Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 05:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 49  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 4 pro WD - 18khz i 8khz
PostNapisane: poniedziałek, 16 marca 2015, 21:21 
Generał Broni
Generał Broni

sieni napisał(a):
kometes napisał(a):
Moim zdaniem to normalne, w każdym wykrywaczu to miałem, na każdej cewce. Przy trąceniu zmienia minimalnie geometria cewki więc daje sygnał...

Może to przypadek, ale w teresie nawet na max czułości nie mam takich objawów. Jest mega stabilna. Jak miałem fishera f2 to mokra trawa była już wyzwaniem :lol:

Miałem dwie teresy i fakt jest grzeczna ale nie zbyt głęboka,mam pewien ugorek gdzie teresa nic już nie pokazała a Gm tak :) Teresa to stabilny wykrywacz bo nie jest wyżyłowany i tyle tak jest zaprogramowany.A najgorsza jej wada że głęboki kolor pokazuje jako stal :n w analogach tego nie ma.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 marca 2015, 21:56 
Generał Brygady
Generał Brygady

Nie spotkałem się jeszcze z taką opinią, że Teresa jest płytka. Moim zdaniem jest wręcz przeciwnie. Kopałem już monetki na zacnych głębokościach. Co do analogów miałem styczność tylko z Cibola w terenie, i były sygnały, których cebula nie widziała a teresa je pięknie wskazywała. Ale akurat nie wiem, czy to właściwe porównanie ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 marca 2015, 21:57 
Generał Broni
Generał Broni

tur napisał(a):
A najgorsza jej wada że głęboki kolor pokazuje jako stal :n w analogach tego nie ma.

Czytam, że analog to się różni od cyfrowego, trzeba lubić itd, wreszcie ktoś napisał konkret czym się różni. Coś jeszcze ? Skoro trzeba lubić, to są też jakieś minusy ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 marca 2015, 22:11 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

miałem gm4 normalne i na auto faktycznie kamienie były eliminowane

w WD tego nie ma

nie wiem, chyba trzeba będzie pomyśleć o zmianie na gmp

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 marca 2015, 22:21 
Generał Broni
Generał Broni

stefan3124 napisał(a):
miałem gm4 normalne i na auto faktycznie kamienie były eliminowane

w WD tego nie ma

nie wiem, chyba trzeba będzie pomyśleć o zmianie na gmp

Stefan pobaw się z gruntem przy kamieniach powinieneś znaleźć takie ustawienie jak tryb auto w gm4 pro,miałem dwa tesoraki i też na kamienie dawały.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 marca 2015, 22:35 
Generał Broni
Generał Broni

Panowie to jak to z dyskryminacją jest? Pytałem na poprzedniej stronie :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 marca 2015, 23:15 
Generał Brygady
Generał Brygady

Nie istnieje, tzn jezeli nie chcesz omijac fantow to chodzisz na all metal i z dyskr. Ustawiona na 1,5 czyli ponizej 2 (poziom minimum). Czasami na polach mocno zasmieconych smniejszam czulosc, a nie dyskryminacje zeby nie pominac maciupkich sreberek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 marca 2015, 01:06 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Czyli ogólnie szał i zachwalanie minęło. Tak samo jak na rumuńskie samochody... . Dla mnie może konkurować z All 1 i to w najprostszej wersji. Tylko budowa tego drugiego kosztuje 150 zł.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 marca 2015, 07:27 
Generał Broni
Generał Broni

Pajda
Chyba żartujesz? Nie ma dyskryminacji?
To od czego jest to pokrętło z napisem Disc?
Przecież ode mnie zależy czego nie chcę słyszeć, to co pominę a czego nie pominę a ja przykładowo nie chciałbym słyszeć (czasami oczywiście) stali lub np. łusek.
Jestem świadomy że będę pomijał pewne rzeczy, że głębokość detekcji spadnie ale nie chcę mieć zwiędniętych uszu od sygnałów na stal przykładowo...
Nie ma takiej opcji?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 marca 2015, 08:21 
Generał Brygady
Generał Brygady

Hm, mozesz wlaczyc pstryczkiem tryb kolor czyli teoretycznie wycina zelazo, praktycznie sygnaly na kolor staja sie mniej wyrazne.

