Teraz jest wtorek, 23 grudnia 2025, 06:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 364 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 5-opinie
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 17:47 
Moderator
Moderator

slowicek20 napisał(a):
oczywistą sprawa jest ze nie.jest to zloty środek , lecz w moim przypadku w 90proc. sie polepszylo. opisuje tu tylko i wylacznie moje odczucia. u kazdego moze byc inaczej ja jestem zadowolony.

całkowicie cię rozumie jednak ktoś mógł zrozumieć że fighter całkowicie eliminuje problem z kamieniami .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 18:12 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

hmmm, problem z kamieniami. Sam się przymierzam do kupna i przczytałem cały wątek, jednak nie kojarze, aby ktos o tym wspominał. Można prosić o przyblizenie zagadnienia ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 18:31 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

W dużym skrócie - szeroko pojęte kamienie magnetyczne / hot rocks / koksy itp dają czasem wysoki sygnał jak na kolor. Jednak jest on łatwy do rozróżnienia ponieważ sygnał jest rozmyty, wolniejszy lub czasem "zachrapie" lekko na żelazo

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 19:20 
Generał Broni
Generał Broni

A moim zdaniem dobrze zaprojektowany wykrywacz nie ma problemu z kamieniami ,jakie to są nie ma sensu pisać i wymieniać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 19:22 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Rozumiem. Myślałem, ze moze jakoś szczególnie oddzialywują na ten wykrywacz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 19:23 
Moderator
Moderator

tur napisał(a):
A moim zdaniem dobrze zaprojektowany wykrywacz nie ma problemu z kamieniami ,jakie to są nie ma sensu pisać i wymieniać.

Czy uważasz że gold maxx power jest dobrze zaprojektowanym wykrywaczem ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 19:32 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Jeśli chodzi o kamienie magnetyczne można to bardzo szybko wyczuć przede wszystkim jak kolega wcześniej wspomniał sygnał jest rozmyty ja akurat w tym modelu pokazuje na sreberko tak że jest do opanowania . Duże żelazo skacze z koloru na żelazo także też jesteś w stanie wyczuć Co masz pod cewką. Bardzo skorodowane żelazo wskazuje kolor ale po pierdu je jest tak że jesteś w stanie odróżnić co zalega w ziemi. Ja osobiście Gdy nie jestem pewien sygnał macham nad celem kilka razy zmieniam pozycję i znowu kilka razy macham jak dla mnie złote rozwiązanie. Wykrywacz z cewką 12 męczy trochę rękę nie noście także telefonu w przednich kieszeniach spodni czy kurtki bo szukają zasięgu będzie wam przeszkadzał. Zauważyłem także że chodząc kilka godzin w pełnym słońcu na ekraniku wszystko o troszeczkę ciemnieje i pozostają na nim tak jakby ostatnie wskazania wykrywacza ale takie za mgłą Nie jest to wielkim problemem ale jednak poza tym sprzęt szybki i naprawdę dobry na kolorek na chwilę obecną mam przerwę w poszukiwaniach ale jak tylko wrócę do sportu Postaram się opisać trochę więcej o tym sprzęcie Myślę że cena jest adekwatna do produktu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 21:04 

Po kilku wyjściach z wykrywaczem łatwo jest rozpoznać kamienie magnetyczne.Dlatego mi osobiście aż tak bardzo to nie przeszkadza . Duże żelazo łatwiej zidentyfikować ustawiając poziom dyskryminacji na 15

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 21:06 
Generał Broni
Generał Broni

Ja przesiadłem się z AT pro. Ogólnie zależy mi na monetach. Byłem już z nim dwa razy, takie krótkie wypady w pobliże by sprawdzić sprzęt i pierwsze fanty wpadły. Ogólnie nie ogarniam strojenia do gruntu, raz po włączeniu piszczy raz jest cichy i nie mam pojęcia kiedy jest dostrojony. Raz jest bardzo niestabilny, i po kilku resetach wszystko jest OK. Co do kamieni to bardzo szybko się skapnąłem który dźwięk to ich wina. Znalazłem nim już kilka monet więc działa. Porównywać go do At pro będę mógł dopiero po żniwach. Mam nadzieję, że do tego czasu się go nauczę. Przeszkadza mi trochę to, że ma tylko dwa tony - na żelazo i kolor. Brakuje mi tego pośredniego foliowego sygnału, ale może dzięki temu nie będę omijał cienkich sreberek. Mam nadzieję, że go jakoś ogarnę. Na razie chodzę na czułości 24, DL 0, bi tonal, i staram się go ręcznie stroić co mi pewnie jeszcze nie wychodzi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 21:09 
Kapitan
Kapitan

