Witam!
MIXEREK, którego opublikowałem w sieci jest w zasadzie przeznaczony dla osób już średnio zaawansowanych (jak zresztą w ogóle MIXED MODE) a tu widzę kolega jeszcze ornitologicznie nieobeznany :jump
Jest kilka sposobów na wyjście z tej sytuacji. Jeden przedstawił Raned ale trzeba do tej rady dodać że konieczne jest poprawne ustawienie dyskryminacji żeby wyeliminować fałszywe sygnały.. Chyba że źle to zrozumiałem i rada polegała najpierw na oczyszczeniu pola z niepożądanych przedmiotów.. Tylko po co wtedy wyłączać MM? Hmmm :(
Generalnie,MM to unikalny hybrydowy system,który odróżnia serię Spectrum od innych wykrywaczy. Osobiście nie wyobrażam sobie pracy bez tego trybu, którym pracuję non-stop i któremu zawdzięczam 99% znalezisk.
Sugeruję więc pozbieranie kilkunastu/kilkudziesięciu przykładowych "śmieci" z tego pola, znalezienie kawałka gruntu w miarę wolnego od metali, rozrzucenie śmieci tak by były widoczne, ułożenie pomiedzy nimi kilku dobrych celów i chodzenie nad nimi aż zacznie odróżniać sygnały dobre od złych.. Zwracaj szczególną uwagę na wskazania licznika. Oczywiście w gruncie będzie to wygladało trochę inaczej ale chodzi mi o to żebyś się oswoił z tym programem.
Inny sposób to zmiana sondy na 8" lub 6" i w ten sposób manewrowanie pomiędzy śmieciami.
Przeczytaj uważnie cały poniższy wątek:
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=183882
Mixed Mode to fantastyczne rozszerzenie możliwości Twojego sprzętu ale nie spiesz się a rezultaty w końcu sie pojawią :1
Pozdrawiam
VW