Teraz jest wtorek, 14 października 2025, 06:13

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Koszalin w terenie - ciemna strona
PostNapisane: poniedziałek, 4 kwietnia 2016, 23:15 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

W każdej grupie społecznej czy zawodowej itd. od początku cywilizacji jest jakiś procent (mały bo mały) ludzi innych !. Ja ich nazywam debilami . W pewnych wypowiedziach na forum sam zaliczam się do nich . Każdy zalicza się w pewnym sensie do debili ! Tylko są debile, bardziej uciążliwi i mniej . Tacy co robią większe szkody innym i tacy co mniejsze . Ale zawsze w każdej dziedzinie,nacji ,rodzinie ,pracy, za kierownicą auta, w internecie, w kolejce do mięsnego czy np. w naszym hobby , się znajdą . Jak świat światem :h TAK BYŁO JEST I BĘDZIE ! Tego nikt i nic nie zmieni !

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 4 kwietnia 2016, 23:24 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Bo wykrywacze są zbyt tanie i każdy szczeniak czy inny burak może sobie sprzęt kupić.
Do tego dochodzą różne programy w TV pobudzające wyobraźnię,no i fotki fantów na forach też mają pewien wpływ na rozbudzenie gorączki złota.
Wszystki programy o eksploracji,szczególnie te made in USA są jedną wielką reklamą wykrywaczy,co w połączeniu z przystępną ceną daje takie efekty jak na powyższych obrazkach i to w skali całego kraju.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 4 kwietnia 2016, 23:36 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

icki
Ale moją i Twoją wyobraźnię też ktoś pobudził że kupiliśmy wykrywacze . Mi chodzi o to że debile są wszędzie . Akurat na tym forum omawiamy debili z pola z wykrywaczem w łapie . Wejdź sobie na forum najlepszych np. lekarzy , malarzy i kto tam wie kogo . Tam też debili od metra !

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 4 kwietnia 2016, 23:49 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Wiem,w pełni się z Tobą zgadzam,to co opisałem to tylko mała część problemu,niemniej jednak ma pewien wpływ na obraz całości.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 4 kwietnia 2016, 23:59 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
skala zjawiska pokazuje, że akurat w naszym hobby tych debili jest naprawdę sporo...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 00:51 
Kapral
Kapral

Ogólnie brak mi słów ale jedno wiem długo to sobie nie pokopiemy jak tak dalej będzie...
Odynie leśniczówka którą odwiedzileś to nie przypadkiem ta w okolicy Cewlina? Jeśli ta to plaża w Mielnie to zbyt łagodne określenie dla tego miejsca zresztą nie tylko tego Wyszebórz,Wyszewo,Cybulino,Kosciernica,Szczeglino itd tak samo zryte.. i wszystko świeże ślady.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 02:35 
Generał Broni
Generał Broni

varo napisał(a):
,......... betonowymi płotami wokół paskudnych, nieotynkowanych chałup :(

Dołki zasypuje, nie chodzę po obsianym, pytam się o zgodę na wejście w pole, na szczęście mam otynkowany i pomalowany dom. Tylko szkoda, że ten betonowy płot czyni mnie POLSKIM burakiem :roll:

No, ale ja nie jestem z Warszawy :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 05:28 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Kiedy idę się pytać o zgodę na wejście na pole jestem tak cholernie miły , uśmiechnięty , zafascynowany i pełen szacunku dla właściciela poletka że wyglądam jak bym miał zaszczyt rozmawiać z dyrektorem muzeum światowej skali , to pole CAŁE jest pańskie ?! pan to ma pięknie zaorane bo niektórzy orzą byle jak , a jakie Ciekawe miejsce ! Ogólnie odstawiam taką szopkę szczerego prostego poszukiwacza że właściciel Hektara czy dwóch czuje się jak pan na włościach i w większości przypadków jestem pewien że w życiu nikt nie pomyśli sobie że taki szczery uśmiechnięty i wielce zafascynowany poszukiwacz mógł by narobić jakiejś szkody . Potem z reguły taki właściciel podchodzi jeszcze na pogawędkę po godzinie czy dwóch , pokazuję co żem ukopał , jakiegoś starego feninga zawsze dam na pamiątkę jak chce , nawet jeśli nie zapyta pokazuję kieszeń ze śmieciami mówiąc , śmieci miał pan niewiele / wiele ale co mogłem wyzbierałem . Jak ktoś widzi szkody na polu czy łące i duże nie zasypane doły tworzy sobie obraz gburowatego podpitego buraka - poszukiwacza który ma wszystko gdzieś i nic go nie obchodzi dlatego przy kontakcie z tubylcami grunt to pokazać się jako ktoś diametralnie inny , z reguły działa . pozdrawiam

