Teraz jest niedziela, 12 października 2025, 19:11

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: poniedziałek, 14 września 2015, 23:03 
Podporucznik
Podporucznik

U mnie objawy jak u dago. Nie znam jego cewki. Moja 11". Z

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 września 2015, 23:55 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Kiedy macie zakupiony sprzęt i gdzie? Może wadliwa seria?
Podajcie nry seryjne zobaczymy czy jest jakaś zbieżność kolejności, może być na PW lub dogadajcie się między sobą i napiszcie czy numery serii są bardzo bliskie, może punkt zakupu identyczny jak i czas zakupu?

Dziwne zachowanie, w sumie..

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 września 2015, 08:07 
Generał Broni
Generał Broni

Moja cewka to 9" Podaje numery z cewki: XF J225 IC 8392A-XP225.
Zakupiony w Vikingu w styczniu 2014.
Wczoraj pojawił się nowy problem. Nie było już dyskoteki, tylko wykrywacz najnormalniej się zawieszał. Po 5 godzinach chodzenia ,chwilami nie wydawał żadnego dźwięku. Zdarzyło się to kilkukrotnie, trwało po kilka minut.

Dzięki za zainteresowanie tematem.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 września 2015, 08:25 
Moderator
Moderator

dago2 : a sprobuj wgrac soft od nowa , jezeli to nic nie da ja bym go odeslal na gwarancje z opisem problemu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 września 2015, 08:59 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Dago te numery co napisałeś to każdy ma takie same na cewce 9". Numer seryjny to ten numer nad kodem kreskowym. Mój jest np. taki 035DC4. Sprzęt kupiełm w lipcu w magnetiku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 września 2015, 09:03 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Na 95% problem z zasilaniem tylko jeszcze nie wiem czy cewki czy panela. Opisz dokładniej co rozumiesz przez zawieszanie się wykrywacza? Zwróć uwagę na wskaźniki poziomu naładowania akumulatorów w cewce, w panelu - czy przypadkiem nie szaleją. Numer seryjny to jest ten największy numer na naklejce. Drugi kolega jeszcze niech porówna ze swoimi ale jeśli problem leży w zasilaniu tak szczerze każdego może to spotkać bez względu na zbieżność bliskości numerów seryjnych czy punktów zakupu. Osobiście zgłosiłem rozwiązanie problemów z zasilaniem do XP (w pominięciu wadliwych akumulatorów, które zdarzają się bardzo rzadko ale jednak), po kilku tygodniach przyznali mi rację ale dotychczasowe wykrywacze nadal będą borykać się z tego typu problemami ponieważ problem ten może zostać usunięty tylko i wyłącznie w fazie produkcji - tak, że sprzęt z nowej produkcji po wdrożeniu tej zmiany powinny być ok.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 września 2015, 20:07 
Generał Broni
Generał Broni

Zawiesza się to znaczy przestaje reagować na cokolwiek, milknie. Dziś na ponad 4 godz. chodzenia przytrafiło się to jakieś 5-6 razy. Wskaźniki naładowania działają OK.
Odnośnie zasilania to wykrywacz był już trzy miesiące temu w Vikingu. Problem polegał na tym, ze nie trzymała bateria w cewce tzn. naładowanie starczało na 3-4 godz. pracy.
Poradzili sobie z tym wgrywając od nowa soft. Teraz bateria trzyma dobrze. Kilka wypadów było wszystko OK. Najpierw zaczęła pojawiać się ta dyskoteka, teraz to "zawieszanie" się.
Kurcze, sezon w pełni, nie chce odsyłać go do naprawy. A sam nie bardzo wiem jak wgrać ten soft. Poczekam może się to uspokoi. Póki co, z trudnościami, ale do się śmigać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 września 2015, 22:27 
Podporucznik
Podporucznik

Rozladujcie na max panel i cewke Naladujcie na max wgrajcie nowy soft Rozladujcie na max i na max naladujcie
Moze to pomoze ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 września 2015, 08:01 
Podporucznik
Podporucznik

Zawieszanie się moim zdaniem jest albo błędem oprogramowania (czyli można spróbować wgrać je od nowa) albo wadą produktu. Kolego nie patrz na sezon tylko wysyłaj do naprawy z żądaniem wymiany lub naprawy w ciągu 2 tygodni. Żądanie zgłoś na piśmie a wyślij za potwierdzeniem odbioru i czekaj :D, myślę że szybko ci wtedy naprawią. Gdzieś czytałem że jak ci nie naprawią w ciągu 2 tyg to potem możesz sprzętu nie odbierać tylko domagać się nowego ale kwestie reklamacji były na forum dobrze opisywane. Płacisz dużo to możesz dużo wymagać a w razie czego w każdym starostwie powiatowym jest rzecznik praw konsumenta i on ci szybko wszystko załatwi jak wyśle pismo w twoim imieniu. Zawiesza się to znaczy nie działa prawidłowo to tylko 2 tyg więc możesz wysłać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 września 2015, 08:15 
Kapitan
Kapitan

tui napisał(a):
...Kolego nie patrz na sezon tylko wysyłaj do naprawy z żądaniem wymiany lub naprawy w ciągu 2 tygodni. Żądanie zgłoś na piśmie a wyślij za potwierdzeniem odbioru i czekaj :D, myślę że szybko ci wtedy naprawią. Gdzieś czytałem że jak ci nie naprawią w ciągu 2 tyg to potem możesz sprzętu nie odbierać tylko domagać się nowego ale kwestie reklamacji były na forum dobrze opisywane...

