Teraz jest niedziela, 12 października 2025, 06:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 00:24 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

" tui "ma rację deus bez panelu to jak jazda mercedesem na jedynce można ale to nie to :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 09:05 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

fighter36 napisał(a):
Nie ma lepszych chyba ze WS 5 ale to i tak ci nic nie da z ustawieniami ja miałem tak samo ,kupiłem deusa z ws 5 i uważam ze nie jest wart tych pieniędzy potem dokupiłem panel i jest całkowicie coś innego ale dalej uważam ze za tyle kasy to deus jest napompowanym balonem i tyle .
Pozdrawiam

a co twoim zdaniem powinien robić sprzęt za tyle kasy deus jest chyba najtańszym sprzętem z czołówki
ctx 3030- 8000 pln
etrac 5900 pln
fischer f75 ldt2 5000 pln
deus pełen zestaw 4800 pln
i każdy z tych sprzętów ma plusy i minusy (a ty po miesiącu użytkowania mówisz że deus kiepski) :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 10:00 
Generał Broni
Generał Broni

zeppo035 wyjasnij proszę z ,,czołówki czego,,? deus jest najtańszy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 10:15 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

nie rozumiem pytania :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 11:00 
Generał Broni
Generał Broni

Napisałeś ze deus jest najtańszy z ,,czołówki,, ja się pytam jakiej czołówki bo z czołówki najdroższych to tak jest najtańszy :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 11:49 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

dokładnie oto mi chodziło parametry terenowe mają zbliżone jeden trochę głębszy drugi szybszy więc efekty w warunkach terenowych będą zbliżone a sprzętu idealnego nie ma (dlatego uważam że cena deusa jest normalna chociaż wolałbym żeby kosztował 100 :lol: )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 12:01 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

masteo (Chomik) napisał(a):
Napisałeś ze deus jest najtańszy z ,,czołówki,, ja się pytam jakiej czołówki bo z czołówki najdroższych to tak jest najtańszy :D

widzę że kolega deusa nie lubi :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 14:38 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

zeppo035 napisał(a):
fighter36 napisał(a):
Nie ma lepszych chyba ze WS 5 ale to i tak ci nic nie da z ustawieniami ja miałem tak samo ,kupiłem deusa z ws 5 i uważam ze nie jest wart tych pieniędzy potem dokupiłem panel i jest całkowicie coś innego ale dalej uważam ze za tyle kasy to deus jest napompowanym balonem i tyle .
Pozdrawiam

a co twoim zdaniem powinien robić sprzęt za tyle kasy deus jest chyba najtańszym sprzętem z czołówki
ctx 3030- 8000 pln
etrac 5900 pln
fischer f75 ldt2 5000 pln
deus pełen zestaw 4800 pln
i każdy z tych sprzętów ma plusy i minusy (a ty po miesiącu użytkowania mówisz że deus kiepski) :lol:

To weź na przykład deusa z samymi słuchawkami za 2700 i porównaj minelaba 705 to wtedy zrozumiesz o co mi chodzi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 16:09 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

miałem deusa z samymi słuchawkami ustawienie wymaga więcej kombinacji ale można ustawić go pod każde warunki glebowe i uzyskać dobre efekty oczywiście podkręcenie na maxa wymaga panelu jest dużo łatwiej i troch głębiej
do ustawień z samych słuchawek konieczna jest tabela z fabrycznymi programami (alb ich znajomość na pamięć)chodzi o parametry dostępne w meni expert wybierając odpowiedni program bazowy mamy wykrywacz albo szybki na śmietniki albo głęboki na czyste miejscówki itd. mi najbardziej przeszkadzało to że zejdę z dysk do 0 na 5 tonach żelazo daje sygnał koloru a multi ton dla mnie za trudny (nie mogę odróżnić alu folii od moniaka)no i jeszcze brak możliwości ustawienia swoich tonów do zakresów id bo przeważnie chodzę na słuch :666
z 705 nie chodziłem mam odniesienie do argo :P
weź deusa z samymi słuchawkami na teren mocno zaśmiecony żelazem włącz fabryczny deus fast (3)i zobacz co będzie lepsze argo na pewno przegra a 705 nie wiem nie miałem :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 17:32 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

To prawda jeśli chodzi o zaśmiecone miejsca to Deus czy z panelem czy z słuchawkami nie ma sobie równych wśród tych wszystkich tutaj wymienianych nawet droższych wykrywaczy. .Jak chodzisz z kimś ocykanym kto ma panel na te same miejscówki , i będzie dawał ci ustawienia na dany teren do słuchawek to różnicy nie będzie. Deus w słuchawkach ma wszystkie podstawowe ustawienia jakie maja droższe wykrywacze i jest przy tym leciutki. Nie zgodzę się że na słuchawkach Deus jest kulawy ,to taka ulepszona lżejsza wersja GMP z możliwością zmiany częstotliwości . W deusie lite wykrywacz GMP masz w programie + wiele więcej w tej samej cenie .Więc cena Deuska jest i tak w porównaniu do możliwości ,niska !.Moim zdaniem za to kosmiczna jest cena panela .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 18:19 
Moderator
Moderator

