prymek napisał(a):
Seku napisał(a):
Mój GM4 też sie wzbudzał na początku, zastosowałem filtr ferytowy ale bez skutku, chciałem już wysłać wykrywkę do sprzedawcy. Wpadłem na pomysł, że zamiast akumulatorków włożę baterie i o dziwo na bateriach całkiem inny wykrywacz pochodziłem na bateriach jakieś dwa wypady i wróciłem do akumulatorków i też jest ok. Nie wiem co było powodem wzbudzania najważniejsze, że działa.
Na jakiej cewce miałeś problem? ile razy byłeś jiz w terenie i problemów nie było
Prymek, problem był na cewce 9 spider, to było w maju ubiegłego roku kiedy kupiłem wykrywacz. Przez pierwsze trzy wypady było wszystko w porządku, póżniej zaczął się wzbudzać jak przeszedłem pod liniami wysokiego napięcia takimi jakie bywają na wsiach. Wykrywacz cały czas wariował, zmieniałem pola, sprawdzałem kabel założyłem feryt i nic nie pomagało, po tygodniu zmieniłem akumulatorki na baterie i pojechałem z kolegą na łąki jak najdalej od zabudowań. Jakie było moje zdziwienie jak odpaliłem gm4 to nie ten sam wykrywacz, pochodziłem na bateriach jeszcze parę wypadów i wróciłem do aku i o dziwo wykrywacz jest ok, tak działa do dziś teraz, śmiga z nim moja córa a ja chodzę z gmp.