Teraz jest środa, 15 października 2025, 21:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 97  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy model Rutusa - Alter71
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 19:05 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Wykrywacz jest niebywale stabilny na MAX ustawieniach.
Niestety nie miałem jeszcze okazji sprawdzenia go na innej "ciężkiej" glebie, w tym celu wybieram się do Prymka.
Jeżeli chodzi o czułość na drobne przedmioty, no cóż, muszę być uczciwy i powiem, że jestem bardzo zaskoczony jego mocą. Bez problemu wśród śmieci na plaży odszukiwałem zapięcia z kolczyków ( a to jeszcze nie są takie drobinki jakie znajduję tym sprzętem ), już pokazywałem na przykładzie :testera" przedmiotu ze srebra jaki mam o średnicy ok 1-2mm który Alter71 jest w stanie ładnie pokazać.
Dodatkowo co kilka dni jeżdżę na testy w lasy Janowskie i już kilka osób sprawdzało wraz ze mną możliwości i proszę uwierzyć, że to bardzo mocny detektor.
Ale najlepiej i tak widzieć i oceniać coś samemu. Jest już tak z wykrywaczami, że nawet super sprzęt po prostu komuś może nie "leżeć" jest to dla mnie całkowicie zrozumiałe.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 19:15 
Chorąży
Chorąży

Shelton napisał(a):
Dokładnie tak. Języków trzeba się uczyć całe życie. Tak jak piszę Saper. Jakoś nikt nie płacze że Gatrecik jest po anigielsku. Hipokryci.

Nie obrażaj ludzi bo dobrze piszą.I tylko moje dobre wychowanie powstrzymuje mnie od dosadniejszych słów.Ja osobiście biegle znam angielski w mowie i piśmie.I dalej uważam że wykrywacz polski,wykonany przez polskiego konstruktora powinien mieć opcje języka polskiego.

To może w ogóle usuńmy język polski z polskich szkół.Co "łejropejczycy"?

Przez sam szacunek do naszego języka w polskim wykrywaczu powinien być język polski!!

Tak uważam i to jest moje zdanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 19:26 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

To czytaj zeczrozumieniem. Saper wyraźnie napisał. Chodzi o względy tłumaczenia i techniczne. Nazwy polskie są dłuższe a wyświetlacz ma swoje ograniczenia. Chyba nie jest problemem nauczenie się paru funkcji czy jestem w błędzie?

Ja z tym nie mam problemu na nawet wolę taką wersję żeby mieć jakąś kompatybilność pomiędzy urządzeniami.

Sprzęt nie jest tylko na Polski rynek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 19:27 
Porucznik
Porucznik

Shelton napisał(a):
Dokładnie tak. Języków trzeba się uczyć całe życie. Tak jak piszę Saper. Jakoś nikt nie płacze że Gatrecik jest po anigielsku. Hipokryci.

Jezyk ang.znam na tyle ze sobie bez problemu poradze, ale to jest polska marka, polski produkt menu powinnio byc w jezyku polskim tak jest w kazdym szanujacym sie kraju czy ktos zna angielski czy nie.Zawsze w rutusach bylo menu w jezyku polskim wiec w czym problem?w deusie jest menu pl mimo ze to firma francuska ktora podchodzi do klijenta w sposob ignorancki w etracu tez jest menu pl i jakos sie dalo napisac w jezyku innym niz angielski i francuski.To jest olanie polskich uzytkownikow i zadne nie temat argumetacje typu "trzeba sie jezykow uczyc" nie zmieni tego faktu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 19:40 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

XP menu polskie, a NOTH to niby polskie słowo ??
Taka dygresja, ale Panowie ja też na początku się zdziwiłem brakiem polskiego menu, ale zdziwienie to trwało ułamek sek, dla mnie wykrywacz nie do tego służy, w wykrywaczu jak w końcu zrozumie do czego dana funkcja służy to dla mnie to jest istotne i wgłębianie się w jej "fizykę" a nie w nazwę.
Dlaczego nigdy nikt nie podnosił larum aby w krajowych detektorach, jak już są w polskim języku wprowadzono jednakowe nazewnictwo funkcji ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 19:54 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Ja osobiście czekam na "POLSKĄ" wersję Altera 71.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 20:09 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

saper napisał(a):

zdziwiłem brakiem polskiego menu, ale zdziwienie to trwało ułamek sek, dla mnie wykrywacz nie do tego służy, w wykrywaczu jak w końcu zrozumie do czego dana funkcja służy to dla mnie to jest istotne i wgłębianie się w jej "fizykę" a nie w nazwę.

