Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 00:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 49  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 4 pro WD - 18khz i 8khz
PostNapisane: środa, 11 listopada 2015, 22:57 
Kapitan
Kapitan

kometes napisał(a):
Moim zdaniem akurat w tym wykrywaczu jakość dźwięku jest mało istotna. Za mało niuansów ten sprzęt wyłapuje. ..

Ok, dalsza dyskusja już nie ma większego sensu :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 listopada 2015, 21:45 
Kapitan
Kapitan

Właśnie kupiłem na aukcji słuchawki bezprzewodowe Thomson WHP5311 - wedle zapewnień sprzedawcy pracują w tym samym pasmie i z tą samą modulacją co słuchawki WS103 i WS105. Słuchawki mają pracować nieprzerwanie 8h przy ciągłym słuchaniu muzyki - myślę, że z wykrywaczem czas się wydłuży, bo przecież mniej dźwięków będą one generowały.
Jak przetestuję nowy nabytek, niezwłocznie podzielę się wrażeniami. Gdyby nie pasowały, trudno odeślę je z powrotem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 listopada 2015, 14:01 
Podporucznik
Podporucznik

Kupiłem sobie właśnie GM4 Pro leży od niedzieli w domku a ja jak na złaśc chory. :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 18:28 
Podporucznik
Podporucznik

Dzisiaj testowałem i nie wiem co źle robię bo po dostrojeniu do gruntu manualnie podczas przemiatania GM 4 pro zaczyna dawać sygnał koloru na kamyki -otoczki a po przełączeniu na auto reakcja na kamyki znika dlaczego tak jest. ???. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 18:52 
Chorąży
Chorąży

bryś napisał(a):
Dzisiaj testowałem i nie wiem co źle robię bo po dostrojeniu do gruntu manualnie podczas przemiatania GM 4 pro zaczyna dawać sygnał koloru na kamyki -otoczki a po przełączeniu na auto reakcja na kamyki znika dlaczego tak jest. ???. :)

Bo tak działa ten wykrywacz na kamyki niektóre ,z czasem nauczysz się rozróżniać dźwięk na fanty i na kamienie ,nic trudnego a wyniki przyjdą z czasem ,GM4 to dobry wykrywacz na drobnice zwłaszcza na cienkie malutkie sreberka.
Nieraz trzeba zmniejszyć na balansie gruntu ,zależy w jakim szukasz terenie.
poz.Waldek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 19:00 
Generał Brygady
Generał Brygady

Od kilku dni mam GM4 pro,cewka spider 12 i takie same objawy,niestety łapie kamienie gdzieś na forum było to opisane.Na automacie ich nie widzi,poza tym na kamienie masz zupełnie inny sygnał,podwójny i taki przeciągający się,choć sporadycznie jest to pojedynczy sygnał,wtedy wystarczy sprawdzić na auto i wiadomo.
Po skręceniu na minus też w sumie nie widzi kamieni,ale staje się płytszy.Mi to nie przeszkadza,doświadczenie z nim prawie zerowe,a i tak po trzech wyjściach na zdeptane poletko sporo monetek w tym dwa sreberka,guziki,i inne kolorki.Niestety kolorowych śmieci,kopię dwa razy tyle co Optimą,ale może to i dobrze,wiem że nie puszczę żadnego denarka itp.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 19:09 
Kapitan
Kapitan

Kolorowy śmieć to pojęcie względne - metal, to metal - czasami niepozorny sygnał może nas mile zaskoczyć. Tym wykrywaczem trzeba kopać każdy sygnał - to absolutna podstawa. Paradoksalnie tam gdzie jest dużo śmieci są najciekawsze fanty.
Warto nauczyć się dźwięków chodząc bez dyskryminacji - wówczas sygnały mieszane i sygnały na mały kolor będą z czasem coraz bardziej rozpoznawalne. Kamieniami magnetycznymi nie ma się co zrażać - tak jak piszą koledzy z czasem będziesz je bezproblemowo rozpoznawał.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 19:48 
Podporucznik
Podporucznik

