Teraz jest niedziela, 27 lipca 2025, 17:13

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 375 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowe wykrywacze Makro
PostNapisane: niedziela, 4 października 2015, 13:30 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

no widze panowie ze nie tylko ja mam taki problem, rurka złamała sie, ale juz paczka idzie do mnie nowy control system bezposrednio od producenta, cewke tez mi przysłali nowke z powodu ułamania uchwytow i teraz sa masywne grube. ale jak to polak mądry to sobie starą skleiłem a nowa lezy sobie ... wiec firma reaguje błyskawicznie na usterki.. a co do wzbudzania sie ktos tam napisał, to ponoc wina cewek była i tez nowe wysyłali.. ja tego nie doswiadczyłem wykrywacz od samego początku dziala mi stabilnie...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 4 października 2015, 19:13 
Sierżant
Sierżant

Ogólnie pomijając wystawce gwarancji jesteśmy w plecy na tych naprawach. Na każdy nowy moduł powinna być nowa gwarancja.
Ja swoją połamaną cewkę też posklejałem ale z czasem się chyba jednak rozstroiła i już powyżej 69 jej nie ustawie. Chodzę na 2 sztuce.
Boli mnie polityka firmy bo akcesoria do Racera są bardzo drogie, kupując ten wykrywacz miałem nadzieje
że będę miał komplet cewek, już wiem że nie :666, ta duża 1100 zeta... bez komentarza.
Ogólnie wykrywacz kozak jak na tą chwile nie szukam innego :].

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 4 października 2015, 19:23 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Krzyselektron napisał(a):
Ogólnie pomijając wystawce gwarancji jesteśmy w plecy na tych naprawach. Na każdy nowy moduł powinna być nowa gwarancja.
Ja swoją połamaną cewkę też posklejałem ale z czasem się chyba jednak rozstroiła i już powyżej 69 jej nie ustawie. Chodzę na 2 sztuce.
Boli mnie polityka firmy bo akcesoria do Racera są bardzo drogie, kupując ten wykrywacz miałem nadzieje
że będę miał komplet cewek, już wiem że nie :666, ta duża 1100 zeta... bez komentarza.
Ogólnie wykrywacz kozak jak na tą chwile nie szukam innego :].

czyli cewka z pierwszego rzutu pozniej juz wymieniali... czekam na przesyłke i zobaczymy co przyjdzie w związku ze złamana rurką. czy moze juz ktos dostał w zamian nowe po złamaniu rurki ,chodzi czy cos zostało poprawione zeby nastepnym razem było mniejsze prawdopodobiestwo złamania...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 4 października 2015, 21:07 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Mnie też zaczynają już denerwować te usterki ale wciąż potrzebny i nie mogę się zebrać żeby go odesłać.U mnie padł włącznik i nie mam regulacji głośności,a do tego wyje po wyżej 69.Może kolega poda adres do tego dystrybutora do Niemiec i powie jak wysyłał i jaki koszt to nie będę zawracał głowy mojemu sprzedawcy a i innym się przyda.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 4 października 2015, 21:09 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

pajos napisał(a):
Mnie też zaczynają już denerwować te usterki ale wciąż potrzebny i nie mogę się zebrać żeby go odesłać.U mnie padł włącznik i nie mam regulacji głośności,a do tego wyje po wyżej 69.Może kolega poda adres do tego dystrybutora do Niemiec i powie jak wysyłał i jaki koszt to nie będę zawracał głowy mojemu sprzedawcy a i innym się przyda.

Welcome to the International Makro Racer Metal Detector Users Group !

For technical support, repairs or replacements in Europe, please contact
the OFFICIAL MAKRO SERVICE CENTER IN GERMANY:

International Detector Center
Tichelwarferstrasse 145
26826 Weener
Germany
Phone: +49 (0)49537082765
Email: info@idc-detektor.de
Website: http://www.idc-detektor.de

FB tez odpisują.. https://www.facebook.com/groups/MakroRacer/

a propo sprzedawcy ,gdzie kupiełs ze niechcesz zawracac głowy ,przeciez gwarancja nalezy do tego gdzie kupiłes..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 4 października 2015, 21:58 
Porucznik
Porucznik

Tichelwarferstrasse 145
26826 Weener
Germany
potwierdzam tam wysłać
chodź tanio nie jest przez pocztę polska
poleconą paczka 94zl
ekonomiczną 65zl
Ja wykrywacz miałem taniej z Włoch przez kolegę . Dlatego musiałem wysłać bezpośredni. Szybciej ale drożej.
Co do rurki by zobaczyć czy poprawili rurę trzeba by było odkręcić go, a narazić tego nie zrobiłem. Ale znając życie jeszcze nie poprawili i jeszcze pęknie. Szkoda że uczą się na nas a nie najpierw testy pożądane zrobić... Ciekawe co jeszcze
może się w nim zepsuć... Lubię go ale irytuje mnie że co chwilę coś się psuje. Patrzcie jakie to koszty teraz ponoszą przez swoją lekomyslnosc...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 4 października 2015, 22:04 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

lama104 napisał(a):
Tichelwarferstrasse 145
26826 Weener
Germany
potwierdzam tam wysłać
chodź tanio nie jest przez pocztę polska
poleconą paczka 94zl
ekonomiczną 65zl
Ja wykrywacz miałem taniej z Włoch przez kolegę . Dlatego musiałem wysłać bezpośredni. Szybciej ale drożej.
Co do rurki by zobaczyć czy poprawili rurę trzeba by było odkręcić go, a narazić tego nie zrobiłem. Ale znając życie jeszcze nie poprawili i jeszcze pęknie. Szkoda że uczą się na nas a nie najpierw testy pożądane zrobić... Ciekawe co jeszcze
może się w nim zepsuć... Lubię go ale irytuje mnie że co chwilę coś się psuje. Patrzcie jakie to koszty teraz ponoszą przez swoją lekomyslnosc...

