Teraz jest niedziela, 12 października 2025, 06:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 19:37 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Dlatego czekam na soft 4 z nową cewkom . Ponoć mieszaniec być poprawiony i dawać jednolity powtarzalny sygnał .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 20:04 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

wclan napisał(a):
Mam Deusa :) , porownujac sygnaly glebokie na tych detektorach ... (zaleznie od ustawien) , na glebszym kolorku deus nie sygnalizowal nic , badz tez sygnalizowal sygal mieszany ... gmp z kolei dawal sygnal czysty , powtarzalny. Bylo tak w wielu przypadkach , ziemia nie ruszona ... przedmiot to w wiekszosci malenstwa kolorowe (kawalki drucikow , wytarte boratynki itd)

Ustawienia Deusa rozne ... moje wlasne , kolegow z forum nie przyniosly znaczacej poprawy ... Niestety ... na papierze moze jest inaczej , ale ... na zywo nie jest juz tak rozowo :)

mam pytanie czy w tych przypadkach cewki miały tą samą srednicę

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 20:38 
Moderator
Moderator

tak jest ! , Deus 11" , GMP 27cm (11")

moze operator deusa wujowy :) , ale sygnaly gmp byly jasne i czytelne ... podkrecony deus wydawal z siebie kakofonie dzwiekow(zelazo-kolor) moze i sie dalo wylowic sygnal kolorowy , ale ... bylo to trudniejsze niz w gmp

Nie byly to jakies specjalne testy ... ot takie lizanie sygnalow w terenie i nic wiecej :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 21:03 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

hej mam pytanko posiadam takie słuchawki : http://allegro.pl/sluchawki-xp-fx02-do- ... 70363.html
czy np jakiś inny model będzie pasował ? mam dość tych słuchawek i wolałbym jakieś wygodniejsze ew. bezprzewodowe podpasuje coś ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 21:43 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

rizar kupiłeś f 75 czy deusa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 października 2015, 23:21 
Podporucznik
Podporucznik

salque napisał(a):
hej mam pytanko posiadam takie słuchawki : http://allegro.pl/sluchawki-xp-fx02-do- ... 70363.html
czy np jakiś inny model będzie pasował ? mam dość tych słuchawek i wolałbym jakieś wygodniejsze ew. bezprzewodowe podpasuje coś ?

Mozeszinnych uzyc Bezprzewodowe to ws4 lub ws5

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 19 października 2015, 08:06 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

PRYMEK petycja - posprzątaj ten temat - a rizarowi wg mnie należny się co najmniej ostrzeżenie. Mało udzielam się w tym temacie ale często tu zaglądam.. ostatnia jego wypowiedź delikatnie i mnie ruszyła.

Oczywiście i ta wiadomość do kosza.

Już kiedyś próbowałem sprzątać ten wątek i uwierzcie nie jest to proste - bardzo trudno to robić bo mimo wszystko wypowiedzi całkowicie nadających się do kosza jest mało a dodatkowo usuwanie postów doprowadza do tego że niektóre dyskusje tracą swoją jasność . Myślę że większym problemem jest to że wątek ten często staje się wątkiem zbiorczym deusa a z założenia ma to być wątek o ustawieniach . Pamiętajcie więc że to wy tworzycie to forum i bez waszej pomocy trudno utrzymać należyty porządek. Prymek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 19 października 2015, 21:59 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Powiem tyle, większość modyfikacji, które tutaj podaliście są do kosza.

Wykrywacz staje się niestabilny, zaczyna oznaczać żelazo jako kolor (zardzewiałe), sygnały stają się nieczytelne i ciągle popiskuje.

A z drugiej strony, bez tych modyfikacji, wykrywacz jest dużo poniżej przeciętnej głębokości takich wykrywaczy jak x-terra 705, rutus argo, spectra v3i.

Także na siłę próbujecie mieszać ustawienia, żeby choć trochę uzyskać na głębokości a przez to zrażacie osoby, które mają te sprzęty do jego używania - normalnego.

Na pierwszy ogień idzie zbędna modyfikacja: Silencer oraz FullTones

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 19 października 2015, 22:20 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Jasne, że ciężko uporządkować ten temat z prostej przyczyny; gdyby zostały usunięte posty nie w temacie ustawień to stron ze 123 zostałoby 2 w tym przekierowanie zainteresowanych do lektury instrukcji obsługi. Taka moja opinia. Deus_xp zdradź nam wszystkim tę tajemnicę jakie to modyfikacje wpływają na głębokość deusa?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 19 października 2015, 22:46 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Ciekawe jest to zestawienie x-terry ze spectrą na jednym poziomie... ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 19 października 2015, 23:24 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Może deus nie jest demonem głębokości, ale można go ustawiać po swojemu, pod swoje potrzeby. Jeżeli trochę się go zrozumie. Jak dla mnie mógłby być troszkę cichszy i tyle nie popiskiwac( może v4 poprawi to). Ustawione programy fabryczne nie wykozystuja jego potencjału ale działają poprawnie.....może dlatego żeby wymusić odkupienie palelu po zapaznaniu się ze sprzętem? Dla osób początkujących z ogólnie wykrywaczem są w zupełności wystarczające. Pamiętajcie że zaleta dla której wiele osób kupuje ten sprzęt jest szybki procesor ale tym co wyróżnia go od innych jest to jego waga i bezprzewodowosc. Wychodząc na 10 godzin z wykrywka co waży 2,5 kg a deusem jest mega różnica. I ciekawe ile razy ktoś mięsem rzuca jak chce odłożyć sprzęt i kopnąć głębszy dołek, a tu się kabel plącze. A co to baterie? Bo ja zapomniałem.......ładowarka raz na tydzień i jedziesz:-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 20 października 2015, 00:11 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

deus_xp napisał(a):
Powiem tyle, większość modyfikacji, które tutaj podaliście są do kosza.

