wclan napisał(a):
Taka ciekawostka z dzisiaj. Pole typowy piasek. Detektor zachowywal sie wybitnie niestabilnie, pomimo, ze grunt lekki i bez smieci. Brak zaklocen EMI.Mysle ki czort ... Kazdy inny sprzet dalo sie tam krecic prawie na maxa...
Mialem ustawione sledzenie gruntu, przestawilem na reczny i pompowanie. Detektor sie pieknie wyciszyl (wkoncu dzialal jak kazdy inny). Co sie stalo ? Jakims dziwnym trafem "zamrozil" grunt z poprzedniego miejsca i pomimo sledzenia nie przestawil go sobie ... Dziwna rzecz bo nie dostroil sie do niczego, po prostu nie zadzialalo automatyczne sledzenie ...
Pierwszy raz cos takiego mnie spotkalo, wiec w domu dla pewnosci przywrocilem mu ustawienia fabryczne. Zobaczymy co bedzie dalej.
Kolejna sprawa to "Predkosc Reakcji". Zauwazylem duze roznice pomiedzy starym softem, a nowym. Domyslnie mam ustawiona wartosc na 5, zmienilem na 6 i predkosc bardzo wzrosla. Zdziwilem sie, bo na starszym sofcie nie bylo takich duzych roznic pomiedzy 5 a 6. Wzrost byl delikatniejszy :ups:
Mam ten sam problem, występuje u mnie ok 1,5h chodzenia. Sprzęt staje się niestabilny. Pomagało mi strojenie ręczne, ale podczas ostatniego łażenia problemu nie udało się już rozwiązać w ten sposób. "Po sezonie" oddaję go na reklamację. Zmiana softu nie pomogła