Teraz jest sobota, 27 czerwca 2026, 14:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 3 sierpnia 2005, 21:53 
Kapitan
Kapitan

Bardzo łatwo to sprawdzić w dziale Jabel i inne samoróbki na TYM forum.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 3 sierpnia 2005, 22:00 
Podporucznik
Podporucznik

Witam
Oj Ciacho , Ciacho co Ty się tak uwziąłes na tą polską firmę?
A moze lepiej zniszyć Polską myśl techniczną?
Jak sprzedam samochód to kupię jakiś wypas zachodni!
Ale po co, nie będe miał czym jeździć a efekty podobne.
Pozdrawiam
P.S. Jestem za .... ojczyzną

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 sierpnia 2005, 06:06 
Porucznik
Porucznik

dominss napisał(a):
A moze lepiej zniszyć Polską myśl techniczną?

:) , jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak kolega Ciacho niszczy samotnie jakąkolwiek myśl techniczną, no ale może.... ;)

Panowie,mniej złosliwości , kłótni i patosu a więcej konkretów- to tak na poważnie, bo na tym Forum pytanie o sprzęt powoli traci sens :wq

pzdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 sierpnia 2005, 07:30 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

No dobra to ja krotko. na militarke za te siano to rutus, PI to bylo dobre kiedys, teraz bez dyskryminacji nie ma po co z domu wychodzic. A zachodni w tej cenie to bedzie na monetki. (np ACE).
Zawsze robicie dluga dyskusje, a w zasdzie nie ma o co.

bexter

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 sierpnia 2005, 11:17 
Poczciwy Otto

Ja tam nie mam nic przeciwko Rutusowi (na militarkę). Powiem że jestem z niego zadowolony. Chodzi o zasięg - małe odłameczki kopałem na takiej głębokości że mnie szlag trafiał. A mam RF. Dopiero niedawno przekonałem się do używania pokrętła dyskryminacji (poprzedni wykrywacz skutecznie mnie do niego zniechęcił) no i zobaczymy jakie będą efekty. Jak na razie to od prawie miesiąca nie byłem na wykopkach.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 sierpnia 2005, 23:10 
Moderator
Moderator

Zerknij sobie w profile, kto z czym co wyciąga.
<--

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 5 sierpnia 2005, 08:56 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Skoro porywasz się na profesjonalny wykrywacz to ok. Ja nie jestem przekonany czy na początek warto wydawać takie pieniądze. Chyba że już wcześniej chodziłeś z tymi modelami wykrywek i dobrze ci się szukało.

------------
pozdrawiam
macber

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 5 sierpnia 2005, 10:08 
Porucznik
Porucznik

Przedewszystkim warto poszukac czy ktos w twoich okolicach posiada wymarzony przez Ciebie sprzet.
Jesli tak powinienes go poprosic o wspolny wypad i przetestowac ten sprzet. Wzgledem RF, to dla przykladu
chodzi z nim Hazras, a jakie fanty On kopie chyba kazdy na tym forum widzial ;) Nie jest to wiec taki najgorszy wykrywacz...
Wydaje mi sie ze : HS3, RF, Ultra2 ( ze sluchu nie mialem jej w rekach jeszcze ), to dobre wykrywacze
i kazdy z nich powinien sie sprawdzic. Po prostu poszukaj najlepszej oferty cenowej...
P.S.
Ciacho kazdy twoj post w tym dziale jest to antyreklama R, i chyba kazdy wie,
ze prowadzisz prywatna wojne z tym producentem... Uwazam, ze twoje wypowiedzi nt.
R. sa przesadzony i nie daja obiektywnego spojrzenia na mozliwosci tych wykrywaczy.
pozdrawiam i bez urazy :)
P.S. 2
Sam sie przekonalem, ze dobry wykrywacz to nie wszystko... Najwazniejszy wg. mnie jest teren na jakim mieszkasz.
Ja bylem napalony na militaria, ale jak sie okazalo same luski u mnie. Poszukalem ze 2 miechy i postanowilem zaczac szukac monetek...
Efekty sa o wiele lepsze. Na Twoim miejscu najpierw bym popytal pobliskich poszukiwaczy czy w ogóle warto...
pozdrawiam po raz drugi ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 5 sierpnia 2005, 20:10 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

pr00f napisał:
Cytuj:
Ja bylem napalony na militaria, ale jak sie okazalo same luski u mnie. Poszukalem ze 2 miechy i postanowilem zaczac szukac monetek...

