Teraz jest wtorek, 29 lipca 2025, 16:09

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wykrywacz metali Nokta Fors CoRe
PostNapisane: środa, 11 listopada 2015, 20:54 
Generał Brygady
Generał Brygady

Panowie interesuje mnie ten wykrywacz i prosił bym was użytkownikow tego sprzętu o opinie . O zaletach to już się naczytałem ale o wadach zero wiadomości :) jak sie sprawuje w terenie , w czasie upałów , mrozu czy małej mżawki ? Nie chcę tu jakiś wywodów np. kup to a nie ten ,a ten to super sprzęt , chodzi mi konkretnie o ten wykrywacz . Chodziłem z Jablem , ACE 250-350 ,Cibolą miałę wypożyczoną X-terre 70,a teraz na Golden Mask Pro4 przez dwa lata dobry sprzęt ale szukam czegoś nowego .Zamierzam go sprzedać ( sprzęt zadbany cewka 10x12 i spider 9 ,osłony , słuchawki wszystko na gwarancji ) ale to wszystko zależy od recenzji Nokta Fors CoRe.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wykrywacz metali Nokta Fors CoRe
PostNapisane: czwartek, 12 listopada 2015, 19:34 
Generał Brygady
Generał Brygady

Cisza ? :cry: nikt z tym sprzętem nie biega ? jeszcze rozważam XP GMaxx II ( brak wyświetlacza ) iWhite's Treasure PRO proszę o wypowiedzi w sprawie tych trzech wykrywaczy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 listopada 2015, 19:45 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
Kolego poczytaj juz istniejace watki, poszukaj troszke a na pewno zdecydujesz który zakupisz :za

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 listopada 2015, 23:16 
Generał Brygady
Generał Brygady

Na temat Nokta Fors CoRe jest mało wypowiedzi raczej poruszany jest temat Nokta velox a i tak wszystkie posty są prawie z przed roku ( 214- 215 r) Jestem ciekawy co się zmieniło i czy użytkownicy sa zadowoleni z Fors CoRe jakie wykrywacz ma wady ( budowa , elektronika, ciężar ?) i zalety . Coś nie coś juz przeczytałem i zobaczyłem parę filmików ale potrzebuję opini ludzi którzy biegali lub nadal chodzą z tym sprzętem . A pozostałe dwa wykrywacze to tak tylko z ciekawości i dla porównania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 listopada 2015, 10:25 
Generał Broni
Generał Broni

piotr123 napisał(a):
Kolego poczytaj juz istniejace watki, poszukaj troszke a na pewno zdecydujesz który zakupisz :za
Kolego, a gdzie te wątki ? Chyba nie na tym forum.

Sporo się naczytałem o tym sprzęcie na zagranicznych forach. Delikatnie jest tam oceniany jako stworzony (mniej lub bardziej) na bazie rozwiązań wykrywaczy typu T2 / f75 / GMP, chociaż nie wygląda ;) Mówiąc wprost, turecka firma mogła zerżnąć rozwiązania z w/w wykrywaczy, a następnie zapakowała w taką swoją konstrukcję. Taki mix. Może mało etyczne ale przynajmniej wzorzec dobry :666 Podobno pomimo wagi jest dobrze wyważony, szybki, z większą cewką głęboki bez utraty komfortu używania. Podobno dobra praca z cewką snajperką. Mówią też o bardzo dobrych właściwościach jeśli chodzi o radzenie sobie z trudnym gruntem.
Minusy to brak dużego wyświetlacza na sztycy z możliwością dokonywania zmian ustawień, jak też i sama mała ilość dodatkowych ustawień (wykrywacz jest dosyć prosty jeśli o to chodzi).
Będę niedługo miał ten wykrywacz u siebie, to może napiszę coś jeszcze jak ktoś bedzie chciał, ewentualnie odniosę się do w/w opinii.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 listopada 2015, 10:48 
Generał Broni
Generał Broni

Dla przykładu

http://www.detectorprospector.com/forum ... fors-core/

http://www.dankowskidetectors.com/discu ... 9717,62439

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 listopada 2015, 11:08 
Plutonowy
Plutonowy

N początku byłem sceptyczny co do tej firmy, ale po zakupie ich pinpointera wszystko się zmieniło, naprawdę porządnie wykonany sprzęt :1
Nie ma co ukrywać, że "wzorują" się na topowych wykrywaczach, ale robią to genialnie, jakość wykonania przewyższa amerykańskie detektory, do tego serwis, w którym nawet nie trzeba mieć (często zagubionego) rachunku, wystarczy numer seryjny, bo informację o zakupie mają w swojej bazie (nie to co firma XP, gdy kontaktowałem się z nimi, w jednym mailu zaznaczyłem, że nie mam gwarancji, to przestali odpisywać).

i teraz pytanie:
płacić za T2 4000+zł, czy za fors core 2400zł i mieć praktycznie to samo, ew. 1-2cm mniej zasięgu? :D

Bardzo fajnie, że pojawiła się ta firma na rynku, to zmusi konkrencję do obniżki cen, albo pracą nad nowymi, jeszcze lepszymi detektorami.
Nie wiem od czego to zależy, ale gmp i F75, które miałem, traciły zasięg np. na słabej, "celiniastej" glebie, gdzie naprawdę dołki 15-20cm to max, a CF77 pociągnął nakrętke od wódki z 35cm (mierzone, żadne tam na oko, jeden forumowicz świadkiem).

