Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 14:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 419 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 28  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: TAKTYK URD-1
PostNapisane: niedziela, 30 września 2018, 23:48 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

I jak to bywa życie weryfikuje wklejam zawartość z drugiego forum, żebyście wiedzieli z kim macie doczynienia:
ylko marketing ?
madmax78 (458 / 5)
2018-09-30 23:09:52
@Taktyk-
'' w przypadku Equinoxa układy są z najwyższej półki sprzętowej - bardzo szybki kontroler audio dla układu direct sampling jak znalazł PCM1861''
...
Najwyższa półka ? :)
1.8 USD za sztukę. To jaka jest wobec tego ''najniższa półka'' ? :)

@Taktyk-
''wspomniany Majchrowicz, który plecie takie głupoty, że ręce opadają i dziwię się, że takie firmy jak np. Rutus potrafią oddać w jego ręce swoje produkty''

Jak dowodzą fakty, to jednak oddanie wykrywaczy w Twoje ręce, wiąże się z samymi problemami. :) Internet twierdzi, że masz problem z odsyłaniem wykrywaczy wziętych do testów i tych, wziętych do naprawy. Ponadto, zamiast naprawiać - psujesz. Wobec tego, akurat Ty, takich rzeczy pisać nie powinieneś. :)
A jeżeli jesteśmy przy ''głupotach'' to możesz wyjaśnić co znaczy określenie ''moc x 3'' ?
Takiego określenia użyłeś w kontekście zamiennego procka do jabla z funkcją dyskryminacji wielkościowej. Lubisz łapać ludzi za słówka i na siłę wciskasz zwykłym poszukiwaczom fachową wiedzę o elektronice, która ich absolutnie nie obchodzi. Wyjaśnij więc, co znaczy określenie - ''Moc x 3''
Czy to 3 krotne zwiększenie szerokości impulsu generatora ? A może to 3 krotnie większy zasięg ? Bo chyba samym softem procesora nie zwiększyłeś maksymalnej mocy jaką może dać z siebie tranzystor kluczujący cewkę ?

Pisałeś coś o kopiowaniu ? :) Pamiętam że wielokrotnie :)
Swój procek z możliwością dyskryminacji i tajemniczą funkcją ''moc x 3'', zaoferowałeś ok miesiąca po tym jak na YT wrzuciłem filmik z moją modyfikacja jabla. Przypadek ? Jabel sprzedawał swój kit od kilkunastu lat a Ty ''nagle'' poczułeś chęć rozszerzenia możliwości tego wykrywacza ? Dlaczego taki ekspert od FFT, DSP i innych fachowych projektów ( z których większość de facto nie działa ) skupiłeś swoją uwagę na gówniany kit j267 ?
:)
Czy to nie jest poniżej Twojego poziomu ? :)

@Taktyk-
''Opowieści techniczne z Narni tylko na tym kanale...
A tak naprawdę to tylko niezrozumiały bełkot.''

To podobnie jak Ty piszesz o transformacie Fouriera zwykłemu poszukiwaczowi, który nie posiada żadnej wiedzy elektronicznej.

@Taktyk-
''Jak ktoś merytorycznie chce skomentować moje wypowiedzi to proszę bardzo...''

Już kiedyś tak pisałeś a później kasowałeś komentarze pod filmami na YT. Teraz nawet wyłączyłeś możliwość komentowania Twoich filmów...Przypomnę Ci,jak napisałem pod filmem z wykrywaczem Pulse X, że jest niestabilny. Odpowiedziałeś, że saperka, wbita w ziemię niedaleko cewki zakłóca pracę wykrywacza. No litości, kuźwa...cewka i saperka były względem siebie nieruchome. Chyba, że Twoja saperka generowała jakiś sygnał...A później komentarze wykasowałeś.
:)

@karolsawiak-

''Dla mnie ktoś, kto kasuje niewygodne komentarze pod swoimi filmami na kanale informacyjnym, nigdy nie będzie ani dobrym testerem, ani wiarygodnym reporterem.''

Super że tak napisałeś, bo w związku z tym, przyznałeś że Taktyk,. który kasował wpisy na YT jest niewiarygodny...w co chyba z resztą już nikt nie wątpi.

A dlaczego to wszystko piszę ?
Otóż moje motywy są takie same jak Taktyka, który w odpowiedzi na pytanie o wykrywacz ramowy w jednym z tematów napisał -

''Pokaż środek detektora Madmaxa... Pokaż nam za, co warto płacić 1000zł. Ok?''

