Teraz jest wtorek, 14 października 2025, 22:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 97  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy model Rutusa - Alter71
PostNapisane: środa, 21 września 2016, 21:23 
Specjalista
Specjalista

NO samochodem tez neidzeme na 1.-ce ale mienime kvalty do 4,5 abo 6.- bo troche znas co robia te nastavy,,-to jest cala filozofia ustavien y jest jedno ci to jest ARGO, Sorex,deus,Spektra, ALTER,,. -no y tez kopies.....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 21 września 2016, 22:39 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Ile jest filtrów gruntowych i na jakich częstotliwościach pracują ? Czy w menu są dostępne "na wierzchu" bezpośrednio po wciśnięciu przycisku menu - filtry gruntowe czy też siedzą głębiej jak w Argo ? Min. nad morzem często zmieniam w Argo filtry standard i poczwórny z racji zmiany mojego położenia przy fali - w głąb plaży i na odwrót.Dlatego dobrym rozwiązaniem byłby szybszy dostęp do nich.
Jaki jest na wyświetlaczu zakres dla stali (ilość segmentów-tonów) ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 01:13 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Co by nie mówić to ta nakrętka zaciskowa ma pole do usprawnienia.Mi już 2 razy wkładka wypadła z tego systemu zacisku.A wkładka winna być tak skonstruowana aby nie wypadała po rozkręceniu stelaża lub inne rozwiązanie dla nowego modelu..To chyba powinno być poprawione.pozdrawiam tych co wprowadzają zmiany w konstrukcji modelu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 10:10 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

W jaki sposób wyświetlacz będzie wskazywał informacje od celów (tradycyjny)? Czy jest możliwe,planowane opracowanie hodografu takiego jak w detektorach AKA ,oraz czy może zostać zaimplementowana opcja wyboru,zmiany wyświetlanych informacji tradycyjne wskazania informacji o celu(jak w Argo,Proxima,Optima) i np. hodograf ?
Czy w przyszłości będzie możliwa po aktualizacji softu jednoczesna praca wieloczęstotliwościowa Altera 71 choć na dwu częstotliwościach ?
Czy Alter 71 w obecnej formie ma jakieś zauważalne opóźnienia wyświetlanych informacji o obiekcie pod sondą względem toru audio jak to się dzieje np. w Goldem Mask 5 ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 12:31 
Kapitan
Kapitan

Regis napisał(a):
Czy Alter 71 w obecnej formie ma jakieś zauważalne opóźnienia wyświetlanych informacji o obiekcie pod sondą względem toru audio jak to się dzieje np. w Goldem Mask 5 ?

O jakie dokładnie opóźnienie Ci chodzi? W GM5 ja żadnych opóźnień na wykresie nie widziałem. Owszem, wykres był zamrożony przez jakąś chwilę, ale ma to uzasadnienie - po to by móc chwilę przeanalizować takie wyświetlane spektrum. Gdyby wykres tak szybko reagował jak tor audio, to przy szybkich wykrywaczach nie był bys w stanie niczego z niego odczytać. Zresztą porównywna do nowego rutusa Spectra V3i ma też zauważalne zamrożenie wyświetlanych wykresów...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 13:02 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Chodzi mi o to co widać na filmach taki jak choćby ten https://www.youtube.com/watch?v=405e-3AOVC8 Widoczne opóźnienie wskazan wyświetlacza względem sygnału audio około 2s.Detektor szybko wskazuje obiekt dźwiękiem ,ale wyświetlacz już nie .Zamrożenie wskazan identyfikacji po ostatnim wskazywaniu celu jest jak najbardziej przydatne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 13:43 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Cytuj:
Zresztą porównywna do nowego rutusa Spectra V3i ma też zauważalne zamrożenie wyświetlanych wykresów...