Ja wybrałem CF77 ze względu na wagę (można odpiąć pojemnik z bateriami i nosić przy pasie), bo teraz na wykopki jeżdzę 2-3 razy w miesiącu, i jak już jechać to na 6-8 godzin, a chciałbym jeszcze później coś koło domu porobić, a nie umierać ze zmęczenia :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 listopada 2015, 16:49 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

emil napisał(a):
Sporo się naczytałem o tym sprzęcie na zagranicznych forach. Delikatnie jest tam oceniany jako stworzony (mniej lub bardziej) na bazie rozwiązań wykrywaczy typu T2 / f75 / GMP, chociaż nie wygląda ;) Mówiąc wprost, turecka firma mogła zerżnąć rozwiązania z w/w wykrywaczy, a następnie zapakowała w taką swoją konstrukcję. Taki mix. Może mało etyczne ale przynajmniej wzorzec dobry :666

Kolego, nikt tu nic nie zrzynał. Taka sama plotka jakoby GM zrzynał od Tesoro :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 listopada 2015, 17:14 
Generał Broni
Generał Broni

A Ty co, byłeś przy projektowaniu czy tam na montażu, że taki pewny jesteś ?

Ja akurat piszę co mówią bardziej doświadczeni i powtórzę raz jeszcze, mi to nie przeszkadza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2015, 11:43 
Generał Brygady
Generał Brygady

emil czekam na info z terenu od ciebie bo też napaliłem się na ten sprzęt . A czy on został zerżnięty z Tesoro/ t2/ f5 czy z XP to mnie to mało interesuje . Ma działać i być lepszy od nich lub na takim samym poziomie ale za miejsza kasę

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2015, 12:44 
Plutonowy
Plutonowy

ODYN napisał(a):
. Ma działać i być lepszy od nich lub na takim samym poziomie ale za miejsza kasę

i taki jest :1
osoby, które jeszcze się nie przesiadły na ich sprzęt, po prostu nie są świadome co ta firma potrafi, jestem mega zaskoczony, a przecież miałem już dużo wykrywaczy :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2015, 18:30 
Generał Broni
Generał Broni

ODYN napisał(a):
emil czekam na info z terenu od ciebie bo też napaliłem się na ten sprzęt ...
:D eeee .... no ja tam się jakoś specjalnie nie napaliłem. Ot, taka wymiana z byłej już Optimy, w której coś mnie drażniło. Gdyby nie to, że cena w Czechach przystępna, to bym się raczej nie zdecydował, u nas 3k, tam 2,5 z przesyłką.
Kilka rzeczy jest w tej wykrywce dla mnie ważnych. Część wynika z samej konstrukcji, część z wypowiedzi użytkowników. Jutro odbieram, zobaczmy ile prawdy, a ile marketingu ...

Jedno obiecuję, będzie to zdrowa recenzja, a nie jakieś tam cukiereczki naganiacza :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2015, 21:01 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
emil napisał(a):
piotr123 napisał(a):
Kolego, a gdzie te wątki ? Chyba nie na tym forum.

Kolego wystarczy czytać wszystkie watki na tym forum aby wyrobic sobie własne zdanie na temat danego wykrywacza , wystarczy troszke ruszyć ........ ;)

Nie wszystko jest podane na tacy :zb

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2015, 21:14 
Generał Broni
Generał Broni

Dziękuję, twoja wypowiedź sporo wniosła jeśli chodzi o Nokta Fors CoRe.
Że też nie pomyślałem żeby ruszyć dupe i bez podawania na tacy przejrzeć te setki informacji dot. w/w sprzętu :oops:
:lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2015, 21:43 
Moderator
Moderator

emil napisał(a):
Dziękuję, twoja wypowiedź sporo wniosła jeśli chodzi o Nokta Fors CoRe.
Że też nie pomyślałem żeby ruszyć dupe i bez podawania na tacy przejrzeć te setki informacji dot. w/w sprzętu :oops:
:lol:

Wybrałeś najlepszy sposób - kupiłeś ( sam tak robię od lat :lol: ) , czekam na twoją opinię - oczywiście jak trochę pochodzisz z nim w terenie .

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]