Teraz jest niedziela, 12 października 2025, 18:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: środa, 16 września 2015, 21:55 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Jakiś czas temu dograłem do ws4 i cewki programy zamieszczone przez BRAT_MIH. Przetestowałem je na zaoranym polu w asyście optimy. Na programach "pole" i "poprawka" wykrywacz piszczy aż głowa boli. Stabilny był dopiero na programie fabrycznym 2 czyli gmp. Przestawiłem tylko czułości na 20 bo w mojej wersji nie można ustawić cyfr po przecinku oraz dałem czułość na 98. Deus był stabilny ale płytki. 3 grosze (srebro) na głębokości saperki optima bez problemu widziała a deus jakieś tylko pyknięcia sygnał nie do kopania. Czy to normalne, że na programie gmp stal bije na kolor (w sensie dźwięku) na wyświetlaczu jest ok. Może coś źle ustawiłem? Jakieś sugestie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 września 2015, 22:28 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

keniou napisał(a):
Jakiś czas temu dograłem do ws4 i cewki programy zamieszczone przez BRAT_MIH. Przetestowałem je na zaoranym polu w asyście optimy. Na programach "pole" i "poprawka" wykrywacz piszczy aż głowa boli. Stabilny był dopiero na programie fabrycznym 2 czyli gmp. Przestawiłem tylko czułości na 20 bo w mojej wersji nie można ustawić cyfr po przecinku oraz dałem czułość na 98. Deus był stabilny ale płytki. 3 grosze (srebro) na głębokości saperki optima bez problemu widziała a deus jakieś tylko pyknięcia sygnał nie do kopania. Czy to normalne, że na programie gmp stal bije na kolor (w sensie dźwięku) na wyświetlaczu jest ok. Może coś źle ustawiłem? Jakieś sugestie?

witam przeczytaj mój pierwszy post przeznaczony był dla ciebie w słuchawkach jak ustawisz dyskryminacje na 20 z migającym zerem to tak jak w panelu na 2 tak jest do 9.9 druga cyfra mrugająca oznacza cyfrę po przecinku spróbuj programów podanych prze zemnie pamiętaj aby nie zaniżać gruntu .
W słuchawkach pompowanie do gruntu można zrobić tylko w programie 10 (soft 3.2)i wpisać w programie na którym będziesz chodził
Jak stal daje ci sygnał koloru to dyskryminację masz na 20 z migającym zerem czyli na (2)daj co naj mnie na 4 to drobny złom będzie bił tak jak trzeba jak chcesz uniknąć złomu ustaw na 6.8 (na plaży nie ustawiaj wyżej jak 4 bo cieniutkie łańcuszki biją w okolicy 6 czyli średniego złomu)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 września 2015, 22:51 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Grunt mam ustawiony zawsze na 90. Nie wiedziałem, że dyskryminację w słuchawkach da się ustawić po przecinku. Sprawdzę twoje ustawienia i dam znać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 września 2015, 23:08 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

keniou napisał(a):

Ja chcesz używać dyskryminacji 2 albo 0 to musisz ustawić 4 tony z czego pierwsze dwa muszą dawać ten sam ton drugi zakres ustawiasz do 10 trzeci od 10 do70 czwarty 70 do 99 (ustawienia dostępne tylko z panelu)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 września 2015, 23:14 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

keniou napisał(a):
Grunt mam ustawiony zawsze na 90. Nie wiedziałem, że dyskryminację w słuchawkach da się ustawić po przecinku. Sprawdzę twoje ustawienia i dam znać.

grunt na 90 to kiepsko będzie płytko grunt bardzo warzy w deusie !!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 września 2015, 23:37 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Myślę, że Kolega benekpe źle patrzy...
Przekaźniki są z drugiej strony płytki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 17 września 2015, 08:01 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

keniou napisał(a):
Czy to normalne, że na programie gmp stal bije na kolor (w sensie dźwięku) na wyświetlaczu jest ok. Może coś źle ustawiłem? Jakieś sugestie?