Wykrywacz staje się niestabilny, zaczyna oznaczać żelazo jako kolor (zardzewiałe), sygnały stają się nieczytelne i ciągle popiskuje.

A z drugiej strony, bez tych modyfikacji, wykrywacz jest dużo poniżej przeciętnej głębokości takich wykrywaczy jak x-terra 705, rutus argo, spectra v3i.

Także na siłę próbujecie mieszać ustawienia, żeby choć trochę uzyskać na głębokości a przez to zrażacie osoby, które mają te sprzęty do jego używania - normalnego.

Na pierwszy ogień idzie zbędna modyfikacja: Silencer oraz FullTones

TO SIĘ NAM FACHOWIEC TRAFIŁ :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 20 października 2015, 00:21 
Generał Broni
Generał Broni

To weź Trollu DeusXp wpisz swoje ustawienia. Zapewniam cie, że na fulltone i wpisanych ustawieniach Deus jest stabilny, chociaż popiskuje. I głęboki, poprzez to, że popiskuje. Ale nikt ci nie każe z tego korzystać. Chyba to twój pierwszy wykrywacz, skoro wpisałeś go jako nick i dla ciebie za trudny, skoro tak tu płaczesz. Coś jak wykręcony Argo lub F75 przed liftem. Są to zacne wykrywacze, ale nie dla początkujących. Chodź sobie na fabrycznych ustawieniach, ale patrzac na to co piszesz to jest ich i tak za dużo byś zrozumiał ten wykrywacz. Może Euroace by starczyło, by byś nie był poniżej ???

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 20 października 2015, 09:02 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Dajcie spokój. Nie ciśnijcie z gościem. Niech się wypowie, ma do tego prawo. Trochę folkloru wprowadza, przez co lekki bałagan się tworzy ale za to robi się zdecydowanie zabawniej :)
Odnoszą się do złotych myśli zawartych w jego wypowiedzi, jako były użytkownik argo jak i tereski postaram się spuentować :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nie wiem jak w waszym przypadku ale w moim jest tak, że w momencie kiedy przestaje słyszeć popiskiwania to zapala się żaróweczka i robię się lekko zaniepokojony.
Jedyną rzeczą jaka przeszkadza mi w deusie to zdecydowanie gorsza identyfikacja numeryczna w porównaniu z minelabami. Wiele częstotliwości robi jednak różnicę. Rzutuje to na ilość informacji uzyskiwanych i analizowanych przez wykrywacz, w efekcie daje to dokładniejsze wskazania. ... kosztem szybkości, która w deusie jak dla mnie jest zaje... :)
Ostatnio przeskoczyłem na pełne tony i jestem mega zaskoczony! Uczyniłbym to wcześniej ale naczytałem się na jak to ciężko wytrzymać tę kanonadę dźwięków. Nic z tych rzeczy, mój słuch nie jest jakiś specjalny, a mimo wszystko daje radę. Efektem powyższego jest to, że coraz rzadziej spoglądam na panel.
Apeluje więc do kolegów abyśmy nie straszyli się wzajemnie, bo później efekt jest taki, że takie np. pełne tony urastają to mylnego przeświadczenia, że deus na nich zarezerwowany jest wyłącznie dla melomanów. Co jest brednią totalną :)

PS. podziękowania dla kolegi deus_xp, za poprawę humoru.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 20 października 2015, 22:46 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Pełne tony nie są dobre a to za sprawą szeroko tutaj opisywanej dyskryminacji = 0 co powoduje, że słyszymy cały czas żelazo. Tak, słychać non stop i ciężko wyłuskać kiedy ton wzrośnie wyżej. Chyba, że sobie ustawiacie na żelazo 100Hz, a pozostałe zakresy od 10-99 na ponad 500Hz. To wtedy będzie słychać, ale to nie będzie full tones. Wracając więc do sedna, full tones jest beznadziejne w połączeniu z sygnałami od żelaza.

Poza tym sprzęt jest średni ze względu na zasięg, popiskiwania i ciągłe roztrajanie się na automatycznym gruncie. Błędy w oprogramowaniu są znaczne o czym producent się nie wypowie, bo okłamuje ludzi wydaniem 4.0 który będzie najlepszym z dostępnych.

A gdzie regulacja głośności? To też producent doda w 4.0? A może takie nowinki technologiczne są za trudne dla francuzów.

Poza tym przy dyskryminacji = 0, cała podkowa się świeci po prawej. Kolejny błąd z wielu jakie są w tym sprzęcie.

Nie mówiąc już o tym, że panel kosztuje 2200zł a nie zawiera zupełnie nic co mogłoby jego koszt zbliżyć do 500zł. Bezprzewodowa komunikacja i wyświetlacz monochromatyczny były już w Nokii 3210.

Niech się ktoś nie zgodzi ze mną to niech poda jakieś zalety sprzętu za 4000zł.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]