestia przyzwyczajenia. Popiskiwanie to normalna rzecz we wszystkich wykrywaczach, jak wyżyłujesz ustawienia. Co do twierdzenia o mieszaniu ustawień - śmiech mnie ogarnia po to są, aby eksperymentować, producent ws instrukcji nie zabronił;) wiec można :)