Teraz jest sobota, 11 października 2025, 23:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: wtorek, 27 października 2015, 14:52 
Generał Brygady
Generał Brygady

to nie sygnet a sztabka inwestycyjna na palec : :luv

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 października 2015, 11:28 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

deus_xp napisał(a):
BRAT_MIH napisał(a):
Ty koleżko masz Deusa w ogóle czy tak się w temat wpierniczasz żeby ludzi denerwować ? Ja myślę, że nie wiesz o czym mówimy, bo w łapie nie miałeś. Skończ trollować. To jest wykrywacz dla ludzi myślących i każdy tak ustawi sobie jak chce i mu się podoba. Tym się Deus różni od innych. A śmietnik to się ma we łbie jak się nie wie o czym się mówi, a mam wrażenie żeś jest zazdrosnym typem, co nie chce pomóc, a ino zasiać rozgardiasz.

Pytam się grzecznie o te opcje. Od tego jest forum. Napisałeś coś na temat Notch? Nic nie napisałeś, a to czy mam Deusa czy nie, to niech cie nie interesuje. Mam prawo wypowiadać się na każdy sprzęt.

Pytam więc jeszcze raz, czy każdy myślący według ciebie ma sobie sam ustawiać te opcje? Skoro tak, to skąd ma wiedzieć jak je ustawić skoro w instrukcji od proscana nie ma opisane np: Ground Notch.

I kolejna sprawa, nie wiem co to znaczy "trollować" ale powiem Ci, że ja wiem do czego są różne opcje w deusie tylko nikt z was nie potrafi wyjaśnić jak je używać w połączeniu z innymi ustawieniami.

To, że każdy ustawi sobie te wszystkie opcje nie ma sensu. Każda z nich jest do czego innego i nie wolno ich mieszać bo właśnie z waszych ustawień sprzęt zrobił się bardzo niestabilny, popiskuje, znajduje zardzewiałe żelazo a sygnały głębokie nie są wskazywane jako dobre cele.

A ja proponuje koledze przeczytać ten temat od deski do deski i zebrać sporą ilość wiedzy bo w wątku też był poruszany temat Nocha, używanie go jest opcjonalne, z tego co pamiętam może zamaskować dobre sygnały na skraju zasięgu i ma chyba też wpływ na głębokość.
Osobiście wole słyszeć wszystko wiec nie używam i chodzę z dyskryminacją 0 i full ton sprawdza się świetnie, to kwestia przyzwyczajenia. Popiskiwanie to normalna rzecz we wszystkich wykrywaczach, jak wyżyłujesz ustawienia. Co do twierdzenia o mieszaniu ustawień - śmiech mnie ogarnia po to są, aby eksperymentować, producent ws instrukcji nie zabronił;) wiec można :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 października 2015, 10:24 
Porucznik
Porucznik

Wnioskując ze zdjęć:

http://md-hunter.com/xp-deus-deep-nozzle-and-xp-pinpointer-new-2016/

sądzę, że to są już gotowe produkcyjne two-box'y, pozostaje dozbierać "goldów" i czekać na oficjalne info o dostępności.
Miejmy nadzieję że nowe cewki i pinpointer'y są już na podobnym etapie :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 października 2015, 13:47 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

darmatt napisał(a):
Popiskiwanie to normalna rzecz we wszystkich wykrywaczach

Mam krótko deusa, ale zauważyłem, że na ziemiach, na których występuje bardzo dużo kamieni magnetycznych, gdzie za jednym machnięciem cewki mamy ich kilka wykrywacz się zatyka - przebija kolor, ale ciężko go domierzyć i namierzyć, a po wykopaniu znajdujemy moniaka. Wykrywka się strasznie zatyka, tak jakby procesor nie nadążał z taką ilością dźwięków- popiskiwań. Zmniejszyłem grunt do 87 i się ustabilizowała (pomiar gruntu to 80-82) Mam tylko lite i pytanie czy grunt notch pomoże oraz zwykły notch dla id = 87-100 ustawiony u kogoś na panelu?
PS. Moim zdaniem jak jest ciszej zyskujemy znaczną przewagę bo lepiej wychwycić niuanse, ale z drugiej strony czy czegoś nie tracimy, czy w tle wykrywka nadal się nie zatyka tylko tego nie słyszymy?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 października 2015, 14:13 
Plutonowy
Plutonowy

vulpes napisał(a):
darmatt napisał(a):

Co :o
Miałem trochę sprzętów, chodzę z ekipą, która ma różne wykrywacze (i to nie żółte zabawki), i żaden nie popiskuje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 października 2015, 15:10 
Podporucznik
Podporucznik

Vulpes na kamienie dobrze jest pojechać z gruntem do góry ewentualnie podnieść w górę wyciszacz (silencer) a w wypadku samych słuchawek wybrać program z wyżej ustawionym wyciszaczem, który skutecznie maskuje takie sygnały. Na terenach z duża ilością kamieni magnetycznych głębi i spokoju nie uzyskasz jednocześnie. Odnoszę wrażenie że na takie tereny nie nadaje się całkowicie opcja śledzenia gruntu. Zdarzyło mi się kiedyś że popiskiwały kamienie za chwilę urósł pasek mineralizacji i sygnały ucichły jednak zdecydowałem się na 1 szpadel i wyskoczyło cieniutkie sreberko - byłem zdziwiony, więc chyba lepiej jest nieco płyciej a spokojniej w takich miejscach..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 października 2015, 15:43 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Zdaję sobie sprawę że na słuchawkach w tym elemencie jestem ograniczony, ale czy te dwa notche czyli normalny i gruntu nie pozwolą wyciszyć wykrywacza i pozostać z głębokością, pomijając wyciszać, bo go lubię mieć ustawionego maksymalnie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 października 2015, 16:45 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

vulpes napisał(a):
Zdaję sobie sprawę że na słuchawkach w tym elemencie jestem ograniczony, ale czy te dwa notche czyli normalny i gruntu nie pozwolą wyciszyć wykrywacza i pozostać z głębokością, pomijając wyciszać, bo go lubię mieć ustawionego maksymalnie?

