Teraz jest wtorek, 7 października 2025, 14:13

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Brodzenie w Morzu !!
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2015, 21:09 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

piotr123 napisał(a):
Krystian napisał(a):
piotr123 napisał(a):
Ja chodziłem zawsze w osłonie, a bez nie miałem okazji , nie w Polsce tylko w Holadni nad Morzem Północnym zasolenie podobne , ale czy osłona cewki ma jakieś znaczenie ???

skoro jej nie zdjąłeś to nie masz porównania prawda? (powietrze, piach) rzeczywiście to banalna sprawa ale takie są najprostsze co może mieć odzwierciedleniem w jego efektach....czasami rzeczy najprostsze są najskuteczniejsze...

Prawdo podobnie w sobote bedę znów gośćił na plaży więc zobaczę bez osłony cewki :)

koniecznie melduj o sukcesach....i mam prośbę, zrób tak jak owy bohater..strój w wodzie, zdejmij osłone cewki, czymś tłustym nasmaruj o-ringi...będziesz w stanie? może to się okaże złotym środkiem na wszelkie zło :}

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2015, 21:29 
Podporucznik
Podporucznik

Nie prosciej Kupic cos ze stajni minelab ( BBS, FBS) idealne na zasolone plaze i przerobic lub wieszac na szyje elektronike

Zamkniecie sovy w wodoszczelny pojemnik daje nam excalibura

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2015, 21:47 
Porucznik
Porucznik

widziałem na własne oczy jak po włożeniu cewki do słonej wody (w oceanie) Garrett wariował przy zjechanej czułości na minimum !
...albo ten AT PRO ma coś zmienione w bebechach, albo ten filmik to jakaś ściema, to nie może działać :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 9 sierpnia 2015, 11:05 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Cytuj:
lub wieszac na szyje elektronike

Absolutnie !!! :no
Wystarczy chwila nieuwagi i jedna większa fala.Znam z autopsji .Mi się to zdarzyło w południowym morzu.
Jeżeli zdarzy wam się coś takiego.
1.Szybko wyłączyć i nie włączać .
2.Wrzucić elektronikę jak najszybciej do wody destylowanej żeby solanka odeszła.
3.Wrzucić elektronikę do czystego spirytusu żeby resztki syfu zdjąć.
4.Zasypać całkowicie ryżem i zostawić najlepiej na 2-3 dni,ryż wyciągnie cała wilgoć :za
5.Modlić się żeby wykrywka wstała ;)

Ja tak uratowałem detektor :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 sierpnia 2015, 13:57 
Chorąży
Chorąży

Mam x terra 305 i po zjechaniu z czułości z 10 do 6 nie miałem problemów z "brodzeniem" w morzu. Robiłem test na wrzuconych monetach i bez problemu je namierzałem. Gdyby nie duże fale to bym na głebszą wodę wskoczył :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 sierpnia 2015, 14:56 
Kapitan
Kapitan

Widziałem w Pobierowie kolegę który śmigał z wykrywką przy falach na dobre pół metra - przy każdej niemal musiał podskakiwać, żeby mu twarzy nie zalewało. Jakąś godzinkę dreptał tak jak pamiętam :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 sierpnia 2015, 16:59 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

tomasir napisał(a):
Widziałem w Pobierowie kolegę który śmigał z wykrywką przy falach na dobre pół metra - przy każdej niemal musiał podskakiwać, żeby mu twarzy nie zalewało. Jakąś godzinkę dreptał tak jak pamiętam :)

Zawzięta bestia z niego była :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 sierpnia 2015, 16:01 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Cytuj:
Mam x terra 305 i po zjechaniu z czułości z 10 do 6 nie miałem problemów z "brodzeniem" w morzu. Robiłem test na wrzuconych monetach i bez problemu je namierzałem. Gdyby nie duże fale to bym na głebszą wodę wskoczył :)

Testy robiłeś jak moneta leżała na dnie czy w piachu zakopana?Zrób próbę np. na 15 cm .Wejdź po kolana i zakop monetę w piachu. At pro też namierzysz jak się uprzesz, ale głębiej to już będzie bida. Nie wiem jak z xterrą.Zrób próbę sam jestem ciekaw.I na jakiej cewce to tez ważne .Na 7 kHz namierzysz fanta , na 18 khz raczej zapomnij.Czym więcej khz tym gorzej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 sierpnia 2015, 18:16 
Porucznik
Porucznik

tomasir napisał(a):

:1

Neptun nie chętnie oddaje co jego :n to efekty wczorajszego 4 godzinnego zmagania się z prądami, kamieniami i falami w naszym kochanym Bałtyku.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 sierpnia 2015, 18:27 
Pułkownik
Pułkownik

Jest złotko jest impreza :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 sierpnia 2015, 22:18 
Chorąży
Chorąży

Titus napisał(a):
Cytuj:

Testy robiłeś jak moneta leżała na dnie czy w piachu zakopana?Zrób próbę np. na 15 cm .Wejdź po kolana i zakop monetę w piachu. At pro też namierzysz jak się uprzesz, ale głębiej to już będzie bida. Nie wiem jak z xterrą.Zrób próbę sam jestem ciekaw.I na jakiej cewce to tez ważne .Na 7 kHz namierzysz fanta , na 18 khz raczej zapomnij.Czym więcej khz tym gorzej.

Wrzuciłem tylko monety nie zakopywałem, chodziło mi o ta "dyskotekę" w słuchawkach. niestety już wróciłem z wakacji i nie będę miał możliwości sprawdzenia. mam 7. x terra nie ma wodoszczelnej elektroniki a nie chciałem testować mojej prowizorycznej osłony:D

Motorek fajny!!:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 sierpnia 2015, 12:36 
Kapral
Kapral

Mam at pro w tym roku chodziłem z nim w naszym morzu.Cały pod wodą,z czułości spadłem o trzy kreski i spoko,bez żadnych problemów,jak na zewnątrz,tyle że ciężej machać. ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 września 2015, 10:10 
Porucznik
Porucznik

W XP GMAXX jak zjadę z czułością na 10-11 wykrywacz działa bardzo dobrze w Bałtyku nie daje żadnych fałszywych sygnałów, XP Goldmaxx zupełnie się do morza nie nadaje nawet na min. czułości odzywa się, pewnie to z racji jego wysokiej częstotliwości, a Sova, wiadomo nieszczelny Excalibur więc słona woda jest dla niego stworzona. To tak w skrócie, innych sprzętów nie testowałem.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]