Pro-Digger napisał(a):
Nie zgodzę się że na słuchawkach Deus jest kulawy

I przyznam Ci racje ... Deus na samych sluchawkach nie jest kulawy ... on jest wrecz wykastrowany

Pro-Digger napisał(a):
W deusie lite wykrywacz GMP masz w programie

Nie , nie masz wykrywacza GMP w programie ... jedyne co jest podobne to tylko nazwa 2 programu , ktory ma sie nijak do detektora o tej samej nazwie :666 (zeby to wiedziec , trzeba miec 2 detektory w reku i je porownac ... inaczej to tylko teoretyzowanie)

- a juz kosmicznym nieporozumieniem jest porownywanie 2 programu fabrycznego (Deus w wersji lite) z detektorem GMP

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 18:21 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Może koledzy wmawiający wszystkim, że bez panela desu jest cienkim patykiem wyjaśnią wszystkim jakie magiczne ustawienia w tymże panelu powodują, że jest głębiej.
Moim zdaniem w deusie na głębokość wpływa:
- reaktywność - wybierana w słuchawkach za pomocą programu
- częstotliwość - dostępne w słuchawkach
- czułość - dostępne w słuchawkach
Reszta ustawień to tylko wyciszenie niechcianych dźwięków, które faktycznie się przydają, ale można je ustawić na stałe u kolegi z panelem np notch, notch grunt, wzmocnienie audio czy silencer.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 18:43 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

wclan napisał(a):
Pro-Digger napisał(a):
Nie zgodzę się że na słuchawkach Deus jest kulawy

I przyznam Ci racje ... Deus na samych sluchawkach nie jest kulawy ... on jest wrecz wykastrowany

Pro-Digger napisał(a):
W deusie lite wykrywacz GMP masz w programie

Nie , nie masz wykrywacza GMP w programie ... jedyne co jest podobne to tylko nazwa 2 programu , ktory ma sie nijak do detektora o tej samej nazwie :666 (zeby to wiedziec , trzeba miec 2 detektory w reku i je porownac ... inaczej to tylko teoretyzowanie)

- a juz kosmicznym nieporozumieniem jest porownywanie 2 programu fabrycznego (Deus w wersji lite) z detektorem GMP

Dokladnie jest to samo na 2 programie, masz wykrywacz GMP w Deusie który jeszcze możesz podkręcić producent już się wypowiadał w tej sprawie, i to nie podlega wątpliwości ,nawet filimki specjalistów głównie w J.Angielskim są na YouTube. Deus w słuchawkach jest wykastrowany ,z tym też się nie zgodzę .Brakuje mu tylko funkcji zaawansowanych ,których większość innych wykrywaczy nie posiada i jakoś nikt nie pisze że są wykastrowane. No ale widać tyle ile użytkowników Deusa tyle zdań .
Za to zgaduje że posiadasz GMP ;-) a Deus ci nie podpadł stad różnica zdań. Kolega poznany sezonem chodził z GMP ,ja mam Deusa ,po wymianie poglądów z nim i kilku testach wiem o czym pisze.

Filmik Deus LITE VS GMP
https://www.youtube.com/watch?v=_Qqouv7gy64

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 19:08 
Pułkownik
Pułkownik

miałem gmp, mam x-terre 705 i deusa.

w deusie więcej parametrów wpływa na zasięgi przede wszystkim ustawienia gruntu, wyciszacz. dyskryminacja. na standardowych programach jest on spokojny i dość cichy - możliwości są przeciętne ale od x-tery będzie szybszy, lepszy na śmietniki i super drobinki ale na pewno płytszy od gmp. dopiero odpowiednie ustawienie własnego programu pozwalają się zbliżyć do gmp jeśli chodzi o zasięgi. testowałem go na różne sposoby z różnymi sprzętami i jedynie własne programy pozwalają na uzyskanie bardzo dobrych wyników. na 90% poszukiwań mając słuchawki wystarczy zapisać od kolegów takie zmodyfikowane ustawienia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 19:16 
Moderator
Moderator

Mam Deusa :) , porownujac sygnaly glebokie na tych detektorach ... (zaleznie od ustawien) , na glebszym kolorku deus nie sygnalizowal nic , badz tez sygnalizowal sygal mieszany ... gmp z kolei dawal sygnal czysty , powtarzalny. Bylo tak w wielu przypadkach , ziemia nie ruszona ... przedmiot to w wiekszosci malenstwa kolorowe (kawalki drucikow , wytarte boratynki itd)

Ustawienia Deusa rozne ... moje wlasne , kolegow z forum nie przyniosly znaczacej poprawy ... Niestety ... na papierze moze jest inaczej , ale ... na zywo nie jest juz tak rozowo :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]