Teraz jest niedziela, 12 października 2025, 10:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: piątek, 9 października 2015, 19:37 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Nie polecam FullTones. Są naprawę ciężkie w interpretacji obiektów kolorowych, a włączenie DISC=0 jeszcze bardziej potęguje ten efekt, gdyż sygnały od żelaza praktycznie zagłuszają nam dobre cele, które są (czyt. wyżej).

W lesie warto:
Zawsze DISC=0, natomiast AUDIO_RESPONSE=5, oraz REACT=0/1

Jeśli przeszkadza nam żelazo, stosować NOTCH

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 października 2015, 21:05 
Szeregowy
Szeregowy

Witam wszystkich.
Właśnie przebrnąłem przez wszystkie 117stron. Zajęło mi to wieczorami ponad tydzień. :lol:
Ja chodzę na programie drugim GMP ewentualnie na Reliktach i na razie uczę się czterech tonów.
Przypisałem sobie jeszcze ustawienia gościa z tego filmu i też trochę testuję.
Pozdrawiam wszystkich.

https://www.youtube.com/watch?v=EUXoGQ1P2Zo

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 października 2015, 21:06 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Co za bzdura z tym full tones. Ja chodzę właśnie na nim z dyskryminacją 0 i jakoś żelazo mi nie maskuje żadnych sygnałów kolorowych, mam ładne rozróżnienie koloru od stali dzięki temu . Koledze deus_xp chyba słoń na ucho nadepnął i nie ogarnia tylu dźwięków.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 października 2015, 21:54 
Major
Major

Ja coraz bardziej przekonuję się do full t, lecz denerwuje mnie to że niskie ewentualnie fajne sygnały do kopania mieszają mi się z żelazem ( słuch u mnie słaby), bardzo łatwo wykryć kolor "wzorcowy" wiadomo wysoki ton. Ale gorzej u mnie z ogarnięciem sygnałów między np 10-30-40. Fajnie jakby można było modulować sygnał do własnych potrzeb.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 października 2015, 22:14 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Dzięki Wlcan . :1 Wszystko jasne , robie tak samo . Więc nic nie zmieniam . Taki uroczek :) A przyznam że w terenie najbardziej interesują mnie te mieszańce .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 października 2015, 23:05 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Info odnośnie aktualizacji do 4.0, prawdopodobnie wiosna 2016.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 października 2015, 23:08 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Panowie, ustawienia to naprawdę najmniejszy problem. Z moich obserwacji wynika że najwięcej traci się przez nieumiejętne machanie.
Wygląda na to że z największej (za przeproszeniem) "Deusowej dupy", techniką małpiej obserwacji może wyrosnąć człowiek.

Poland, zamiast empirycznie w terenie to ty tygodniami czytasz o ustawianiach?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 10 października 2015, 10:43 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Jeżeli ustawiam Gb śledzenie to ustawia się o 1 wyżej. Czyli jeżeli odczyt Gb jest 86 to wykrywka ustawia się na 87. Koledzy doradzają żeby obniżać o 3 od wskazań czyli w tym przypadku byłoby 83. Czy nie bedze wtedy dyskoteki w słuchawkach? Jeżeli panel wskazuje Gb 86 podczas śledzenia to rozumiem, że przy strojenu przez pompowanie będzie taka sama wartość?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 10 października 2015, 12:01 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

deus_xp napisał(a):
Nie polecam FullTones. Są naprawę ciężkie w interpretacji obiektów kolorowych, a włączenie DISC=0 jeszcze bardziej potęguje ten efekt, gdyż sygnały od żelaza praktycznie zagłuszają nam dobre cele, które są (czyt. wyżej).

