Teraz jest niedziela, 12 października 2025, 04:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: wtorek, 20 października 2015, 22:57 
Podporucznik
Podporucznik

Cytuj:
Nie mówiąc już o tym, że panel kosztuje 2200zł a nie zawiera zupełnie nic co mogłoby jego koszt zbliżyć do 500zł.

Będziesz mógł to zmienić już w niedzielę :D :D . To nie jest tak drogie tylko my tak dziadowsko zarabiamy. Dla Francuza czy Niemca deus kosztuje tyle co dla nas Rutus. Nie pasuje to sprzedaj i nie męcz się :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 20 października 2015, 23:12 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Gościu co Ty w ogóle gadasz?! Sry ale czytając to co piszesz najnormalniej mnie przerażasz!

Przy pełnych tonach możesz ustawić sobie dyskryminację wyżej niż 0 - gdzie widzisz tu problem? Nikt Ci nie każe chodzić na dyskryminacji 0!

Błąd w sofcie jest, owszem ale na określonej ilości tonów tj. od 2 do 5 - objawia się tym, że przy dyskryminacji na 0 wycina i tak wartość 1 - wtedy słychać jest dźwięki z przedziału 2-99; przy pełnych tonach dyskryminacja na 0 działa jak należy tj. słychać wszystko od 1 do 99.

Co do podkowy - tu się mylisz nie ma tam żadnego błędu - podkowa pokazuje to co dyskryminowane po lewej stronie, a to co pożądane po prawej stronie - więc jeśli dyskryminację ustawisz na 0 to po lewej stronie niczego nie uświadczysz. Ponadto podkowa pokazuje głębokość zalegania obiektu, gdybyś nie wiedział.

Mały błąd też jest z poziomem żelaza (lub nie błąd) - opcja ta reguluje głośność dźwięków wyciętych dyskryminacją (bezużyteczna jeśli dyskryminację mamy na 0) - niestety działa tylko w trybach od 2 do 5 tonów; w trybie pełnych tonów nie działa - brak reakcji.

Co do głośności w panelu RC - nie ma i nie będzie (wg mnie) - do regulacji głośności należy zaopatrzyć się z słuchawki przewodowe z regulacją głośności bo szczerze wątpię, że dodadzą opcję volume do głośniczka w panelu choć wykluczone to do końca nie jest.

Co do ceny za panel RC - powiem Ci kolego, że zawiera coś co kosztuje więcej niż 500zł.. patent.. ciesz się, że kosztuje tyle a nie 5kzł. Nie ważne co jest w tym panelu i ile te części kosztują - Ciebie jako użytkownika nie powinno to w ogóle interesować. Płacisz za pomysł, realizację, funkcjonalność itd. Wiele firm dałoby dużo by móc projektować i produkować tego typu maszyny. Ponadto dam Ci 500zł i zrób taki panel za te 500zł...
Zastanów się co piszesz, bo piszesz jak ktoś co najmniej z adhd. Jeśli Cię to męczy to sprzedaj wykrywacz i zmień stajnie ;)

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 20 października 2015, 23:52 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

deus_xp napisał(a):
Pełne tony nie są dobre a to za sprawą szeroko tutaj opisywanej dyskryminacji = 0 co powoduje, że słyszymy cały czas żelazo. Tak, słychać non stop i ciężko wyłuskać kiedy ton wzrośnie wyżej. Chyba, że sobie ustawiacie na żelazo 100Hz, a pozostałe zakresy od 10-99 na ponad 500Hz. To wtedy będzie słychać, ale to nie będzie full tones. Wracając więc do sedna, full tones jest beznadziejne w połączeniu z sygnałami od żelaza.

Poza tym sprzęt jest średni ze względu na zasięg, popiskiwania i ciągłe roztrajanie się na automatycznym gruncie. Błędy w oprogramowaniu są znaczne o czym producent się nie wypowie, bo okłamuje ludzi wydaniem 4.0 który będzie najlepszym z dostępnych.

