Teraz jest niedziela, 27 lipca 2025, 23:13

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 375 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowe wykrywacze Makro
PostNapisane: sobota, 23 lipca 2016, 17:02 
Porucznik
Porucznik

Co do wykracza w skrycie historia po 3 może 4 wejściach padła cewka. Dostalem nowa po 2 miesiącach padla ta rurka. Musiałem im wysłać cały MR przyszedł nowa elektronika i trochę poprawiona cewka. W zasadzie zostały tylko patyki z 1 wersji.I od tamtej pory był spokój nieliczac śruby bo ja musiałem sam dorobić.I tak dotarliśmy do lipca pękła cewka na szczęście mam starą zrobiona. Dziś przetestowalem nową i jest ok trochę inny środek ciężkości. Gdyby nie te niedoróbki to sprzęt fajnie śmigła. Elektroniki nie roskrecalem ale pewnie otwór zmniejszyli bo już tyle jest ok mimo że to często męczę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 lipca 2016, 18:26 
Szeregowy
Szeregowy

konrad_wawa napisał(a):
ssslaw napisał(a):
Jak tam się spisują MR2, bo jestem przed kupnem tego wykrywacza i mam nadzieję że to dobry wybór.

Cewkę poprawili, ale dolny patyk od sztycy nadal jest plastikowy. Widzę, że w paczce od razu dodają drugi zapasowy, więc beta testów ciąg dalszy :)

http://md-hunter.com/makro-racer-2-what ... to-review/

Ja to czekam na dostawię w Magnetiku, która ma być w pierwszych dniach sierpnia, bo aktualnie na allegro mają jakieś abstrakcyjne ceny. Pro pack powinien kosztować jakieś 2800 (http://allegro.pl/wykrywacz-makro-racer ... 57505.html), a sam wykrywacz 2400 czyli podobnie jak MR1 kiedy wchodził na rynek.

Ten drugi patyk jest w wersji PRO z dwiema cewkami, ja kupiłem wersję standard MR2 i jest jedna dolna sztyca. A plastikowa dlatego żeby cewka nie wariowała, miałem garretta 350 i 400 i też miały dolne sztyce plastikowe.
Dostaliście razem z MR2 polską instrukcje obsługi ?? Bo ja dostałem tylko po angielsku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 lipca 2016, 18:42 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

jak dolna ma nie byc plastikowa ?? w kazdym Makro jest z tego materiału...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 lipca 2016, 21:34 
Generał Brygady
Generał Brygady

Może byc np z włókna węglowego ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2016, 00:59 
Porucznik
Porucznik

I co nowego? ja z wykrwki zadowolony a wy?

Ostatnio edytowano czwartek, 25 sierpnia 2016, 01:04 przez lama104, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2016, 01:04 
Szeregowy
Szeregowy

Napisz coś więcej jakie spostrzeżenia co do sprzętu, + -
Sam jestem ciekaw i jaki miałeś poprzednio sprzęt?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2016, 01:12 
Porucznik
Porucznik

Oj kolego tu jest dużo co do sprzętu. Jak ciekawy czytaj od poczatku... Wykrywacz po dużych problemach... sprawuje się dobrze na polach poruwnywalnie do wiodących Mark.
Chodź szczęście to podstawa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2016, 18:12 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Zastanawia mnie popularność Makro (design?) bo w sensie technologicznym jest detektorem wykorzystującym identyczny przetwornik ADC jak White's MXT (z 2000 roku i jak na współczesne czasy dość wolny - tylko 100kbs) i 16-bitowy procesor więc o jakiejś ponadprzeciętnej czułości i zaawansowanym DSP nie ma co marzyć :)

TAKTYK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2016, 19:04 
Generał Broni
Generał Broni

Ja wiem czy on taki popularny?raczej młodzi ,nowi użytkownicy to kupują,stare wygi z tym raczej nie chodzą,jedynie chyba desing ale to w efektywności wykopków nie pomaga bo jakościowo to ten sprzęt ma pierwsze miejsce pod względem awaryjności.Czyli upchać stare rozwiązanie w nowe kolorowe opakowanie i się trochę pogoni towaru :D To tak jak z tureckim fiatem,nie pamiętam modelu,tak to się od nowości sąsiadowi sypało że prawie zawalu chłop dostał

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2016, 19:32 
Szeregowy
Szeregowy

Co do MR i MR2 to jedne z najszybszych sprzętów na rynku można sobie testy obejrzeć na YT. Garretty at pro i inne to też nie młodzieniaszki a tak chwalone. Widzę że się wypowiadają Ci co w ręku makro nie mieli.
Kupić, połazić, potestować i wtedy mądrości wypisywać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2016, 20:31 
Generał Broni
Generał Broni

ssslaw napisał(a):
Co do MR i MR2 to jedne z najszybszych sprzętów na rynku można sobie testy obejrzeć na YT. Garretty at pro i inne to też nie młodzieniaszki a tak chwalone. Widzę że się wypowiadają Ci co w ręku makro nie mieli.