W lesie warto:
Zawsze DISC=0, natomiast AUDIO_RESPONSE=5, oraz REACT=0/1

Jeśli przeszkadza nam żelazo, stosować NOTCH

Full Tones są najlepsze do identyfikacji przy więszej prędkości wykrywacza (reaktywności) ale widocznie trzeba się osłuchać .Może na początek łatwiej będzie na innych Tonach ,nie wiem ja po roku już opanowałem Full Tones i tak zostaje. A jeśli chodzi o dyskryminacje, to nie jest prawdą że jak wyłączymy to nam coś zagłusza, jest wręcz przeciwnie ,słyszymy i żelazo i kolorek ,dopiero po włączeniu dyskryminacji żelazo zostaje wyciszone i kolorek ,który leży blisko też !! .Zaawansowani Deusowcy głównie korzystają z Full tones i słyszą wszystko, najlepszą dyskryminacja od zawsze było i będzie ucho .A deus jest na tyle szybkim wykrywaczem że wyławianie kolorków z żelaza czy innych śmieci jest na tyle łatwe że po obserwacji dźwięków że już nic więcej nie potrzebujemy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 10 października 2015, 18:55 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Odradzam uczenia się na innych tonach , by potem przeskoczyć na full . Jest potem bardzo ciężko załapać o co chodzi ,albo potrzeba wielkiego zaparcia by to przeskoczyć , więc moim zdaniem albo kilka tonów albo full . A podczas dwuletniej przygody z deusikem biegając na 5 tonach sprubowałem przeskoczyć ostatnio na fulla , wytrzymałem tylko 3 wyskoki ( wogulę go nie rozumiałem )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 10 października 2015, 19:32 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

konar napisał(a):
Odradzam uczenia się na innych tonach , by potem przeskoczyć na full . Jest potem bardzo ciężko załapać o co chodzi ,albo potrzeba wielkiego zaparcia by to przeskoczyć , więc moim zdaniem albo kilka tonów albo full . A podczas dwuletniej przygody z deusikem biegając na 5 tonach sprubowałem przeskoczyć ostatnio na fulla , wytrzymałem tylko 3 wyskoki ( wogulę go nie rozumiałem )

ja mam podobne odczucia chociaż na bardzo zaśmieconych miejscówkach coraz częściej stosuje ful ton daje efekty :666
ale na w miarę czystych wole 5 tonów jest dużo czytelniej (dla mnie :luv ) oczywiście dyskryminacja 0 :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 10 października 2015, 21:50 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

szychor napisał(a):
Co za bzdura z tym full tones. Ja chodzę właśnie na nim z dyskryminacją 0 i jakoś żelazo mi nie maskuje żadnych sygnałów kolorowych, mam ładne rozróżnienie koloru od stali dzięki temu . Koledze deus_xp chyba słoń na ucho nadepnął i nie ogarnia tylu dźwięków.

Możesz sobie myśleć co chcesz, ale full tones jest jednym z najgorszych w tym sprzęcie. Każdy kto się z tym spotkał od razu wyłącza. Praktycznie nikt nie używa tej opcji ze względu na złe dźwięki i błędy w oprogramowaniu, który nie są poprawiane tak jak soft 4 który miał wyjść pod koniec wakacji i firma nie dotrzymała obietnicy a to nie jest zgodne z warunkami sprzedaży.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 10 października 2015, 23:37 
Generał Broni
Generał Broni

Ja używam full tonów od początku i bardzo sobie chwalę. Co to znaczy złe dźwięki ? Albo błędy w oprogramowaniu niepoprawiane jak soft 4 ? Większej bzdury nie słyszałem dawno. Zamiast zamilknąć to jeszcze się pogrążasz. Jak widzisz nie każdy wyłącza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 11 października 2015, 06:22 
Pułkownik
Pułkownik

deus_xp napisał(a):
szychor napisał(a):

Możesz sobie myśleć co chcesz, ale full tones jest jednym z najgorszych w tym sprzęcie. Każdy kto się z tym spotkał od razu wyłącza. Praktycznie nikt nie używa tej opcji ze względu na złe dźwięki i błędy w oprogramowaniu, który nie są poprawiane tak jak soft 4 który miał wyjść pod koniec wakacji i firma nie dotrzymała obietnicy a to nie jest zgodne z warunkami sprzedaży.

Bardzo dużo ludzi chodzi na full tonach (ja akurat nie) a ta uwaga u czymś niezgodnym z warunkami sprzedaży to jakaś bzdura bo nie masz w warunkach sprzedaży jakiejkolwiek gwarancji terminów wydawania aktualizacji. Aktualizacji może nie być wcale to wolny wybór producenta.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 11 października 2015, 10:27 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Deus_xp skończ prosze bredzić bo według mnie 99% ludzi którzy używaja deusa chodzą na full tonach i są zadowoleni.i Ja jakoś nie zauważyłem żeby jakieś złe dźwięki wydawał. Dźwięki są bardzo dobre i nie da się pomylić koloru i złomu, nie ma takiej ,możliwości. Jak już pisałem wcześniej trzeba się osłuchać i wszystko staje się jasne. Co do updateu oprogramowania proszę pokaż mi oficjalne info od producenta , w którym jasno jest napisane że taki soft miał być pod koniec wakacji bo ja na stronie producenta takiej informacji nie znalazłem.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]