Darek64 ...Za1. -u mne nie ma tego problemu ,jestem na novym softu1.7.5, tvoje nastawy su dosicz nizkie,, bycz moze ustawienie diskrymi bym zmienil na _3 do 40Akcept- bo mozez dostawacz falsive signaly od skorodovanego zelaza -ktore v programie Park 2 pokazuje na ID -2 na allmetalu....- Powiem probowalem obnizacz culosc to na culosci 15juz bylo mnej falsiwego signalu...ale tez nie idealne...Ja uziwam Park 2,diskriminacia akcept od -3 do 39-40..Iron bias0-1, szybkosc 3-6,7,no y culosc od 17-do23,24,,co culosct 24 jest bardzo stabilna,mozem zatnucz o badile y jest nadal spoko..Na culosci 25,,juz ne... . Neprejmuje zsie falsiwymy signalamy od zelaza na ID 15-17,bo Na kontrole takych kolorowych y mnej czistych signaluw uziwam User program uprawiony Beach2 -mne prakticne eliminuje wsyske falzive wzkazania,od zelaza y z drugej strony potwierdza ze kolor jest kolor...Za . 2- Sprobuj inny program Park1,Pole 1,Pole 2 -na porownanie-gdzie moze bycz problem-ta mala 6 cewka dosic podbija culosc tych programuw typu1 nadrobiazgy ... Za3 ...na pewno zauwazilesz ze mala cewka jest duzo mnej wrazliwa na zelazo z boku...,y waga Equinoxa na tej cewke prawie jest neodcuwalna..Za4 mozesz tez sprobowacz podbicz Iron bias na wiecej -3,4,5y uwidzis czi to pomoglo.. ale ja jestem zvolennikem niskiego Iron biasu..,, tylko w User Programie Beach 2 iron bias dalem na 9na x- zeby zabil wsystkie falsiwe signaly koloru-u skorodowanego zelaza, y zsybkosc tam dalem na 8 ,,-ta szybkosc je najmnej cula na cienkie povlaky kolorovych metaly na zelazie-puzsky, blachy y podobne..
|