To ja Ciebie poproszę, żebyś wymienił części składowe swojej cewki ramowej za 999 zł, którą oferowałeś do sprzedaży za tak niedorzeczną sumę. Użyłeś złotego drutu ? Czy przewód YTDY podrożał w Twojej okolicy ?
Aaaa, zapomniałem....przecież sama wtyczka, kompatybilna z lorenzem podobno kosztowała więcej niż cała moja elektronika :) No to po co montowałeś wtyczkę, droższą od całej reszty konstrukcji ? Bo Lorenz takie ma ?

Przecież sam napisałeś w tym temacie...

@Taktyk-
''Na ile Waszym zdaniem innowacyjna jest firma, która nie potrafi sobie zaprojektować własnych rozwiązań tylko kopiuje innych, pomyślcie o tym.''
Pozdrawiam serdecznie :)
No co Krzysiu ? Nie mogłeś wybrać innej, tańszej wtyczki tylko kopiujesz Lorenza ? :)

Pozdrawiam serdecznie :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2018, 11:29 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Taktyk, to że się nie stawiłeś w sądzie i nie ma z tobą kontaktu, mówi o tobie wszystko. Oczywiście zaraz znajdziesz sobie wymówkę. Jak czytam twoje wypowiedzi, to mam wrażenie że pisze je patologiczny kłamca i bajkopisarz, do tego zapatrzony w siebie narcyz, który wszystko wie lepiej i jest lepszy od innych. Wystarczyłoby trochę pokory i załatwiłbyś sprawę tak że nie ucierpiałby twój wizerunek i miałbyś jeszcze jakieś szanse. Ale, jak to Shelton dobrze napisał, ego nie pozwala..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2018, 12:18 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Przykra sprawa, ale:
nie jestem i nie zamierzam być tu adwokatem Taktyka(jego praktyki pozostawiają wiele do życzenia), jednak cały udział w tej sprawie Sheltona, jego wypowiedzi, i spiritus movens całego procesu jest bardzo niesmaczny.

W swoich wypowiedziach dotyczących osoby sheltona, Taktyk ma wiele racji: bzdurne gadanie o przetwornikach, grzejących się cewkach itp. obnażają znaczące braki w wiedzy.
Wybacz shelton ale obserwując co prezentujesz na swoich marketingowych przekazach filmowych zbiera na śmiech, te pseudo testy trwające kilka minut i wieszczące wielkie opinie są śmieszne. Technika machania sondą, strojenie do gruntu - żenada.

Jeszcze raz: nie bronię Taktyka: ale twoja wiedza w porównaniu z nim jest znikoma więc nie przystoi Ci dzieciaku tak zajadle atakować.
Jasne jest że robisz to dla reklamy ale uświadom to sobie: nie jesteś żadnym autorytetem w tym zagadnieniu.

Dla moda: tak prosto z wątroby, uczciwie i obiektywnie oceniając całą sytucję.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2018, 12:29 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Nikogo nie atakuje. Klientów czy użytkowników często nie interesuje budowa i działanie dokładna urządzenia. To zostaje po stronie fabryki. Ktoś to na górze już zauważył.

Nie ja obrażam go od pajaców, czy wyzywam od naciągaczy czy złodzieii. Nie ja przegrałem w sądzie w sprawie klienta, którą można była załatwić polubownie. Macie obrazki wklejone. Te obrazki są od innych ludzi, którzy widzą co kolega Krzysztof P. wyprawia od wielu lat.

Można mieć inne zdanie, można nie mieć wiedzy, ale należy wykazać się elementarnym szacunkiem do innych. Tego szacunku, czy pokory ten człowiek nie posiada. Jak widać po wklejonych rzeczach z różnymi datami, ta skrajna nieuczciwość trwa od lat.

Co do wiedzy, kolega powyżej poddał ją w sporą wątpliwość. Kamieniem węgielnym jest URD-1 urządzenie, które nie działa. I tu wypowiadają się inni ludzie...

Krzysztof powinien się po prostu z pewnymi rzeczami pogodzić i podejść ucziciwe do sprawy. Tego po prostu nie ma i nie jest to moja szpilka, tylko fakty, wydarzenia. Przeczytaj sobie powyżej.

Mój kanał jest dla zwykłych ludzi, nie dla elektroników wynlazców. Czy to oznacza, że mogę ich obrażać? Nie bardzo.

Prześledźmy wątki kolegi, T. Wszyscy robią słaby i wadliwy sprzęt, kiepski i beznadziejny. Natomiast sprzęt pana T. istnieje w jego głowie. Tylko i wyłącznie. To są pobożne życzenia trwale rozminięte z rzeczywistością.

