benekpe napisał(a):
Nail Board jest takim testem na szybkość procesora...
Benek, no mniej więcej tak myślałem, że o to chodzi. Niemniej szybkość procesora należy chyba rozumieć jako częstotliwość taktowania jego zegara, a co i jak ten procek będzie robił to już zależy od programisty i konstruktora sprzętu. A tak na marginesie: dlaczego nie nazywamy tego "
testem gwoździa" tylko "
nailbordtest" :? :zb Wystarczy tego "zangielszczania" języka polskiego.
Niestety, a może stety, muszę tu poprzeć w pewnych kwestiach Benka, choć też niektóre jego wypowiedzi mnie mierziły. Poczynię w tym miejscu "autocytat" z forum Rutusowiec - nazwijmy to - w imię nieustannej próby docierania do faktów:
Cytuj:
Ja też kiedyś na swój użytek robiłem próby porównawcze Argo z pewnym wykrywaczem i nie chciałbym tutaj wkładać kija w mrowisko, ale czasem mam jednak wrażenie, że ulegamy jakiejś zbiorowej ekstazie w relacji do Rutusów. To dobre wykrywacze (mam na myśli dotychczasowe modele, a w szczególności Argo), warte jak najbardziej swojej ceny, ale nie maskujmy wszystkich niedostatków stwierdzeniem, że operator musiał być do du$# bo tak można wszystko wytłumaczyć...
Jak niejednego forumowicza ciekawi mnie ta nowa optimowo-argowa przestrajana hybryda pt. Alter. Kasa leży i czeka na sprzęt ;)