Kalci

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 06:18 
Generał Brygady
Generał Brygady

Panowi to dopiero początek zobaczycie co się będzie działo jak pójdą Biedronki :D :D w pola i lasy . Strach pomyśleć ilu nowych zapaleńców dojdzie do wniosku że to nie dla nich po zryciu kilku pól lub lasów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 06:49 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

wykrywacze z biedronki to akurat dobra sprawa :666 . kuzyn jak miał 9 lat zapalił papierosa bo podebrał mamie , potem wymiotował parę godzin i do tej pory nie pali a ma 26 lat :666 . jak ktoś pójdzie w teren z wykrywaczem z biedry najprawdopodobniej tak się zrazi do poszukiwań że nie sięgnie już po żaden inny sprzęt :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 06:54 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Też pomyślałem o biedronkach. A swoją drogą,to chyba pojawiło się w naszej okolicy trochę świeżaków bez pojęcia o etyce poszukiwacza. :nicnie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 10:54 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
belhior napisał(a):
varo napisał(a):
,......... betonowymi płotami wokół paskudnych, nieotynkowanych chałup :(

Dołki zasypuje, nie chodzę po obsianym, pytam się o zgodę na wejście w pole, na szczęście mam otynkowany i pomalowany dom. Tylko szkoda, że ten betonowy płot czyni mnie POLSKIM burakiem :roll:

No, ale ja nie jestem z Warszawy :D

no cóż, nie każdy może być z Warszawy :D ...ale spokojnie, jeżeli masz otynkowany i pomalowany dom to jest ok! :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 11:20 
Podporucznik
Podporucznik

Witam,
co drugi weekend jeżdżę do Krainy Wielkiego Ziemniaka pod K-linem. A że piszczała jest zawsze to się szwędam tu i ówdzie.
Muszę przyznać,że jest gorzej niż u nas w Słupsku. Nie to żebym dzielił Słupsk-Koszalin- lepszy gorszy, ale zauważyłem większą tendencję do zostawiania bałaganu w lesie. Ostatnio trafiłem wcześniej przez kogoś rozkopany śmietniczek blisko wioski. Oprócz tuzina puszek zastałem tam jeden wielki bajzel :usta Aż przykro patrzeć. Dziuro-krater złom wywalony dookoła etc.

Zapewne to kwestia każdej jednostki z osobna. Ale wg mnie jedynym sposobem jest dosłownie " ŁOPATOLOGICZNE" wytłumaczenie całej sprawy danemu osobnikowi.

Jakiś czas temu na fb Gryfa wrzuciłem info o osobniku,który koło Słupska kopie nam po archeo, łazi po zasianym i podszywa się pod członka stowarzyszenia. Z racji tego że znaliśmy markę auta i numery rejestracyjne zostaly wszystkie info wrzucone na fb.

Jakież było moje zdziwienie,kiedy zadzwonił do mnie oburzony dlaczego jego auto i nr Rej zostały udostępnione. Wytłumaczyłem sytuację i powiedziałęm, że następnym razem wrzucimy jego facjatę :lol: :lol: :lol: Póki co jest spokój...

Ale to tylko kropla w morzu....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 11:31 
Kapral
Kapral

Też jestem zwolennikiem takiej metody ale za rękę nikogo jeszcze nie złapałem..ale jestem czujny :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 11:47 
Specjalista
Specjalista

Zapewne wykrywacze z Biedronki poszły w teren. To tzw. "Biedronie " bez żadnej etyki poszukiwawczej. Tępić takie praktyki bo na zwykłych kopidołach to się odbije. Niezakopywaczom dołków mówimy stanowcze NIE !

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]