Jak wiekszosc osob powiem jeszcze raz, chodzisz na all metal z malutka dyskr. I wylapujesz wszystko co jest w ziemi, a dzieki temu nie ominiesz najmniejszego fantu :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 marca 2015, 09:14 
Generał Broni
Generał Broni

Panowie przecież to jest analog jak tesoro itp i ma dyskryminacje na potencjometrze kręcąc wyżej wycina coraz większe fanty,tu nie ma dyskryminacji wybiorczej jak w cyfrowym sprzęcie,proste,w trybie jednego tonu mamy takie sygnały jak w tesoraku, na dwóch dźwiękach niski ton na dyskryminowane fanty wysoki na akceptowalne,to jest sprzęt na drobnice.Jak ktoś jest zainteresowany aby nie zadawać dalej miliona podstawowych pytań to mogę wysłać instrukcje do Gm 4 pro.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 marca 2015, 09:16 
Generał Broni
Generał Broni

krzysiekb321 napisał(a):
Czyli ogólnie szał i zachwalanie minęło. Tak samo jak na rumuńskie samochody... . Dla mnie może konkurować z All 1 i to w najprostszej wersji. Tylko budowa tego drugiego kosztuje 150 zł.

Rozumiem, że chodziłeś z GM4 i jeździłeś rumuńskimi samochodami ? Czy tez po prostu wypowiadasz się bo... się możesz wypowiedzieć ? Wiele wnoszący głos ... :zb
Rozumiem, że jeśli ktoś miał i polubił GM i teraz odkupi od kogoś All 1 to bierzesz za to pełną odpowiedzialność ?

Jak najbardziej jest dyskryminacja. Ale cała zabawa z tak czułymi sprzętami polega właśnie na pracy bez dyskryminacji. W Optimie też większość z nas chodzi (chodziła) bez dyskryminacji. Żelazo jest sygnalizowane dosyć wyraźnie a wszelkie sygnały z domieszką koloru po prostu warto kopać. Kto wykopał dobry fant na wątpliwym mocno sygnale, zapomina o dużej dyskryminacji. W GM nie rozróżniałem sygnałów tak wyraźnie jak w Optimie, ale chodziłem z nim krótko i myślę, że można osłuchać się z sygnałami. Sprzęt czuły i głęboki. Dobra ergonomia. Bardzo ciekawy, ale chyba nieco za drogi ?( to samo można powiedzieć o Deusie :) I te niedoróbki, o których pisaliśmy wcześniej...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 marca 2015, 10:00 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

marcur napisał(a):
krzysiekb321 napisał(a):

Rozumiem, że chodziłeś z GM4 i jeździłeś rumuńskimi samochodami ? Czy tez po prostu wypowiadasz się bo... się możesz wypowiedzieć ? Wiele wnoszący głos ... :zb
Rozumiem, że jeśli ktoś miał i polubił GM i teraz odkupi od kogoś All 1 to bierzesz za to pełną odpowiedzialność ?

Jak najbardziej jest dyskryminacja. Ale cała zabawa z tak czułymi sprzętami polega właśnie na pracy bez dyskryminacji. W Optimie też większość z nas chodzi (chodziła) bez dyskryminacji. Żelazo jest sygnalizowane dosyć wyraźnie a wszelkie sygnały z domieszką koloru po prostu warto kopać. Kto wykopał dobry fant na wątpliwym mocno sygnale, zapomina o dużej dyskryminacji. W GM nie rozróżniałem sygnałów tak wyraźnie jak w Optimie, ale chodziłem z nim krótko i myślę, że można osłuchać się z sygnałami. Sprzęt czuły i głęboki. Dobra ergonomia. Bardzo ciekawy, ale chyba nieco za drogi ?( to samo można powiedzieć o Deusie :) I te niedoróbki, o których pisaliśmy wcześniej...

Na mnie się burzysz a sam porównujesz go do Deusa. :lol: No zasięg w Allu trochę słabszy był pewnie. Ale konstruktor zaprojektował nawet namierzanie i identyfikacje tonową jak komuś chciało sie pobawić. Kupujcie. Będę oddawał pieniądze. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 marca 2015, 10:04 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Taki prostak jak GM to nie za takie pieniądze. Testy testami. Ale widziałem go kilka razy w akcji i po kilku godzinach w porównaniu z Rutusem wypadł słabo. To samo pisał mi jeden kolega z forum.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 marca 2015, 10:11 
Generał Broni
Generał Broni

krzysiekb321 napisał(a):
Taki prostak jak GM to nie za takie pieniądze. Testy testami. Ale widziałem go kilka razy w akcji i po kilku godzinach w porównaniu z Rutusem wypadł słabo. To samo pisał mi jeden kolega z forum.

I widzę kolega znowu nie wytrzymuje i troluje w wątku o wykrywaczu którego nie ma coś widział coś słyszał,co cię tu tak ciągnie złośliwość,chęć podniesienia swego ego?bo merytorycznej dyskusji z twojej strony tu nie widzę.Masz Rutusa?to z nim chodź pokazuj fanty tym się chwal,Gm w swojej cenie nie ma konkurencji na drobnice i takie jest moje zdanie a miałem wiele wykrywaczy i setki kilometrów na polach,lasach, mimo że ma swoje wady jak i inne wykrywacze.Po to jest to forum aby sobie pomagać w ustawieniach doradzać a ty czym pomogłeś?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 49  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]