Teraz jest poniedziałek, 30 czerwca 2025, 03:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 644 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 43  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Minelab Equinox 800 - ustawienia
PostNapisane: czwartek, 27 września 2018, 21:35 
Specjalista
Specjalista

....Jedna sprawa prepracowalem Equinoxa na Karbonowy stelaz od Golden maska..

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 września 2018, 21:43 
Moderator
Moderator

EL NINO : Pierwsza klasa :za , jak wywazenie ? podaj wage calego zestawu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 września 2018, 22:24 
Specjalista
Specjalista

Equinox skladany ma 57cm....Waga Equinoxa - 6"cewka jest 1224 gram,, na 11"cewke to jest 1428 gram...Wywazenie jest na 11"y 6" cewce nawet lepiej ,,jak u stelazu Minelaba... :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 września 2018, 22:42 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Ciekawa sprawa jaki koszt

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 września 2018, 23:21 
Specjalista
Specjalista

....113eur- wsystko .... Zestaw stelaz golden maska y tez jest tam redukcia do montazu rekojeci Equinoxa na ten stelaz...Jak ktoz juz ma ten stelaz to kost samotnej redukcie rekojeci -jest kolo 15 eur... https://www.youtube.com/watch?v=yVokQ3QnS68

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 września 2018, 07:55 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

wclan napisał(a):
Taka ciekawostka z dzisiaj. Pole typowy piasek. Detektor zachowywal sie wybitnie niestabilnie, pomimo, ze grunt lekki i bez smieci. Brak zaklocen EMI.Mysle ki czort ... Kazdy inny sprzet dalo sie tam krecic prawie na maxa...

Mialem ustawione sledzenie gruntu, przestawilem na reczny i pompowanie. Detektor sie pieknie wyciszyl (wkoncu dzialal jak kazdy inny). Co sie stalo ? Jakims dziwnym trafem "zamrozil" grunt z poprzedniego miejsca i pomimo sledzenia nie przestawil go sobie ... Dziwna rzecz bo nie dostroil sie do niczego, po prostu nie zadzialalo automatyczne sledzenie ...

Pierwszy raz cos takiego mnie spotkalo, wiec w domu dla pewnosci przywrocilem mu ustawienia fabryczne. Zobaczymy co bedzie dalej.

Kolejna sprawa to "Predkosc Reakcji". Zauwazylem duze roznice pomiedzy starym softem, a nowym. Domyslnie mam ustawiona wartosc na 5, zmienilem na 6 i predkosc bardzo wzrosla. Zdziwilem sie, bo na starszym sofcie nie bylo takich duzych roznic pomiedzy 5 a 6. Wzrost byl delikatniejszy :ups:

Mam ten sam problem, występuje u mnie ok 1,5h chodzenia. Sprzęt staje się niestabilny. Pomagało mi strojenie ręczne, ale podczas ostatniego łażenia problemu nie udało się już rozwiązać w ten sposób. "Po sezonie" oddaję go na reklamację. Zmiana softu nie pomogła

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 września 2018, 08:09 
Specjalista
Specjalista

U mne jest naraze spoko ....ale ja najwiecej chodze na rencnym strojeniu...,

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 września 2018, 09:09 
Generał Broni
Generał Broni

wclan napisał(a):
Taka ciekawostka z dzisiaj. Pole typowy piasek. Detektor zachowywal sie wybitnie niestabilnie, pomimo, ze grunt lekki i bez smieci. Brak zaklocen EMI.Mysle ki czort ... Kazdy inny sprzet dalo sie tam krecic prawie na maxa...

Mialem ustawione sledzenie gruntu, przestawilem na reczny i pompowanie. Detektor sie pieknie wyciszyl (wkoncu dzialal jak kazdy inny). Co sie stalo ? Jakims dziwnym trafem "zamrozil" grunt z poprzedniego miejsca i pomimo sledzenia nie przestawil go sobie ... Dziwna rzecz bo nie dostroil sie do niczego, po prostu nie zadzialalo automatyczne sledzenie ...

Pierwszy raz cos takiego mnie spotkalo, wiec w domu dla pewnosci przywrocilem mu ustawienia fabryczne. Zobaczymy co bedzie dalej.