Spectra V3i daje Ci możliwość ( możesz to ustawić ) jak długo ma pojawiać się wskazanie na ekranie.
Ale nie o to pyta się kolega. Też odniosłem wrażenie, że w GM5 są jakieś opóźnienia pomiędzy wskazaniem dźwiękowym a ekranem.
Co do Rutusa to myślę , że nie ma co się tym przejmować. W poprzednich modelach nie było problemu z opóźnieniem więc teraz też pewnie nie będzie.
Kurcze, chyba się pospieszyłem z kupnem Spectry. Mimo wszystko chętnie wrócę do Rutusa bo strasznie dobrze wspominam moją Optimę :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 14:07 
Kapitan
Kapitan

Spectra V3i to już zaawansowany wykrywacz a GM5 pomimo że ucyfrowiony to do maksimum uproszczony - taki był pewnie zamiar jego twórcy. Więc został pewnie zoptymalizowany pod najbardziej porządane ustawienia. Zresztą nie wyobrażam sobie szukania i jednoczesnego wpatrywania się w okienko telewizorka. Po namierzeniu fanta przychodzi czas na jego dogłębną analizę i wówczas czas reakcji wyświetlacza jest sprawą drugorzedną.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 15:57 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

ludzie przestancie juz bo zaczyna sie opisywac inne sprzety niz w temacie... :zb

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 16:12 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Często obiekt wymaga wielokrotnego przemiatania w celu identyfikacji. Ale to nie istotne. No właśnie jak wygląda identyfikacja?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 20:03 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam!

Reakcja (filtry gruntowe) - 8 szybkości do wyboru - było :D
Menu jest radykalnie inne niż w starych wykrywaczach. Filtry są "prawie na wierzchu" .
Zakres dla stali 30 punktów.
Wyświetlanie informacji nie jest "tradycyjne" . Wykreślany jest wykres ID w funkcji czasu. Coś innego niż słupki w XLT , coś innego niż wykresy XY. Ale fajnie widać stal która "udaje kolor". Jeśli pod cewką jest kolor to wykres jest praktycznie prosty, ew. podobny do płomienia świecy, Duża stal ( kółka, kapsle itp ) daje wykres w kształcie wygiętego łuku lub zupełnie rozstrzelony po całym ekranie.
"Czy jest możliwe,planowane opracowanie hodografu takiego jak w detektorach AKA" - możliwe,ale nie planowane. Nie ma sensu skoro jest ta sama ( prawie ) informacja tylko w innej formie - a poza tym nie mam ochoty "ściągać" od ruskich....
"oraz czy może zostać zaimplementowana opcja wyboru" - może ale nie będzie.
"Czy w przyszłości będzie możliwa po aktualizacji softu jednoczesna praca wieloczęstotliwościowa Altera 71 choć na dwu częstotliwościach ?" - nie mam zielonego pojęcia. Nie chcę rozmawiać o przyszłości.
Wyświetlanie informacji na lcd nie ma żadnych opóźnień. Tam siedzi 32 bitowy procesor.... który ma wiele kanałów DMA :D
"No właśnie jak wygląda identyfikacja?" - numerek + wykres ID/T

pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 20:17 
Chorąży
Chorąży

A jest juz ustalona dokładna data premiery?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 20:26 
Kapitan
Kapitan

Mr. Rutus mógł by zostać podpalaczem. :lol:
Potrafi wprowadzić dreszczyk emocji i ciekawości.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 20:38 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

najbardziej śmiać mi sie chce z tych co wysmiewali sie z Rutusów!! a teraz jak by ze szmaty w ryj dostali. czytaja co dziennie co jak!!!! :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 20:45 
Kapitan
Kapitan

tobimc napisał(a):
najbardziej śmiać mi sie chce z tych co wysmiewali sie z Rutusów!! a teraz jak by ze szmaty w ryj dostali.

Hahahahaha :za :lol: Niemniej na razie mówimy o de facto wirtualnym sprzęcie... Przynajmniej dla większości z nas. Nikt nie widział i nie słyszał...
Ale ochotę mam coraz większą na ponowny mariaż z Rutusem :D

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 97  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]