A gdzie regulacja głośności? To też producent doda w 4.0? A może takie nowinki technologiczne są za trudne dla francuzów.

Poza tym przy dyskryminacji = 0, cała podkowa się świeci po prawej. Kolejny błąd z wielu jakie są w tym sprzęcie.

Nie mówiąc już o tym, że panel kosztuje 2200zł a nie zawiera zupełnie nic co mogłoby jego koszt zbliżyć do 500zł. Bezprzewodowa komunikacja i wyświetlacz monochromatyczny były już w Nokii 3210.

Niech się ktoś nie zgodzi ze mną to niech poda jakieś zalety sprzętu za 4000zł.

myślę że nie masz deusa albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem wszystkie twoje problemy były tu opisywane więc nie rozumiem czemu upierasz się przy swoim błędnym rozumowaniu my chcemy tylko po muc :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 21 października 2015, 00:30 
Generał Broni
Generał Broni

Dropek nie męcz się z tłumaczeniem, on i tak nie zrozumie tego co piszesz. Tak to jest jak ktoś wbija czyjeś ustawienia bez odrobiny myślenia i jest zawiedziony, że złote monety nie wpadają. Jak ktoś ma problem z podkową może ustawić dyskryminację na 2 - wtedy wszystko działa jak należy i nie ma różnicy w zasięgu. Sam kilka razy próbowałem zejść do 0, ale stwierdziłem, że nie mi to nie odpowiada.
Jedno, co mnie ostatnio zaskoczyło to że jak przesuwam częstotliwość w trybie expert, żeby mi się nie wzbudzał Deus od Propointera AT to tryb expert znika i nie można ustawić TX na 3 np. I to moim zdaniem powinni zmienić w nowym sofcie :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 21 października 2015, 07:27 
Podporucznik
Podporucznik

Cytuj:
Jedno, co mnie ostatnio zaskoczyło to że jak przesuwam częstotliwość w trybie expert, żeby mi się nie wzbudzał Deus od Propointera AT to tryb expert znika i nie można ustawić TX na 3 np. I to moim zdaniem powinni zmienić w nowym sofcie :)

Gdzieś czytałem nie wiem czy nawet nie tu tylko trochę wcześniej :D, że cewki deusa są strojone do środkowych częstotliwości i zmiana ich (w expercie) nie jest zalecana bo wykrywacz może tracić na czułości.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 21 października 2015, 12:16 
Generał Broni
Generał Broni

Akurat w przypadku korzystania z TX3 należy zmniejszyć czułość, więc schodzę do 90. No ale skoro tak to będę trochę dalej odstawiał Deusa, zresztą już się przyzwyczaiłem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 21 października 2015, 16:35 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Przyznam szczerze, że o ustawieniach Deusa czytałem do czasu gdzie koledzy dzielili się opiniami odnośnie sovtu 2. Ta wiedza jak i doświadczenie(trzy lata) własne w terenie wygenerowały moje ustawienia (sovt 2) i opinie o sprzęcie jakim jest Deus.
Proszę więc zerknąć na poniższe linki (zwłaszcza krytycy) i ocenić efekt ostatniej niedzieli - 5 godzin.
Nadmienię, że miejscówka (okolice Kocka) jest systematycznie penetrowana od wielu lat, przez różnych ludzi i sprzęty. Oceńcie sami czy na efektywne chodzenie(znajdki o różnych gabarytach) ma wpływ wyłącznie sprzęt, czy może przede wszystkim operator, który z nim spaceruje. Osobiście Sovt 2 jest dla mnie wystarczający i nie zamierzam gonić za nowinkami, a waga i komfort użytkowania jest bezdyskusyjna w odniesieniu do innych sprzętów.