Kolejna sprawa to "Predkosc Reakcji". Zauwazylem duze roznice pomiedzy starym softem, a nowym. Domyslnie mam ustawiona wartosc na 5, zmienilem na 6 i predkosc bardzo wzrosla. Zdziwilem sie, bo na starszym sofcie nie bylo takich duzych roznic pomiedzy 5 a 6. Wzrost byl delikatniejszy :ups:

A było świeżo zaorane?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 września 2018, 10:15 
Moderator
Moderator

Nie, juz ulezane dobrze. Zreszta to piasek jest, tam szybko ziemia "siada". Generalnie sprawdzalem jeszcze obok bo byl ugorek i to samo.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 września 2018, 13:16 
Generał Broni
Generał Broni

Myślałem, że świeże bo wczoraj miałem identycznie. Poletko do tej pory ciche i stabilne a po orce jakiś kosmos po prostu. Nic nie dawało, ani ręczne strojenie ani zmiana częstotliwości...sprzęt się zatykał, piszczał i popierdywał i nie widział koloru - szok. Ledwo kilka znajdek z bólem wyszarpanych przez 3 godziny łażenia.Pojęcia nie mam o co chodzi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 września 2018, 17:55 
Specjalista
Specjalista

Zapytam , na jakych programach y nastawach byl taky problem... ? ,co pokazywal grunt y na jakej culosci byl juz spokoj...?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 września 2018, 21:44 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

darek64 napisał(a):
Myślałem, że świeże bo wczoraj miałem identycznie. Poletko do tej pory ciche i stabilne a po orce jakiś kosmos po prostu. Nic nie dawało, ani ręczne strojenie ani zmiana częstotliwości...sprzęt się zatykał, piszczał i popierdywał i nie widział koloru - szok. Ledwo kilka znajdek z bólem wyszarpanych przez 3 godziny łażenia.Pojęcia nie mam o co chodzi.

leć do sklepu po piwo i deusa przepraszaj :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 września 2018, 22:42 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Darek - tym bym się nie przejmował. Całkiem normalne zachowanie. Pulchny grunt to warstwy ziemi i powietrza. Co metr w innych proporcjach. Nie ma jak się dostroić. Po automatycznym śledzeniu gruntu za dużo bym nie oczekiwał. Kiedyś jak wchodziły wieloczestotliwosciowce było kilka wątków tu i u Proscana, o tym że ten efekt szczególnie dotyka wykrywaczy multi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 września 2018, 07:50 
Generał Broni
Generał Broni

zeppo035 napisał(a):
darek64 napisał(a):

leć do sklepu po piwo i deusa przepraszaj :666

He, he :) to bardzo możliwy scenariusz :ups:

EL-NINO, jak zwykle PARK2 ale takie objawy były na każdej nastawie. Czułość, 22, grunt na śledzeniu.
Wczoraj byłem zobaczyć czy się to powtórzy po resecie który zrobiłem za radą Wclana i na szczęście było ok :) Czyli soft do poprawki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 września 2018, 20:01 
Specjalista
Specjalista

Darek 64 ,,wsystko jest mozlive...y moze szie zatnuc,,...sam dam na to wiecej uwagy s tym automaticnym sledzeniem gruntu...,,naraze uziwam autotraka tylko v gurnatych teranach y tam bylo spoko- y cas od casu dostrojilem renczne...Latem jeden raz mialem problem z gruntem - 1 kawalek pola,...pole bylo dosic swiezo skibowane , ze nocou bylo ciezko po tym chodzic ,,y bylo geste scernisko po zbozu dluge nawiet 20cm ,, to dalem filter gruntu na 2 zebym mogl zamiatacz ponad tym... -y mialem zaduzo falsywego signalu. Zmienilem Filter gruntu na 4,5 y bylo znacnej lepiej...Potem poslisme na 2 pole z pokosiona alfaalfa-lucerka ktorym dalo zsie juz rovno chodzic :),tak bylo wsystko spoko nawiet na tym kraju pola ktore bylo bardzo zmocone tak,ze butem bralem wodu w ziemy...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 644 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 43  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]