Ok dzięki .Dzisiaj po przejściu starej miejscówki gdzie była przechodzona klika naście razy Alpa 2000 i Eurotek pro z Detech 13 to dzisiaj z Goldim 4 myślałem że mi się uszy odetkały tyle sygnałów na kolor . :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 20:28 
Chorąży
Chorąży

Fajny wykrywacz tylko te kamienie i koks które dają sygnał na kolor, troszkę denerwują.Powoduje to częstsze kopanie dołów ale przez to wychodzą fajne rzeczy które trudno pominąć.Z czasem sygnały na kamienie rozróżnisz tylko koks nadal wprowadza w błąd (tak jest przynajmniej w moim przypadku) ,ale idzie się przyzwyczaić.Na małe silwery kosa i to jest najważniejsze a resztę też nieżle ciągnie(są na to dowody).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 20:33 
Kapitan
Kapitan

Jak jest dużo małej drobnicy to zejdź nieco z czułości - to taka dyskryminacja wielkościowa :) GM4 potrafi wyłapać takie drobinki, że nawet krecik ma problem z ich namierzeniem. Nie bój się zmniejszyć czułość - nawet wówczas ten wykrywacz ma niezły power :)
Warto z czasem pomyśleć o snajperce na zaśmiecony teren - tak uzbrojony Bułgar potrafi wyłuskać naprawdę ciekawe fanty w śmietnisku. Szybkość działania w powiązaniu ze snajperką gwarantuje sukces w takich miejscach - a wtedy metodyczne przemiatanie decymetr po decymetrze. W takich miejscach i z taką snajperką wyciągałem najciekawsze monetki.
nosekBd - z czasem i Ty nauczysz się rozróżniać koks - kwestia osłuchania.
W nowszym GM5 graficzna ID fajnie rozróżnia koks od kamieni magnetycznych :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 20:42 
Chorąży
Chorąży

Daję rade benekpe ,ale są koksy które biją jak kolor na 100% i wtedy dupa.Tylko leci fack...... Ale jak nie wykopiesz to nie sprawdzisz.Samo z ziemi nie wyjdzie.Co do czułości to potrafi główkę od szpilki na sztycha pociągnoć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 21:23 
Podporucznik
Podporucznik

Słoń mi na ucho nie nadepnoł. Gram na kilku instrumentach więc nie będzie problemów z osłuchaniem. Dzięki koledzy za wskazówki . :1

Jeszcze jedno jak go ładować żeby nie nośic wykrywacza do domku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 21:30 
Chorąży
Chorąży

Polecam aku eneloop.Super akumulatorki.O niebo lepsze niż te firmowe,dodane w komplecie.Można dokupić ładowarkę ,ale przeważnie są one na 4 sztu.Tak więc będziesz musiał ładować komplet 10 szt.- 3 razy.Najlepszym tutaj rozwiązaniem jest właśnie ładowanie w wykrywaczu.Zostawiasz w garażu lub piwnicy na noc i po sprawie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 21:56 
Kapitan
Kapitan

Ja też od razu wymieniłem akumulatorki na nowe - fabryczna ładowarka dobrze ładuje akumulatorki, nie ma sensu wyjmować ich z zasobnika i ładować w zewnętrznej ładowarce. Fabryczna po naładowaniu wyłącza proces ładowania - dla mnie jest ok. Na aukcji lub w sklepie spokojnie można kupić 10szt. Ja wybrałem akumulatorki BP 2700mAh - z możliwością doładowywania, nowa technologia zapobiegająca samorozładowaniu. Ja po dwóch, trzech wypadach doładowuje bez względu na stopień rozładowania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 listopada 2015, 15:44 
Podporucznik
Podporucznik

A ja nie wymieniałem te co są i tak długo ciągną. No ale jak kto woli. Za te pieniądze mam dobre buty w teren lub ciuch.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 49  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]