Teraz jest środa, 15 października 2025, 09:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 97  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy model Rutusa - Alter71
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2016, 20:46 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

wszystko rozumiem ale skoro ruszyła na forach akcja reklamowa to dlaczego jest taki problem z jakim kolwiek filmem skoro sam producent ogłosił że jest nowy model w testach od dwóch lat to nie jest to już tajemnica chyba że to chwyt marketingowy :666
dodam że z argo byłem zadowolony jak ten będzie szybszy to wrócę do rutusa :1

Ostatnio edytowano poniedziałek, 3 października 2016, 20:53 przez zeppo035, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2016, 20:52 
Kapitan
Kapitan

Rysio z Klanu napisał(a):
Po co był Twój post?Zaczepka?

Może dwa ostatnie pytania były nie do końca potrzebne, natomiast na pierwsze jak najbardziej oczekiwałbym odpowiedzi.
A Twój post po co był?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2016, 20:54 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Mnie interesuje tylko test 2 gwoździ z 10gr pomiędzy.
Jakiś filmik by się przydał

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2016, 20:57 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Wyluzujcie,trochę cierpliwości jak producent uzna że już można ujawnić szczegóły do szerszej publiki to na pewno to zrobi.pamiętajcie że konkurencja czuwa.może nie wszystkie zorwiązania są już zgłoszone do urzędu patentowego, :zdr walnijcie browca i spokojnie czekajcie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2016, 21:16 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

A co to za tajemnica, gdyby pokazać np filmik jak wygląda menu, lub jak słychać dźwięki na kolor itp.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2016, 22:33 
Kapitan
Kapitan

Abaqus napisał(a):
Po co był Twój post?Zaczepka?

Może dwa ostatnie pytania były nie do końca potrzebne, natomiast na pierwsze jak najbardziej oczekiwałbym odpowiedzi.
A Twój post po co był?

Poszukaj sobie w sieci "speed test", "recovery speed test"
test na szybkość procesora, separację wykrywacza
https://www.youtube.com/watch?v=z82UOUvwVik
https://www.youtube.com/watch?v=_RwN_2502kg

Nail Board jest takim testem na szybkość procesora i tym samym pokazuje jak radzi sobie wykrywacz z maskowaniem przez żelazo - jedno wiąże się nierozerwalnie z drugim.
https://www.youtube.com/watch?v=PhjzxEqWPgU
w tym ostatnim filmie od 2m30s mowa o Rutusie Argo - mamy więc odniesienie do poprzednika Altera71. Jeśli nowy model poradzi sobie z tym testem to będzie to wyraźny postęp i potwierdzenie, że Alter jest jednak przełomową konstrukcją w stosunku do swoich poprzedników na którego warto zwrócić uwagę. Nie ukrywam, że sam jestem ciekaw tego wykrywacza - kasa już odłożona więc jak testy i obiektywne opinie userów będą pozytywne to nie wykluczam jego zakupu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2016, 23:11 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Może tak troszeczkę poza tematem, ale jednak powiązane.
Czy są dostępne w sieci testy "Nail Board" robione z przedmiotami zakopanymi?

Przemiatanie cewką w odległości kilku cm. od przedmiotów, jest dla mnie mało przekonujące.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2016, 23:44 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witajcie.
Aby wszystko było jasne z mojej strony.
Zawsze uważałem i dalej trzymać się tego będę, żeby zrozumieć dany wykrywacz to potrzeba min. 2 lata chodzenia za różnymi rzeczami i w różnym terenie.
Altera 71 jeszcze "ogarniam".
Aby pokazać Wam jakiś film z testami Altera 71, czy też same menu, sprzęt musi być całkowicie skończony. Trwają właśnie ostateczne szlify.
Więc filmik nagrywany dziś nie będzie aktualny w momencie oficjalnej premiery.

Jak tylko Rutus ogłosi premierę, mam zamiar z mojej strony na Jurze zrobić coś na zasadzie oficjalnej prezentacji, może załatwię zgody konserwatora na oficjalne poszukiwania i będziemy nie tyle testować co szukać na poważnie.
Podyskutujemy o prawie i pobawimy się wykrywaczami.
Na ten czas proszę o wyrozumiałość.
Na pocieszenie fotka z testów Altera71, na legendarnym miejscu.

Alter 71 jeszcze w wersji Prototypowej.
( Dla ciekawskich. Zgoda Lasów na rycie jest, a medale, kulki szrapnelowe, zatyczka oraz przedwojenny kapsel z wódy trafiły zgodnie z ustawą o rzeczach znalezionych do Starosty, teraz czekam na ocenę co z tego jest zabytkiem a co nie) :D

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2016, 10:20 
Kapitan
Kapitan

benekpe napisał(a):
Nail Board jest takim testem na szybkość procesora...