I tu kolego niestety mylisz się - bo o ile ustawodawca określił termin 14 dni na ustosunkowanie się sprzedającego do zgłaszanej reklamacji, to już samego nieprzekraczalnego terminu jej realizacji nie określił. Co to oznacza w praktyce? Ano to, że sprzedający po otrzymaniu reklamowanego towaru musi w ciągu 14 dni ustosunkować się, czy reklamacja w jego odczuciu jest zasadna a jeśli tak, to zobowiązuje się do jej realizacji. Czas w jakim naprawi reklamowany sprzęt jest tak naprawdę loterią - zależy od wielu czynników (szybkości i sprawności działania serwisów gwarancyjnych, dostępności części zamiennych, problemami logistycznymi itp...).
Dlatego warto kupować sprzęt u sprawdzonych sprzedawców cieszących się opinią rzetelnych i solidnych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 września 2015, 08:22 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Jeśli mogę coś doradzić;
- nie uruchamiać Deusów w domach mieszkaniach gdzie mnóstwo zakłóceń od WiFi instalacji elektrycznej itd. a nie będzie problemów później w terenie, a niestety to najczęstszy błąd nowicjusza, który zaraz po zakupie wymarzonego Deusa urządza testy powietrzne w domu...
- jak ładujemy samą cewkę dobrze to robić ładowarką o mniejszym prądzie ładowania niż oryginalna, która raczej jest obliczona na jednoczesne ładowanie cewki słuchawek i panelu, polecam np. ładowarkę od starego telefonu z końcówką miniUSB i prądzie ładowania 350-450mA, niech się ładuje całą noc.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 września 2015, 09:26 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Spidi a co ma do rzeczy że sobie włącze w domu deusa ? Normalne że będzie się mocno wzbudzał i działał nieprawidłowo , ale po uruchomieniu go w polu ma działać normalnie. Nawet w instrukcji to pisze że uruchamianie wykrywacza w domu czy w pobilżu dużej ilości zakłóceń nie uszkodzi nic tylko spowoduje nieprawidłową pracę.
Druga bzdura z tym ładowaniem :roll: Nic ci to nie da że dasz słabszą ładowarke bo układ wbudowany w cewkę i tak sobie dostosuję prąd ładowania do swoich potrzeb. Robiłem pomiary i ładując słuchawki, cewke i panel jednocześnie wszystko pobiera 850mA prądu . Bateria w deusie jest naprawdę dobra więc lepsze dla niej będzie czeste doładowywanie niż zjechanie jej do zera .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 września 2015, 12:15 
Generał Broni
Generał Broni

Spidi napisał(a):
Jeśli mogę coś doradzić;
- nie uruchamiać Deusów w domach mieszkaniach gdzie mnóstwo zakłóceń od WiFi instalacji elektrycznej itd. a nie będzie problemów później w terenie, a niestety to najczęstszy błąd nowicjusza, który zaraz po zakupie wymarzonego Deusa urządza testy powietrzne w domu...

Spidi co ty gadasz ? Programy też mam wpisywać w polu ? Oczywiście, że włączyłem Deusa w domu wiele razy, wpisałem swoje programy, pobawiłem się nim i działa bez problemu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 września 2015, 12:45 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Każdy robi jak chce, każdy ma inne warunki w domu itd.
Nie ma problemu przecież aby włączać panel i bawić się programami w domu z dala od cewki... różnicą będzie tylko napis: "NO COIL"

Każda cewka, która znajdzie się w silnym zmiennym polu magnetycznym będzie indukować jakieś prądy, czasem te wyindukowane ładunki mają zły wpływ na elektronikę wykrywacza a w przypadku Deusa na cewkę bo niej się ta elektronika znajduje. Gdy cewka Deusa jest wyłączona wewnętrzne przekaźniki odpinają wewnętrzne uzwojenia cewek od elektroniki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 września 2015, 20:47 
Kapitan
Kapitan

Spidi napisał(a):
Każda cewka, która znajdzie się w silnym zmiennym polu magnetycznym będzie indukować jakieś prądy, czasem te wyindukowane ładunki mają zły wpływ na elektronikę wykrywacza a w przypadku Deusa na cewkę bo niej się ta elektronika znajduje. Gdy cewka Deusa jest wyłączona wewnętrzne przekaźniki odpinają wewnętrzne uzwojenia cewek od elektroniki.

Spidi - uzwojenie cewki jest bezpośrednio wpięte w układ - jak widać sam układ nie jest jakąś kosmiczną technologią.
Jak wielkie musiało by być pole magnetyczne by wyidukować niepożądane napięcie w takiej ceweczce?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]