Na ilu tonach chodzisz?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 października 2015, 23:59 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

vulpes napisał(a):
darmatt napisał(a):

Mam krótko deusa, ale zauważyłem, że na ziemiach, na których występuje bardzo dużo kamieni magnetycznych, gdzie za jednym machnięciem cewki mamy ich kilka wykrywacz się zatyka - przebija kolor, ale ciężko go domierzyć i namierzyć, a po wykopaniu znajdujemy moniaka. Wykrywka się strasznie zatyka, tak jakby procesor nie nadążał z taką ilością dźwięków- popiskiwań. Zmniejszyłem grunt do 87 i się ustabilizowała (pomiar gruntu to 80-82) Mam tylko lite i pytanie czy grunt notch pomoże oraz zwykły notch dla id = 87-100 ustawiony u kogoś na panelu?
PS. Moim zdaniem jak jest ciszej zyskujemy znaczną przewagę bo lepiej wychwycić niuanse, ale z drugiej strony czy czegoś nie tracimy, czy w tle wykrywka nadal się nie zatyka tylko tego nie słyszymy?

witam na kamienie magnetyczne pomoże noth grunt noth z dyskryminacji to zły pomysł bo wszystko od (87-100)wytniesz czyli srebro i sporo innych moniaków nie dadzą żadnego sygnału

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 października 2015, 01:11 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

zeppo035 napisał(a):
noth z dyskryminacji to zły pomysł bo wszystko od (87-100)wytniesz czyli srebro i sporo innych moniaków nie dadzą żadnego sygnału

Od kiedy Notch ustawiony np: od 0 do 10, wycina srebro powyżej 87?

A po drugie ID=100 nie istnieje. Doucz się.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 października 2015, 11:05 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

deus_xp napisał(a):
zeppo035 napisał(a):
noth z dyskryminacji to zły pomysł bo wszystko od (87-100)wytniesz czyli srebro i sporo innych moniaków nie dadzą żadnego sygnału

Od kiedy Notch ustawiony np: od 0 do 10, wycina srebro powyżej 87?

A po drugie ID=100 nie istnieje. Doucz się.

Przeczytaj co napisala osoba zainteresowana(87-100)a powinno byc(99)ale to błąd ortograficzny!!! i nie chcialem mieszac w glowie zadajacemu pytanie .
A ty zamiast robic zamieszanie czytaj tekst ze zrozumieniem.
Przepraszam za pisownie pisane z tel.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 października 2015, 11:16 
Szeregowy
Szeregowy

Nikt @deus_xp nie pisał o notch-u 0 do 10 .
Notch od 87 do max wytnie grube sreberka i nie tylko nawet notch ustawiony na 97do 99 je wytnie a taki właśnie sygnał dają grube srebra tak ,że notch dyskryminacji tu odpada .
Noch gruntu ustawiony od 85 do np max bardziej uspokoi wykrywacz ale nie sprawdzałem tego dokładnie jak z wycinaniem dobrych sygnałów i wpływem na inne parametry .Przy grubym sreberku nie było bardzo widocznych zmian w zasięgu a na małe jeszcze nie sprawdzałem .
pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 października 2015, 11:20 
Szeregowy
Szeregowy

zeppo035 napisał(a):
Przeczytaj co napisala osoba zainteresowana(87-100)a powinno byc(99)ale to <b><font color=red>błąd ortograficzny!!!</font></b> i nie chcialem mieszac w glowie zadajacemu pytanie .
A ty zamiast robic zamieszanie czytaj tekst ze zrozumieniem.
Przepraszam za pisownie pisane z tel.

Większość forumowiczów złapała o co chodzi więc nie ma za co przepraszać .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 października 2015, 13:02 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Proponuje ignorować wypowiedzi użytkownika deus_xp. Wszyscy załapali o co chodzi tylko ten znalazł dziurę w całym i troluje, czepia się szczegółów co nic nie wnosi do wątku - typowy nieprzyjemny typ gościa, który myśli że jest fajny i wytropił aferę, a tak naprawdę to nie ma żadnych podstaw do dyskusji.
Wracając do tematu to np w proximie robiłem tak, że wycinałem górny zakres id i było spokojnie, a sygnał od dużego srebra był tak rozległy na skali, że mimo wszystko taka moneta była sygnalizowana. Czy któryś z użytkowników może sprawdzić jak to jest i najlepiej z zakopanym moniakiem w glebie, bo wtedy chyba id schodzi niżej? Dodam że interesują mnie drobne srebra, które tak wysoko nie wchodzą na id.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 października 2015, 13:58 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Wpisz noth grund na ta miejcowke 99-85 powinno wyciac kamienie a sygnaly od koloru w tym przedziale beda slyszalne

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]