Kosa służy do koszenia tylko nie każdy nią potrafi kosić, bo tak to często bywa, że "Płochomu tanciru i jaja bełtaju" :666 :lol:

http://i.imgur.com/4Lvl2E0.png
http://i.imgur.com/J63bT50.png
http://i.imgur.com/rZWVHW3.png

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 21 października 2015, 17:02 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Jeżeli to jest przelatana miejscówka to chyba magnesem albo różdżką..... Na przelatanych to pojedyncze sztuki wychodzą albo małe cienkie monetki a nie hurtowe ilości dużych monet które widziałbym nawet konarek pół metra pod ziemią. Może wraz z doświadczeniem jakieś magiczne zdolności się nabywa......dużo pracy jeszcze przede mną

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 21 października 2015, 17:26 
Generał Brygady
Generał Brygady

Hej
Mam pytanie co do starego typu słuchawek ws4 czyli tych która mają czerwone logo na nauszniku. Jak one się sprawują? Dlaczego zostały zastąpione nowym typem słuchawek ws4? Mam okazję je kupić choć nie wiem czy warto.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 21 października 2015, 17:37 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Kolego rybakmr, wielu mnie tutaj zna więc nie mam zamiaru ściemniać.
W tą niedzielę chodziło jeszcze dwóch ludzi z Lublina z E-trackiem i Argo i jeśli czytają ten wątek
to zapewne to potwierdzą.
Powiem tak, ta miejscówka jest faktycznie i dosłownie przelatana a nie z penetrowana i w tym tkwi sekret :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 21 października 2015, 18:33 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Więc gratuluję. I znajdek i miejscówki. Przyznam że mimo krytyki innych sam zazwyczaj przelatuje nie znane mi miejscówki, a jeżeli pojawiają się ciekawe znajdki to poprawiam penetrujac:-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 21 października 2015, 18:59 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

pajda napisał(a):
Hej
Mam pytanie co do starego typu słuchawek ws4 czyli tych która mają czerwone logo na nauszniku. Jak one się sprawują? Dlaczego zostały zastąpione nowym typem słuchawek ws4? Mam okazję je kupić choć nie wiem czy warto.

witam mam te stara sprawują się dobrze różnica jest w wyglądzie i szerokości pałąka

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 21 października 2015, 20:53 
Porucznik
Porucznik

Różnica słuchawek tylko wizualna.Dla mnie starsze były wygodniejsze bo pałąk bardziej elastyczny.Nowsze sztywniejsze przez co na większej dyńce mogą nieco uwierać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 21 października 2015, 21:02 
Podporucznik
Podporucznik

Odyniec to może napisz na jakich ustawieniach poprawiasz po innych. Zawsze może inne spojrzenie na temat się przyda.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 21 października 2015, 21:36 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Głupoty co poniektórzy piszecie.

Po pierwsze: napisaliście o dyskryminacji = 0, dzięki której jest najgłębszy.
A zaraz potem piszecie, że w trybie fulltones można zmienić dyskryminację na 1, żeby nie męczyć się z żelazem.

Cytuj:
Przy pełnych tonach możesz ustawić sobie dyskryminację wyżej niż 0 - gdzie widzisz tu problem? Nikt Ci nie każe chodzić na dyskryminacji 0!

W takim razie, skoro jesteś taki oblatany, dlaczego nie piszesz o funkcji Notch?

Idąc dalej, dlaczego producent tak super znakomitego waszym zdaniem sprzętu, przez serię kolejnych softów nie udoskonalił programów?

Jest mnóstwo filmów pokazujących zachowanie deusa na domyślnych ustawieniach. I każdy może sobie sprawdzić, że te ustawienia nie powalają na kolana.

Więc dlaczego producent nie zmodyfikował do tej pory programów redukując dyskryminację do zera?
Dlaczego nie zastosował fulltones?

I w końcu dlaczego w żadnym z programów nie zastosował funkcji Notch?

Czyżby te funkcje były tylko dla picu a żaden z was ich nie umie wykorzystać i jedynie co umiecie doradzić to zwiększyć dyskryminację, podczas gdy inni piszą żeby zejść na 0.

Zdecydujcie się w końcu bo zrobił się śmietnik z ustawieniami.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]