Teraz jest sobota, 27 czerwca 2026, 14:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 13:50 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Witam.
Może opuśc my temat cła,i wrócmy do tematu,czy ten wykrywacz jest warty tej ceny.Licząc że poszukuje monet jak i militariów.Dziekuje za rady. :1

Pozdrawiam kondor

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 14:51 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

witam
no juz niewytrzmalem ...
tak przygladam sie roznym tematom i wychodzi na to ze problem jest z uzytkownikami R (nie z producentem :1 )
wydaje mi sie ze usilnie staraja sie przekonywac do jedynie slusznego wyboru ....
co do cla czy kolega Marcinl tak samo jak przykladnie placi clo rowniez oddaje co wartosciowsze fanty tam gdzie trzeba,nie kopie w lasach , nie niszczy sciolki itp, itd ???
nie rob ludziom wody z mozgu
a co do cla:
tylko dodam ze uzytkownicy z US moim zdaniem albo bardzo dbaja o swoj sprzet albo chodza tylko po idealnie przycietych trawnikach przed domem .
co do ubezpiecznia ja osobiscie bym nie ryzykowal wpisywania wartosci np 50 usd (przejdzie...) a kwoty ubezpiecznia wysokiej bo trzeba bedzie pisac oswiadczenie
ze to i tamto ... ale konkludujac wartosc wykrywki to jednak jest tylko 50 usd (przejdzie ...).
Osobiscie wole miec sytuacje jasna: ubezpieczenie i wartosc niska na poziomie 50-100usd (jesli upra sie to od granicznej wartosci dolicza 3,7% cla od kwoty zadeklarowanej plus od sumy 22% (nawet przy uzywce ) wat powiekszonej o koszt przesylki co przy granicznych 100 usd daje okolo 120-150 zl w zaleznosci od kosztow przesylki .
Co do ryzyka (zawsze jakies jest po PL tez.. ) ludzie z US sa bardzo uczciwi i nie oczekiwal bym nigdy ze ktos z wlasnej woli kogos oszuka (jedynie mozna deliktanie uwazac na uzytkownikow z NY
tam jest najwiekszy procent kretaczy .... i nie chodzi mi tu o tych co sprzedaja wykrywki tylko ogolnie (nie jest to zdanie osobnika patrzaczego na to ze strony polskiej tylko zdanie samych USakow).
Wszystko na swoje plusy i minusy ale roznica w cenie rekompensuje oczekiwanie i chwile niepewnosci lub ryzyka jak kto woli . Co do gwar. to tez jak kto lubi ...
ale przeciez z serwisem zachodnich wykrywek
raczej problemu w PL nie ma :1
A minelab jak to minelab jedni lubia inni nie .
pozdrawiam
gwene
ps
kod towaru wedlug ktorego sa clone wykrywacze : 8543899599

Ostatnio edytowano poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:14 przez gwene, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:03 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Witam
Panowie ja nie mam zamiaru kupować minelaba w USA jak coś to w niemczech lub w francji.
Wydaje mi sie ze postawiłem proste pytanie, przepraszam ale chyba juz prosciej nie mozna go sformułować.
Prosił bym o bardziej konkretne odpowiedzi.
Pozdrawiam kondor :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:04 
Pułkownik
Pułkownik

Gwene- argumenty ? Bo nic nie zrozumiałem z tego, co napisałeś.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:58 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Przykładowe ceny

Francja:

http://www.maisondeladetection.fr/index ... _marque=32

Explorer II - 1129 EURO

Niemcy:
http://www.detectorcenter.de/

Explorer II - 1350 EURO

:pa

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 20:21 
Weteran
Weteran

Wykrywacz wart swojej ceny.

Nie wiem czy to tylko plotka, ale ma podobno ukazać się III, więc gdyby to była prawda to ceny starszych modeli mogły by pójść w dół.
Ale zapewne nie będzie to jakiś większy spadek.

Na twoim miejscu chyba przejżałbym francuskie i niemieckie tematyczne fora i w działach typu "giełda" poszukał kontaktu.

pzdr 111

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 22:28 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Witam dzieki za wszystkie rady.Ale najbardziej mnie zainteresował post 111.Chciałbym sie ciebie spytać czy nie wiesz więcej na temat III :que ,zaciekawiło mnie to ponieważ po raz pierwszy słysze że ma wejść III.

Pozdrawiam kondor

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: a
PostNapisane: wtorek, 9 sierpnia 2005, 18:03 
Kapitan
Kapitan

Gdybym mógł jeszcze o cle...
To ja kupiłem swój wykrywacz w US of A, Na paczce było napisane E-bay sale, used metal detector, wartość 30$ nikt nie miał pretensji i żadnego cła płacić nie musiałem, a z tego co wiem(czytałem na grupach) to cło płaci się powyżej 50$.
Ps. Amerykanie są uczciwi :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 sierpnia 2005, 23:26 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Witam.

Nikt z was nie wie na temat Minelaba Explorera III :( Ma wejść III czy to tylko plotka, :que no powiedzcie coś na temat III.
Prosze o informacje.

Pozdrawiam kondor

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 14 sierpnia 2005, 06:58 
Major
Major

Obiło mi się kiedyś o uszy, że miała być podobno jakaś nowa wersja Explorera, ale dotyczyłoby to głównie mechaniki. Częściowo potwierdzeniem jest fakt wejścia Qattro (aby nie wyrzucać form wtryskowych od Ex-a). Wszystko jednak na wodzie pisane. Pewnie będzie to także okazja do podniesienia ceny :( Pozdrawiam
Mrand

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]