krzysiekb321 napisał(a):
Czyli ogólnie szał i zachwalanie minęło. Tak samo jak na rumuńskie samochody... . Dla mnie może konkurować z All 1 i to w najprostszej wersji. Tylko budowa tego drugiego kosztuje 150 zł.
Rozumiem, że chodziłeś z GM4 i jeździłeś rumuńskimi samochodami ? Czy tez po prostu wypowiadasz się bo... się możesz wypowiedzieć ? Wiele wnoszący głos ... :zb
Rozumiem, że jeśli ktoś miał i polubił GM i teraz odkupi od kogoś All 1 to bierzesz za to pełną odpowiedzialność ?
Jak najbardziej jest dyskryminacja. Ale cała zabawa z tak czułymi sprzętami polega właśnie na pracy bez dyskryminacji. W Optimie też większość z nas chodzi (chodziła) bez dyskryminacji. Żelazo jest sygnalizowane dosyć wyraźnie a wszelkie sygnały z domieszką koloru po prostu warto kopać. Kto wykopał dobry fant na wątpliwym mocno sygnale, zapomina o dużej dyskryminacji. W GM nie rozróżniałem sygnałów tak wyraźnie jak w Optimie, ale chodziłem z nim krótko i myślę, że można osłuchać się z sygnałami. Sprzęt czuły i głęboki. Dobra ergonomia. Bardzo ciekawy, ale chyba nieco za drogi ?( to samo można powiedzieć o Deusie :) I te niedoróbki, o których pisaliśmy wcześniej...