Liwiusz66 napisał(a):
Pierwszy z prawej …. Ech …. Poluję na takiego
2,3,4, z prawej to ten sam model czy występują jakieś różnice?
5- co to lub pod co?
6 – Mannlicher 88 ?
7 - Znam i mam, ale Twój o niebo ładniejszy
Dobije Cie, kumplowi dwa tygodnie temu wyszedł wlasnie taki - jednoelemenowy, te ze zbroczem bo jeden i ten sam model, ale ponoc to rzadkie, to wrzucilem wszystkie cale jakie mam ( mam jeszcze kilka połamanych - ciekawa miejscowka- wychodzilo man sporo ersatzów wlasnie polamanych), te ze zbroczem wychodzily nam w zasadzie tylko na jednej miejscowce, ale od razu trzepnelismy tam kilkanascie sztuk, te dwa bez zbrocza, to porownujac wymiary tez jeden model, ale do czego ....sadze ze do 95 ( musiałbym pomierzyc) , pierwszego z lewej raczej nie masz - to ersatz do werndla, zwróć uwage że jest inaczej skrecona rekojesc za jelcem ( niesymetrycznie) otwór piescienia ma dobrze z 18-19 mm srednicy ...poluje na tego z blaszana rekojescia jaki masz na fotce - kumpel ma - do 95-ki trafienie strychowe - obiecuje mu zlote gory, ale za chiny ludowe nie chce puscic ...ale ja go urobie , bo zbiera wehrmachty a ja mam troche rzeczy podwójnych :666
Filip, ciekawe podejcie tych Twoich znajomych, jeśli jeszcze jakimś cudem pojadę w Bieszczady na kopanie ( permanentnie nie mam czasu ) to tylko i wyłacznie po to zeby spróbować nakopac właśnie zastepczych, regulaminowe to ja sobie moge kupic i to w znacznie lepszych stanach ( teraz jestem na etapie zbierania odmian i stempli pulkowych), a co oryginalny ersatz to oryginalny, na allegro strach cokolwiek kupic z tej tematyki bo wszystko kopie made in Lesko :P...a że znajomi kopali w 90-tym po 100 sztuk dziennie ? .......uwierze , 10 lat pozniej na mocno juz przetrzepanych miejscowkach potrafilem wyciągnąć dziennie jeszcze ze 10- 20 sztuk ( z tym że nam to akurat jak na złość wylazily głownie regulaminowe :666 )
Sopel , bedziesz mnie miał na sumieniu, tylko mi narobiłeś apetytu :666