na dyskryminacji ustawionej poniżej 6 stal może dawać sygnał koloru (jak nie masz ustawionej dyskryminacji tonowej tak jak pisałem wyżej )jedyną opcją dostępną z poziomu słuchawek przy dyskryminacji od 0do6 żeby słyszeć ton żelaza jest ustawienie multitonu (ful ton) :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 17 września 2015, 12:57 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Grunt mogę ustawić pompując na programie 10 potem przejść na program docelowy i ustawić taki jaki wypompowałem? Czy jest jakiś inny sposób na ustawienie gruntu?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 17 września 2015, 19:05 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

pompowanie albo ręcznie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 17 września 2015, 21:50 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

zeppo035 napisał(a):
pompowanie albo ręcznie

Jeśli ręcznie to jak ustawiać czym się sugerować?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 17 września 2015, 23:13 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

keniou napisał(a):
zeppo035 napisał(a):
pompowanie albo ręcznie

ustawiasz gb na70 i wykonujesz ruchy jak przy pompowaniu gb podnosisz do ustania sygnałów od gb (przeważnie jest to 80do 87)jak podczas chodzenia będzie popiskiwał podnieś 2punkty
Jak masz dostęp do panelu to w gb ręcznym w opcji expert (notch grund ustaw od 90do85 na czarno na trudnych polach uspokoi wykrywacz ) deus dopiero z panelem pokazuje co potrafi :1
słuchawki zapamiętają ustawienia tylko w programach od 11do 18 (soft 3.2) ale tylko w tych w których zapiszesz zmiany

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 17 września 2015, 23:36 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

keniou napisał(a):
zeppo035 napisał(a):
pompowanie albo ręcznie

przed ustawieniem gb miejsce strojenia sprawdź czy nie ma tam żadnych metali (gb na 90 przy sprawdzaniu)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 września 2015, 21:39 
Major
Major

Panowie czy można coś więcej jeszcze wycisnąć?

-Częstotliwość 12 kHc
- dyskryminacja 0
- balans gruntu ręcznie ustawiany, najczęściej 82, na śledzeniu 84-87
- full tons
- reaktywność 2, expert -1, na zaśmiecone pola 3 na czyste 1
- czułość standardowo 95 jak pole da to 99
- podbicie sygnału 5
siła TX standard nie bawiłem się.
Myślę że to dość mocno wyżyłowane ustawienia, a ja kopie cały czas małe moniaki max 15- 17 cm, oczywiście polmosa lub łuskę to spokojnie z ponad 30 wyciąga. Ale trzeba przyznać że do 15 cm to kosa na moniaki wciąga wszystko jak odkurzacz :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 września 2015, 22:04 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Skibens napisał(a):
Panowie czy można coś więcej jeszcze wycisnąć?

-Częstotliwość 12 kHc
- dyskryminacja 0
- balans gruntu ręcznie ustawiany, najczęściej 82, na śledzeniu 84-87
- full tons
- reaktywność 2, expert -1, na zaśmiecone pola 3 na czyste 1
- czułość standardowo 95 jak pole da to 99
- podbicie sygnału 5
siła TX standard nie bawiłem się.
Myślę że to dość mocno wyżyłowane ustawienia, a ja kopie cały czas małe moniaki max 15- 17 cm, oczywiście polmosa lub łuskę to spokojnie z ponad 30 wyciąga. Ale trzeba przyznać że do 15 cm to kosa na moniaki wciąga wszystko jak odkurzacz :h

Na koniec mojej przygody z Deusem chodziłem na takich ustawieniach jak Twoje ale TX 3 a reaktywność 0. Nic więcej nie umiałem wycisnąć. Warto sprawdzić jak zwiększanie reaktywności zjada zasięg.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 września 2015, 00:50 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

jaki to mały moniak według ciebie???

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]