dziwne ze sami wysyłacie , ja załatwiam to przez firme gdzie kupiłem i tam jest to szybko realizowane...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 października 2015, 08:51 
Generał Broni
Generał Broni

Krzyselektron napisał(a):
Ogólnie wykrywacz kozak

No, przez te kilkanaście dni w roku jak akurat nie jest w serwisie :lol:

Przepraszam za złośliwość, ale od jakiegoś czasu śledzę ten wątek i jestem w lekkim szoku :) W życiu nie widziałem wykrywaczy, które miałyby tyle usterek. Od paru stron nie mówicie o niczym innym tylko o tym, co się w Waszych sprzętach akurat zepsuło. Wychodzi na to, że jakość tych produktów to jakaś masakra. Armand przy nich jawi się niczym Porsche :lol:

Co skłania Was do tego, aby ciągle z nimi chodzić?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 października 2015, 09:20 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Z moim sprzedawcą już rozmawiałem i mówił żebym go do niego odesłał.Miałem nadzieje że jeśli wyśle go bezpośrednio do dystrybutora to będzie szybciej(nie koniecznie taniej).

Kolego Lipek- Po mimo tego że się psuje to wszystko jest naprawiane lub wymieniane szybko i bez problemów a sam wykrywacz robi dobrą robotę i jest bardzo wygodny.Gdyby nie to to pewnie już bym się go pozbył.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 października 2015, 09:30 
Generał Broni
Generał Broni

Szybki serwis to oczywiście +, ale ilość usterek w tym sprzęcie jest po prostu porażająca.

Przez 15 lat użytkowania różnych wykrywaczy wysyłałem je do serwisu tylko 4 razy ( w tym 2 uszkodzenia mechaniczne ewidentnie z mojej winy). A nie oszczędzałem ich za bardzo. Dlatego jestem w lekkim szoku czytając ten wątek.

Czy zasięgi tych detektorów lub separacja biją na głowę swoich konkurentów z tej samej półki cenowej?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 października 2015, 10:35 
Generał Brygady
Generał Brygady

Mam podobne wrażenia jak Lipek. Po uplywie okresu gwarancyjnego, będą koszty jak trzeba sobie to będzie wymieniać na wlasną rękę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 października 2015, 11:23 
Sierżant
Sierżant

Lipek napisał(a):
Czy zasięgi tych detektorów lub separacja biją na głowę swoich konkurentów z tej samej półki cenowej?

Sęk w tym że właśnie tak, porównywałem go w polu z polskimi wykrywaczami... kolega od łopaty ma zieloną T2 i Racer tu wychodzi na +. Fakt że opisywane tu potknięcia producenta są tylko przez 4-5 osób, więcej info
o wykrywaczu jest na amerykańskich forach i zazwyczaj są to bardzo pochlebne opinie nie naganiane przez nabijaczy postów... Pozostaje mieć nadzieje że producent ogarnie błędy produkcyjne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 października 2015, 12:29 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Przyznam racje koledze Krzyselektron że jest lepszy od wielu wykrywek. Pamiętajmy też że jest to nowość a my zakupiliśmy je krótko po wejściu na rynek.Ciekawe ile błędów miały pierwsze np: rutusy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 października 2015, 15:38 
Podporucznik
Podporucznik

Jedyną konkurencja w tej cenie jest GM5. Rutusa Optime odrzucam, bo jest za ciezki, a zasięgi na podstawowej cewce są marne i nie jest konkurencja dla powyższych. Makro ma wiele niedorobek, ale przy braku alternatywy i biorąc pod uwage, że jest bardzo przyjemny w użytkowaniu, nie zamierzam go sprzedawać, powiem więcej, nawet gdybym dostałem za darmo T2SE, to wolalbym ciągle Racera, który oferuje podświetlanie i słuchawki bezprzewodowe, a przy tym jest podobnie wyważony jak T2.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 października 2015, 15:45 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

kgrl napisał(a):
Jedyną konkurencja w tej cenie jest GM5. Rutusa Optime odrzucam, bo jest za ciezki, a zasięgi na podstawowej cewce są marne i nie jest konkurencja dla powyższych. Makro ma wiele niedorobek, ale przy braku alternatywy i biorąc pod uwage, że jest bardzo przyjemny w użytkowaniu, nie zamierzam go sprzedawać, powiem więcej, nawet gdybym dostałem za darmo T2SE, to wolalbym ciągle Racera, który oferuje podświetlanie i słuchawki bezprzewodowe, a przy tym jest podobnie wyważony jak T2.

sprzet swietnie dziala ale pomimo tych usterek głownie machanicznych jest jedna opcja , musimy raczej obchodzis sie delikatniej w terenie bo juz wiemy co moze sie stac....

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 375 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]