Przepraszam za post pod postem ale jak edytowałem ten powyżej czas chyba mi minął...
Znalazłem potwierdzenie moich doświadczeń z pola odnośnie trybu 3-tonowego
(źródło
http://www.dankowskidetectors.com/discussions/read.php?2,74357,74357#msg-74357).
Ja 3-tony używam na co dzień z zerową dyskryminacją. Jest dla mnie o wiele stabilniejszy i mogę chodzić na gain 95-99 bez jęków w słuchawkach.
W instrukcji napisane jest że jest to program na zaśmiecone miejscówki ale przy tym płytszy, jak widzimy tak do końca nie jest
Na forum "dankowskiego" diler odpowiedział:
Hello all! We got a few requests from customers to increase the depth on the RACER in the 3- tone mode. The depth difference between the 2-tone and 3-tone modes were designed that way on purpose. However, after reading Tom's review and getting a few requests, we decided to make the following change: At the start up settings of the device (Gain 70) , there is no change meaning there will still be a difference in depth between the 2-tone and 3-tone modes. As you start increasing the gain, you will start seeing minimal increases in depth (Gain 70 -90) and once you hit the maximum gain levels (90-99) the depth will start getting very close to the 2-tone levels at the same gain settings (90-99) without sacrificing stability.
Czyli
Cześć wszystkim! Mamy kilka wniosków od klientów, aby zwiększyć głębokość w Makro Racer w trybie 3-tonowym.
Różnica między trybami głębokości w programie 2-tonowym i 3-tonowym zostały zaprojektowane w ten sposób celowo.
Jednak po przeczytaniu Toma recenzji zdecydowaliśmy się wprowadzić następującą zmianę:
W ustawieniach początkowych wykrywacza (gain 70), nie ma żadnych zmian co oznacza, że nadal będzie różnica w głębokości pomiędzy programami 2- tony i 3-tony.
Jak zaczniemy zwiększać wzmocnienie (gain), można zaobserwować minimalne wzrosty głębokości (Gain 70 -90), przy ustawieniu maksymalnym poziomu Gain (90-99) głębokość zacznie coraz bardziej zbliżać się do poziomów w programie 2-tonowym w tym samym gain (90-99) bez utraty stabilności.