Witam !! jak zapewne wielu z was wie często szukam szczęścia ( oraz oczywiście monetek :D ) na plażach kąpielisk w okolicach Koszalina , jeśli już jakieś sobie upatrzę czyszczę je ile wlezie , zdaje sobie sprawę iż z pewnością nie jestem jedyny , Brodzenie to zupełnie inna owiana tajemnicą kwestia bo każdy swoje miejscówki trzyma w sekrecie i raczej się nimi nie chwali ale plaże to chyba inna sprawa . Według mnie dobrze byłoby dzielić się informacjami o wyczyszczonych przez nas lokacjach co może chociaż trochę ograniczy rozczarowanie po dotarciu na miejsce . Jeśli wyczyściliście konkretnie jakieś plaże napiszcie o nich a powinno to oszczędzić innym bezsensownych wycieczek . Jeśli ktoś nie chce się przyznawać do tego typu zarobkowych poszukiwań niech puści mi pw z wyczyszczonymi miejscami a wkleję je tutaj bez podawania nicka . Zacznę jako pierwszy :
Koszalin - Wodna Dolina - jutro dokańczam rano niewielki kawałek i całość będzie już przezemnie przerobiona dwa razy , łącznie z placem zabaw oraz wytyczonym terenem do siatkówki Cewlino - Jezioro Cewlino - Przeszukałem raz w miarę dokładnie cały piaszczysty teren kąpieliska , w trawie nie kopałem bo według mnie szkoda zachodu , uprzedzam że teren jest ogrodzony i trzeba skakać przez płot :) Parnowo - Jezioro Cieszyn - zrezygnowałem w połowie głównego kąpieliska , śmieci zbyt wiele nawet dla kanarka , sygnał na sygnale ale jak ktoś lubi wyzwania śmiało może jechać , mniejsze kąpielisko przerobiłem , tak jak wcześniej jedynie teren piaszczysty .
każde przerobione kąpielisko będę skrupulatnie dopisywał . pozdrawiam Kalci
|