|
Witam !
od ponad półtora roku jestem szczęśliwym posiadaczem Fishera F70 z cewką DD F75. Kolor kosi bajecznie, nie mam żadnych zastrzeżeń w tym zakresie.
Ostatnio natrafiłem na dość ciekawą leśną miejscówkę. Kumpel wyciąga bagnety niemieckie, zamki etc. Trafia się też fajny kolorek (groszki, monetki).
I teraz pytanko - dysponujecie może sprawdzonymi ustawieniami, które pozwolą mi kopać zarówno militarkę (rzeczy wielkości bagnetu wzwyż), jak i mały kolorek :?
Moje ustawienia, na których chodzę wyglądają tak: dyskryminacja 15, tryb Dynamiczny, sens 80, treshold -4, notch 3 (eliminuje IRON - przekreślone);
do tej pory chodziłem na takich i było super - poletka, dukty: dyskryminacja 15, SL, sens 55, treshold -2, notch 3 (IRON - przekreślone).
w trybie allmetal łapie byle gówienko i nie ma rozróżniania dźwiękiem. próbowałem również dać notch na 1 lub 2, ale wtedy również wykrywa wszystkie mniejsze metale, wariuje.
Wiem, że na kolor i metal można chodzić z wciśniętym przyciskiem namierzania, i kopać tylko mocniejsze metale, jednakże trzymanie wciśniętego przycisku przez cały czas poszukiwań nie jest komfortowe.
Nie ukrywam, że chciałbym wyciągać większą militarkę, jak i kolorek na jednym trybie.
Prosiłbym o pomoc :1
pozdrawiam :piwo
|