Kolego najszybsze na rynku to są Tesoro i xp Gmp,Deus.Jeżeli tam jest układ taki jak w Mxt to wcale makro nie jest najszybszy,Taktyk wie co pisze bo zna te sprzęty od podszewki,prowadzi serwis-to tak do wiadomości dla nowego kolegi.Testy na YouTube przemilczę,ja wykrywacze testuje w terenie.A na YouTube to kabarety oglądam :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2016, 21:40 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Szybkość nie zależy jednak od przetwornika aczkolwiek szybszy przetwornik pozwala zebrać więcej próbek w krótszym czasie i korzystając z oversamplingu można podnieść rozdzielczość pomiaru tym samym czułość urządzenia.

Szybkość, o której piszecie nie zależy od przetwornika ale zależy przede wszystkim od implementacji filtrów w algorytmie DSP tylko, że procesor PIC24, który siedzi w środku Makro, średnio się do tego celu nadaje.

Co nie znaczy, że nie można na nim "zrobić wykrywacza" :) Nowy i nowoczesny detektorów metali powinien być jednak bardziej wyrafinowany ;)

TAKTYK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2016, 22:02 
Szeregowy
Szeregowy

tur napisał(a):
ssslaw napisał(a):

Kolego najszybsze na rynku to są Tesoro i xp Gmp,Deus.Jeżeli tam jest układ taki jak w Mxt to wcale makro nie jest najszybszy,Taktyk wie co pisze bo zna te sprzęty od podszewki,prowadzi serwis-to tak do wiadomości dla nowego kolegi.Testy na YouTube przemilczę,ja wykrywacze testuje w terenie.A na YouTube to kabarety oglądam :)

Nie mówię że jest naj... naj szybszy ale jeden z szybszych, sam posiadam MR2. A to że ma taki układ a nie inny i że się nie nadaje z ust kogoś kto nie korzystał z tego sprzętu to trochę śmieszne. To już wole obejrzeć testy, porównania itp. na YT . są dla mnie bardzie obiektywne i wiarygodne niż takie opinie osób które z danym sprzętem nie miały styczności.
Czy analogi np. GMP czy GM lub inne też mają elektronikę wywaloną w kosmos? Nie wydaje mi się a jednak są bardzo szybkie i uznawane za jedne z najlepszych wykrywek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2016, 22:03 
Generał Brygady
Generał Brygady

Przy czym warto by było dodać, że żaden z testowanych Whites'ów nie uzyskał więcej niż 1 punkt w poniższym teście, natomiast Makro Racer 1 zdobył wszystkie 3 punkty z 3 :)

http://www.staffsmetaldetectors.co.uk/iron_test.htm

W testach głębokości jeszcze większy nokaut. Makro Racer 1 na równi z E-trackiem i Explorerem SE Pro, natomiast Whites MXT Pro daleko w tyle:

http://www.staffsmetaldetectors.co.uk/5_pence.htm

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2016, 22:24 
Kapitan
Kapitan

https://www.youtube.com/watch?v=wmYj5UVPqFc
W tym filmie kolega Prymek bardziej lub mniej świadomie pokazał, że XP Gold Maxx Power wcale nie jest taki szybki - w teście recovery speed wypada bardzo przeciętnie - porównywalnie albo gorzej niż sprzęt z półki cenowej 1500zł. Nie można kwestionować wyników tego testu, bo warunki glebowe są identyczne, użyte cewki są porównywalne.
Jak pokazują testy MR i MR2 są szybkimi i skutecznymi wykrywaczami, co może być trudne do zaakceptowania przez tzw. starych wyjadaczy, którzy zazwyczaj chwalą akurat to, co aktualnie posiadają :) Ale przecież starzy wyjadacze wiedzą lepiej a filmy z testów to dla nich bajki :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 375 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]