Benek, no mniej więcej tak myślałem, że o to chodzi. Niemniej szybkość procesora należy chyba rozumieć jako częstotliwość taktowania jego zegara, a co i jak ten procek będzie robił to już zależy od programisty i konstruktora sprzętu. A tak na marginesie: dlaczego nie nazywamy tego "testem gwoździa" tylko "nailbordtest" :? :zb Wystarczy tego "zangielszczania" języka polskiego.

Niestety, a może stety, muszę tu poprzeć w pewnych kwestiach Benka, choć też niektóre jego wypowiedzi mnie mierziły. Poczynię w tym miejscu "autocytat" z forum Rutusowiec - nazwijmy to - w imię nieustannej próby docierania do faktów:
Cytuj:
Ja też kiedyś na swój użytek robiłem próby porównawcze Argo z pewnym wykrywaczem i nie chciałbym tutaj wkładać kija w mrowisko, ale czasem mam jednak wrażenie, że ulegamy jakiejś zbiorowej ekstazie w relacji do Rutusów. To dobre wykrywacze (mam na myśli dotychczasowe modele, a w szczególności Argo), warte jak najbardziej swojej ceny, ale nie maskujmy wszystkich niedostatków stwierdzeniem, że operator musiał być do du$# bo tak można wszystko wytłumaczyć...

Jak niejednego forumowicza ciekawi mnie ta nowa optimowo-argowa przestrajana hybryda pt. Alter. Kasa leży i czeka na sprzęt ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2016, 10:49 
Kapitan
Kapitan

Abaqus - masz w sumie rację, określenie szybkość procesora jest trochę niefortunne, jednak obrazowo kojarzy się z szybkością wykrywacza, jego separacją itp. Aczkolwiek czesto się zdarza, że użycie szybkiego procesora o niczym jeszcze nie przesądza - bo testy z udziałem topowych i drogich modeli pokazują że i one nieżadko nie radzą sobie z takimi testami. Dobry sprawdzony i stabilny soft pozbawiony błędów jak widac jest równie ważny jak zastosowane technologie. Dlatego możliwość uaktualnienia oprogramowania bez konieczności odsyłania sprzętu do producenta była by jak najbardziej wskazana.
W końcu żyjemy w dobie ogólno dostępnego internetu i producenci udostępniają aktualizacje oprogramowania na swoich serwerach - to już powinien być obowiązujący standard - przynajmniej w moim odczuciu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2016, 10:53 
Generał Broni
Generał Broni

benekpe napisał(a):
Wejdź proszę w wolnej chwili na forum Odkrywcy - tam już tak różowo o alterze się nie pisze

Aż z ciekawości sobie wszedłem na forum O. i w sumie nic a nic się nie zdziwiłem - tradycyjnie swoje żale wylewa dwóch niespełnionych polskich producentów wykrywaczy, czyli Brzęczyszczykiewicz i Taktyk :) Bardzo wiarygodni dyskutanci.
Poza nimi nikt tam za bardzo się o Alterze nie wypowiada, szczególnie krytycznie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2016, 10:57 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam !

"A co to za tajemnica, gdyby pokazać np filmik jak wygląda menu, lub jak słychać dźwięki na kolor itp."

Panowie - spokojnie wszystko w swoim czasie. Nie wrzucę do sieci filmów robionych z ręki a na dodatek telefonem komórkowym. Profesjonalny film wymaga profesjonalnego przygotowania. Więc uspokójcie gorące głowy.

pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2016, 12:35 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

RUTUS napisał(a):
Witam !

"A co to za tajemnica, gdyby pokazać np filmik jak wygląda menu, lub jak słychać dźwięki na kolor itp."

Panowie - spokojnie wszystko w swoim czasie. Nie wrzucę do sieci filmów robionych z ręki a na dodatek telefonem komórkowym. Profesjonalny film wymaga profesjonalnego przygotowania. Więc uspokójcie gorące głowy.

pozdrawiam.

Toż drogi panie czekam z utęsknieniem na przesyłkę i pomogę jak mogę. Do dzieła ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2016, 12:46 
Chorąży
Chorąży

Drogi Rutusie
To powiedz chociaz jak sobie radzi Alter z testem gwożdzia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2016, 15:04 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Drogi Rutusie
To powiedz chociaz jak sobie radzi Alter z testem gwożdzia.

Zależnie od cewki
Koncentryk- dobrze
DD- tak sobie
Jak w większości wykrywaczy
Nie spodziewałbym się cudów po dużej DD

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 97  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]