Teraz jest wtorek, 1 lipca 2025, 08:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: środa, 17 lutego 2016, 11:48 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Na programie 2 masz dyskryminacje 6.8 zjedź do zera i powinno ci widzieć gwoździa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 lutego 2016, 12:00 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Ale nie mam ściszonego żelaza :) jak pisałem - widzi go ale przy innych kątach niż tym podanym w opisie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 lutego 2016, 13:47 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Temat raczej nieaktualny - na ProsCanie potwierdzili, że to normalne zachowanie cewki - dla potomnych:

"Osobiście nie widzę nic szczególnego w tym zachowaniu. Reakcja może być inna przy zmianie GB (po prostu widzi gwoździka jako silną nominalizację, a nie metal."

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Kolegów programy do XP Deusa :)
PostNapisane: środa, 17 lutego 2016, 15:52 
Sierżant
Sierżant

Witam.
Jestem użytkownikiem XP Deus-a ze słuchawkami WS4 czyli nie mam możliwości tworzenia swoich własnych ustawień ,,plenerowych,,. Chciałem potworzyć Swoje ustawienia do nowych programów jednak nie wiem z czym co się je. Czy szanowne grono użytkowników XP Deus-a zechciało mi pomóc i zamieszczało w tym wątku swoje ,,najlepsze,, ustawienia. Zależałoby mi na automatycznym strojeniu do gruntu bo bez tego ani rusz. Kolega pomógłby mi wgrać wasze ustawienia do słuchawek. Zdaję sobie sprawę, że sami dochodziliście do swoich osobistych ustawień metodą prób i błędów. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 lutego 2016, 16:05 
Podporucznik
Podporucznik

Bylo o tym z 40stron wczesniej ; )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 lutego 2016, 16:21 
Generał Broni
Generał Broni

Taaaa, mogę Ci wgrać te moje ustawienia, rzucę jeszcze raz tabelkę. W wolne miejsce możesz ewentualnie wpisać coś swojego. Te programy są wypadkową informacji z forum właśnie. Ja chodzę na ustawieniach "pole" i "śmietnik". I poczytaj ten temat od początku, tam było sporo o programach, łącznie z filmami z ich testowania.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 lutego 2016, 19:14 
Sierżant
Sierżant

Witam.
Sorry za zaśmiecanie tematu moimi pytaniami. Bracie spoko nie ma problemu z tym wgraniem ustawień. Chciałem tylko pociągnąć temat ustawień może koledzy podzielili by się swoimi :). Czytałem wcześniej o ustawieniach ale po kilku stronach trochę miałem dość he he. A tak z czystej ciekawości zauważyłem, że większość kolegów chodzi na częstotliwości 12 lub 18 kHz. Zawsze uważałem, że im mniejsza tym głębiej łapie :). Chyba kwestia tych magicznych reaktywności itp. :)
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 lutego 2016, 23:11 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Widze że w ogóle nie masz pojęcia o tym wykrywaczu i jak go ustawić. Nie sugeruj sie gotowymi ustawieniami kogoś tu z forum tylko przeczytaj instrukcję od dechy do dechy ze "zrozumieniem" i ustaw go sobie pod siebie w terenie i będziesz najbardziej zadowolony takie moje zdanie . :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 lutego 2016, 14:39 
Szeregowy
Szeregowy

Panowie co ile ładujecie deusa ? Ja co kazdy wypad :) , moze tak byc? czy trzeba czekac az sie rozładuje ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 lutego 2016, 15:44 
Generał Brygady
Generał Brygady

skąd Wy się ludzie bierzecie ???

wszystko pisze w instrukcji !!!

w sumie wytłumaczeniem mogą być ferie ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 lutego 2016, 16:04 
Szeregowy
Szeregowy

Instrukcje czytałem kilkanaście razy , ale zwracałem uwagę na ustawienia , a nie o ladowanie także dzięki za odpowiedź.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 lutego 2016, 16:31 
Kapitan
Kapitan

om79 - w instrukcji producent zaleca cykle pełnego rozładowania akumulatorów - według Ciebie tak należy postepować? Zgodnie z instrukcją? Rozładowywać do końca? Prawidłowy cykl ładowania wpływa znacząco na żywotność ogniw, wiec kolega zadał pytanie, bo najwyraźniej miał watpliwości. A odsyłanie do instrukcji obsługi jest łagodnie mówiąc nie eleganckie.
Tak naprawdę większość omawianych w tym wątku spraw jest zawartych w instrukcji...po co więc ten watek?
buli09876 - wróć kilka stron do tyłu tego wątku, poruszany był już temat ładowania - większośc posiadaczy deusa nie zaleca stosowania się do zaleceń producenta zawartych w instrukcji... Zaleca się natomiast przechowywanie deusa z jak najbardziej naładowanymi akumulatorami. Ja zawsze po powrocie z wykopków doładowuje do maxa sprzęt i tak on leżakuje w szafie do następnego wypadu. Jeśli przerwa jest dłuższa, to ładuję nawet przed wyjsciem. Może ktoś się jeszcze w tej kwestii wypowie? Podobno te ogniwa lepiej znoszą czestsze cykle doładowywania aniżeli całkowite rozładowanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 lutego 2016, 17:01 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ja ląduje co dwa, trzy wyjścia.Cewka wytrzymuje chyba 15h panel grubo ponad 20. W terenie bywam max 6h na wypad i tak to jakos sobie wyliczam :) Co do wszczesniejszego pytania o częstotliwość. Nie wiem jak dla innych użytkowników ale dla mnie sygnaly sa najczytelniejsze wlasnie na 18khz. A ze lubię drobnicę wiec wyższe częstotliwości sa bardziej wskazane. Zależność jest taka, ze niższych częstotliwości używasz jesli poszukujesz większych przedmiotów (sięga głębiej - niby), wyższa wyłapuje lepiej drobinki. A ja uwielbiam okrągłe drobinki ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 lutego 2016, 19:25 
Generał Broni
Generał Broni

Aku LiPo nie mają "efektu pamięci", więc można je doładowywać w dowolnym momencie, nie ma konieczności ani potrzeby dużego rozładowywania, więc można i przed każdym wyjściem, albo pracować prawie do wyładowania.

Deus ma wbudowane ograniczniki, więc nie ma problemu (przynajmniej w teorii) przeładowania i całkowitego rozładowania.

Przy długim przechowywaniu sprzętu, czyli tak naprawdę długiej przerwie w pracy aku, LiPo powinien być naładowany początkowo do około 40% pojemności - czyli, tak, jak napisali w instrukcji (40...70%). Dalej sugerują jeden cykl rozładowania / ładowania w miesiącu w czasie przechowywania (nie normalnego użytkowania detektora).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 lutego 2016, 21:22 
Sierżant
Sierżant

Witam.
Panowie właśnie przeczytałem instrukcję (x2). Mam pytanie odnośnie dostrojenia do gruntu. A mianowicie w zestawie XP Deus-a z panelem mamy do wyboru 4 opcje (nie wliczając opcji Beach) dostrajanie do gruntu: tryb ręczny, pompowanie, 10 gold field i śledzenie czyli możemy wybrać sposób strojenia. W słuchawkach WS4 mamy do wyboru tylko balans gruntu w formie wyboru zakresu od 60÷90, czyli tylko tryb ręczny. Z tego co rozumiem w opcji ze słuchawkami nie mamy do wyboru automatycznego strojenia do gruntu. Jeżeli się mylę poprawcie mnie proszę. Czyli jedyna opcja dokupić panel???

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]