Deus też reaguje na kamienie i koks. O ile w GM5 kamienie dają specyficzny sygnał, to deus daje sygnał na piękny kolorek. Wniosek? Deus jest źle zaprojektowanym wykrywaczem?
Nie wiem po co tyle szumu wokół kamieni? Kanarki nie reagują na kamienie - może warto przesiąść się na kanarka?
Przepraszam za sarkazm.
Niewątpliwą zaletą GM5 jak i innych Golden Masków jest to, że daje jednoczesne sygnały na kolor i żelazo - inne wykrywacze dają dźwięk o jednym uśrednionym tonie. Ta charakterystyczna kaczka w tle dużo mówi o zalegającym fancie, dlatego ja zawsze chodziłem w trybie bitonal. Na wykresie koks i kamienie dają szerokie wskazanie - koks przebija w zakres żelaza a kamienie wysoko na srebro - więc i na słuch i na wykresie łatwo je rozpoznać - wymaga to jedynie większego osłuchania i treningu.
Ja bym problem kamieni ujął inaczej - miarą udanego wykrywacza jest umiejętność wykrywania kamieni magnetycznych. Proste konstrukcje typu żółte kanarki są na nie ślepe.
Co do żelaza - to jak zauważył kolega i wielokrotnie już o tym pisałem, wysoka dyskryminacja powoduje, że sprzęt poprawnie identyfikuje żelazo - nawet te duże kawałki, które zazwyczaj nawet przez topowe i drogie wykrywacze przełamują na kolor.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 6 kwietnia 2016, 10:02 
Szeregowy
Szeregowy

belhior napisał(a):
Ja przesiadłem się z AT pro. Ogólnie zależy mi na monetach. Byłem już z nim dwa razy, takie krótkie wypady w pobliże by sprawdzić sprzęt i pierwsze fanty wpadły. Ogólnie nie ogarniam strojenia do gruntu, raz po włączeniu piszczy raz jest cichy i nie mam pojęcia kiedy jest dostrojony. Raz jest bardzo niestabilny, i po kilku resetach wszystko jest OK. Co do kamieni to bardzo szybko się skapnąłem który dźwięk to ich wina. Znalazłem nim już kilka monet więc działa. Porównywać go do At pro będę mógł dopiero po żniwach. Mam nadzieję, że do tego czasu się go nauczę. Przeszkadza mi trochę to, że ma tylko dwa tony - na żelazo i kolor. Brakuje mi tego pośredniego foliowego sygnału, ale może dzięki temu nie będę omijał cienkich sreberek. Mam nadzieję, że go jakoś ogarnę. Na razie chodzę na czułości 24, DL 0, bi tonal, i staram się go ręcznie stroić co mi pewnie jeszcze nie wychodzi.

A stroisz w auto czy manual ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 6 kwietnia 2016, 11:59 
Generał Broni
Generał Broni

Manual

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 6 kwietnia 2016, 12:46 
Generał Broni
Generał Broni

prymek napisał(a):
tur napisał(a):

Czy uważasz że gold maxx power jest dobrze zaprojektowanym wykrywaczem ?

Nie mam Gmp i nie miałem wiec skąd te pytanie?Oby było krócej napisze w jakich detektorach miałem problem z kamieniami na sudeckiej ziemi-Gm4,Cibola,De Leon i był problem w Matrix m6 ale po naprawie problem ustąpił.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 6 kwietnia 2016, 13:51 
Moderator
Moderator

W GMP problem z kamieniami istnieje ( jak również w wielu bardzo dobrych wykrywaczach ) jednak mimo to uważam że ten wykrywacz jest bardzo dobrze zaprojektowany i jestem przekony że wiele osób myśli podobnie .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 6 kwietnia 2016, 20:34 
Kapral
Kapral

saku napisał(a):
Słyszę to pytanie od kilku ładnych tygodni :-(

Nie jestem w stanie tego dokładnie określić, jestem uzależniony od producenta który czeka na podwykonawcę pewnych elementów... Nawet nie chcę liczyć ile wykrywaczy mogłem przez ten czas sprzedać. W tej transzy będą również 4 WD oraz CK

Popyt przewyższa podaż. Mam nadzieję że producentowi uda się jakoś temu zaradzić w przyszłości bo wszyscy na tym tracą.

Trzeba liczyć na to, że chłopaki się w niedługim czasie wyrobią :1 najgorsza jest niepewność ile trzeba czekać bo pogoda super a nie ma patyka :lol:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 364 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]