Teraz jest wtorek, 14 października 2025, 08:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: White's "CoinMaster" czy ktoś posiada ten wykrywacz ?
PostNapisane: czwartek, 4 lutego 2016, 23:35 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Jeśli tak to może trochę uwag o zaletach i wadach..serdecznie dziękuję za uwagi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: White's "CoinMaster" czy ktoś posiada ten wykrywacz ?
PostNapisane: piątek, 5 lutego 2016, 00:21 
Podporucznik
Podporucznik

Miałem Coinmastera Pro 2 lata - zanim się przesiadłem na XLT
Z plusów? Długa żywotność na bateriach, ale to tylko ze względu na to,że wchodzą tam 2x9v. Producent pisze,że niby wystarcza na 30h- mój rekord na lepszych 9v bateriach to ponad 46h w terenie.

Kwestia plastików :n :n :n Właśnie plastiki w ttych modelach są o kant dupy rozbić mówiąc kolokwialnie. Mega twarde i mega kruche. Po kilku miesiącach użytkowania pękło skrzydełko podłokietnika- nowe koszt 100.

Dalej. Problemem dla mnie była długość sztycy, brakowało mi jakieś 10-15cm na całej długości,żeby się nie garbić.

Sonda. Hmm 9calowy pająk jest fajną opcją bo depozyty mi łapał jak diabeł, cienkie sreberka też dawał rade szarpnąć ale problemem może być strojenie do gruntu ustawione na sztywno jak w Ace 250.
W kwestii cewki jeszcze, zanim go kupiłem napisałem wiadomość do producenta czy posiada on osłonę. Producent zarzekał się,że taaak wszystko ma. Taaaaa :roll:
Co się okazało, plastik,który wyglądał jak dodatkowa osłona cewki wcale nią nie był. Po prostu była to dolna część cewki która osłaniała całe uzwojenia. Po niecałym rok czasu, spoiwo czy śjakiś klej zaczął się wykruszać i do środka dostawała się woda :usta
Dalej mówić nie muszę....

Jeżeli chcesz ten sprzęt dla kogoś początkującego? To jak najbardziej polecam, prosty jak cep - w systemie włącz i szukaj. A jeśli chcesz sprzęt dla siebie? To kup już lepiej kanarka albo dozbieraj na Proxe......

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: White's "CoinMaster" czy ktoś posiada ten wykrywacz ?
PostNapisane: sobota, 6 lutego 2016, 03:12 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Serdeczne dzięki za krótkie wyjaśnienie zalet i wad użytkowych sprzętu..Miłego szukania i "Grubego zwierzaka" :1 :1 :666 .

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]