Każdy to debil i idiota. Aleksander nie wie co nagrywa na kanale o wykrywaczu impulsowym, na dodatek to gość w gumiakach z YT.
Nie mam kogo i czego bronić. To jest postać skrajnie antypatyczna i na własne życzenie. Mogło być innaczej, ale jest jak jest. Życie.

A ty kolego jacobs, nie musisz oglądać mojego kanału, po prostu nie masz takiego obowiązku. Nie pasuje łapka w dół czy negatywny komentarz. Jak będzie merytryczny to jak najbardziej. Często wielu rzeczy uczę się od widzów i o tym otwarcie mówię.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2018, 12:54 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Duży PLUS dla Ciebie Shelton; za pokorę że przyznajesz się do sporych braków w wiedzy, w Twoim marketingowym filmowym przekazie wyrażasz raczej zdecydowane opinie po krótkim czasie "pomachania" kijem.
Inna kwestia że czasami nieświadomie wprowadzasz w błąd mniej doświadczonych kolegów.

Nadal będę się upierał że Twoje zaangażowanie w tym(raczej słusznym) ataku na Taktyka jest co najmniej niesmaczne.
Czy Ty kupiłeś detektor od Taktyka? Czy Ty zostałeś oszukany?
Wiem, wiem, marketing to dźwignia handlu ale jako niezaangażowana strona powstrzymaj się już proszę(w imieniu innych kolegów) od dalszych ataków.
Taktyk sam się już wyautował.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2018, 12:56 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Kupił mój kolega. Człowiek zwykły i nadpodziw uczciwy. Ze mną Taktyk nie miał by tak łatwo. Dzwoniłem w sprawie kolegi i chciałem mu pomóc to raczej ludzka rzecz... I wyciągnałem rękę do Krzysztofa w sprawie pomocy z oprogramowaniem. Mamy tu wielu doświadczonych ludzi. Dlaczego ja się mogę dogadać z Armandem, którego produktów nie oferuje, czy z Rutusem?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2018, 13:11 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Shelton napisał(a):
Dlaczego ja się mogę dogadać z Armandem, którego produktów nie oferuje, czy z Rutusem?

Znak naszych czasów...
Uwierz mi, kilka ładnych lat temu taka sytuacja byłaby niemożliwa...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2018, 13:17 
Specjalista
Specjalista

Nemozna Taktykowy neuznacz - wiedze na temat Techniky detektora-detektoruw,, ...,mam cewke 12.7 Taktyk na Spektre y cewka pracuje...

Ostatnio edytowano poniedziałek, 1 października 2018, 13:30 przez EL NINO, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2018, 13:24 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

EL NINO napisał(a):
Nemozna Taktykowy neuznacz wiedze na temat Techniky detektora,, ...,

to niech zrobi w końcu działający wykrywacz, skoro ma tak potężną wiedzę

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2018, 13:34 
Specjalista
Specjalista

Bycz moze to nejest tak latwo - y potenzne marky maju casamy s tym problem...Ale to juz... sprawa Taktyka...

Ostatnio edytowano poniedziałek, 1 października 2018, 13:44 przez EL NINO, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2018, 13:35 
Podporucznik
Podporucznik

Posiadając taką wiedze i nie przełożyć ją na rezultaty ?
lub próbować naprawiać i tego nie zrobić ? a przy tym bardzie popsuć? ,coś mi tu nie pasuje

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2018, 13:42 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Jak ktoś poskłada to w całość to zrozumie o co chodzi... Jedyne pytanie na ile to jest świadome lub nie świadome.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2018, 13:54 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Shelton napisał(a):
Jak ktoś poskłada to w całość to zrozumie o co chodzi...

Shelton; Ty i teorie spiskowe? Może uświadom nas.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2018, 13:54 
Specjalista
Specjalista

No... , moze szie wypowie na ten temat Taktyk...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2018, 13:57 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Pozbieraj fakty w całość. Nie ma teorii spiskowych. Przepatrz inne oszukane osoby. Masz wszystko powyżej. Gość sobie nie radzi. Świadomie lub nie. Ma żal do wszystkich tylko nie do siebie. Na siebie patrzy bezkrytycznie. To bije z jego postów. Pokaż mi jeden jego post w którym przyznał by komuś rację, lub się pokajał lub dogadał. Nie ma. Nie istnieje. Zero null. To jest chore.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 419 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 28  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]