No stary, z takim wykrywaczem to jedyne militaria jakie wyskakują to są.. łuski. Garrett ACE 150 i 250 nawet nie wykryje tygrysa zakopanego na głębokosci jednego metra.. Na monetach jeszcze nieźle wypada, choć nigdy nie wiem do końca co wykopuję. A identyfikacja znaleziska na skali 1c, 5c, 10c, itd. to jakieś nieporozumienie, bo niby gdzie mam tych centów szukac? chyba pod ambasadą amerykańską :jump A jak pokazuje że przedmiot to pull tab to warto kopać bo zazwyczaj okazuję sie że tam współczesny złocisz leży. Wykrywacz może i dobry ale na amerykańskie plaże, bo w polsce mamy trochę inne depozyty w banku ziemskim. Ale generalnie jest to sprzęt dla kogoś kto zgubił obrączkę przed domem i nie może jej znaleźć. No to tyle , jak jest jakiś uczciwy kwatermistrz, to może mój opis garretta na swoją stronę wkleić pod wykrywaczem :666 A tak poważnie to zmieniam wykrywkę i na 99% będzie to Whites XLT. Na początku będzie cieżko ale myślę że warto. :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 5 sierpnia 2005, 21:01 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Witam.
Kokodzambo666, to chyba jednak miales pecha, albo tereny do poszukiwań masz nie te - poniżej wrzucam fotkę jednego z trafień starszym wykrywaczem z tej serii, Treasure Ace 300.
Nie porównuj go z XLT, bo to zupełnie inna klasa (cenowa również), ale za obecną cenę TA 250 jest bardzo OK.
Podobnie zresztą Rutus - miałem okazję wypróbować go w terenie i uważam że jest to dobry wykrywacz w atrakcyjnej cenie.

Pozdrawiam - jankos.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 5 sierpnia 2005, 21:10 
Porucznik
Porucznik

kokodzambo666 napisał(a):
pr00f napisał:
Cytuj:

No stary, z takim wykrywaczem to jedyne militaria jakie wyskakują to są.. łuski. Garrett ACE 150 i 250 nawet nie wykryje tygrysa zakopanego na głębokosci jednego metra.. Na monetach jeszcze nieźle wypada, choć nigdy nie wiem do końca co wykopuję. A identyfikacja znaleziska na skali 1c, 5c, 10c, itd. to jakieś nieporozumienie, bo niby gdzie mam tych centów szukac? chyba pod ambasadą amerykańską :jump A jak pokazuje że przedmiot to pull tab to warto kopać bo zazwyczaj okazuję sie że tam współczesny złocisz leży. Wykrywacz może i dobry ale na amerykańskie plaże, bo w polsce mamy trochę inne depozyty w banku ziemskim. Ale generalnie jest to sprzęt dla kogoś kto zgubił obrączkę przed domem i nie może jej znaleźć. No to tyle , jak jest jakiś uczciwy kwatermistrz, to może mój opis garretta na swoją stronę wkleić pod wykrywaczem :666 A tak poważnie to zmieniam wykrywkę i na 99% będzie to Whites XLT. Na początku będzie cieżko ale myślę że warto. :1

Nie powiedzialemz e szukalem militarki ace'em ;)
pozdro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 sierpnia 2005, 22:05 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Jankos mam dwa pytania. Po pierwsze na jakiej głębokości leżały te fanty ze zdjęcia? A po drugie czy nie sprawdzałeś później tej miejcówki "mocniejszym" sprzętem? :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 sierpnia 2005, 22:53 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

ja proponuje kupic XLT E-series
moge ci załatwic fabrycznie nowy za 3300zł
kontakt forsand@vp.pl

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 08:39 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

smerfik napisał(a):
ja proponuje kupic XLT E-series
moge ci załatwic fabrycznie nowy za 3300zł
kontakt forsand@vp.pl

Czy mam to traktować jako ofertę handlową i dodać kolegę do grona kwatermistrzów? :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 08:59 
Generał Broni
Generał Broni

witam

uwypuklanie zalet konkretnych modeli wykrywaczy
w stosunku do militariow,
w wiekszosci lezacych bezposrednio pod sciolka,
jest jakis nieporozumieniem,
te przeciez znajdzie sie kazdym sprzetem,
bez wyjatku,
inna sprawa gdy chodzi o glebiej zakopane/zasypane rzeczy,
tutaj juz trzeba dokonac wyboru,
ale wydaje mi sie ze zachodnie konstrukcje
i roznego rodzaju uniwersalne cuda
moga sie nie sprawdzic;

pozdrawiam
marti

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]