Gdyby wszyscy tak podchodzili do tematu, to już dawno można by nie używać języka polskiego, wystarczy żeby wiedzieć do czego urządzenie służy, bo komu potrzebny język polski a jak ktoś nie zna angielskiego to jego problem.
Ciekawe podejście do sprawy a przecież nie ma tu kosztów wystarczy dodatkowy plik tekstowy, aby wykrywacz stał się jak RUTUSY do tej pory produktem całkowicie polskim a czy wybór producent zostawi użytkownikowi czy jak obecnie w zależności od rynku ustawi serwis wersje językową to już mniej ważna sprawa i jestem pewien że nie zignoruje pan Rutyna polskich użytkowników którzy chcą mieć menu po polsku, tym bardziej że to nic lub niewiele kosztuje, nie jest też skomplikowane w wykonaniu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 20:10 
Chorąży
Chorąży

Tofi1987 napisał(a):
Ja osobiście czekam na "POLSKĄ" wersję Altera 71.

:za :za :za :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 20:16 
Generał Brygady
Generał Brygady

Olaboga.. Macie rację, nie kupujcie polskiego wykrywacze kupcie zagraniczne z językiem PL.

Wysłane ze smartphone

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 20:17 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Panowie, ja wypowiadam własne zdanie. Nie odpowiadam za producenta.
Dałem już znać Arkowi o toczącej się tu dyskusji w sprawie języka menu, mam nadzieję że szybko Wam przekaże własne zdanie.
PS.
Dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby menu po Śląsku. Ale kto tam na Ślązaków zwróci uwagę ;P.

Ostatnio edytowano wtorek, 18 października 2016, 20:23 przez saper, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 20:20 
Kapitan
Kapitan

Amen :1
Przez całą szkołę tłukli mi do głowy język naszych braci ze wschodu, tak że proponuję użyć ich nazewnictwa (tfu) przecież trzeba było uczyć się języków :luv

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 20:28 
Chorąży
Chorąży

saper napisał(a):
Panowie, ja wypowiadam własne zdanie. Nie odpowiadam za producenta.
Dałem już znać Arkowi o toczącej się tu dyskusji w sprawie języka menu, mam nadzieję że szybko Wam przekaże własne zdanie.
PS.
Dla mnie najlepszym rozwiązaniem <b><font color=red>byłoby</font></b> menu po Śląsku. Ale kto tam na Ślązaków zwróci uwagę ;P.

I po co ta ironia?
Za język polski,za mówienie,za pisanie w nim, nasi przodkowie oddawali życie.Ma się to oczywiście nijak do takiego czegoś jak wykrywacz ale niesmak jest.Mnie osobiście boli to jak drzazga w doopie.A niechaj bedzie ten wykrywacz i na rynek afrykański nawet ale SZACUNEK SIĘ NALEŻY do ojczystego języka producenta i dla jego polskich klientów którzy będą stanowić zapewne najliczniejszą grupe.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 20:31 
Plutonowy
Plutonowy

saper napisał(a):
Dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby menu po Śląsku. Ale kto tam na Ślązaków zwróci uwagę ;P.

Kurcze, ale to to chciałbym zobaczyć z czystej ciekawości :D
Może mała próbka tłumaczenia? :1

BTW. Detech Chaser ma chyba z 5 języków do wyboru, ale języka ojczystego producenta nie ma. (poprawcie mnie jeśli się mylę)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 21:03 

Panowie, jest na szczęście w naszym kraju odpowiednia ustawa, pozwolę sobie tylko podać mały wycinek ustawy o języku polskim:
całość do ściągnięcia z : http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 9990900999
Podoba mi się sam wstęp tej ustawy:
zważywszy, że język polski stanowi podstawowy element narodowej
tożsamości i jest dobrem narodowej kultury,
– zważywszy na doświadczenie historii, kiedy walka zaborców i okupantów z
językiem polskim była narzędziem wynaradawiania,
– uznając konieczność ochrony tożsamości narodowej w procesie globalizacji
itd. itp.
Do rzeczy:
2. Obcojęzyczne opisy towarów i usług oraz obcojęzyczne oferty, ostrzeżenia i
informacje dla konsumentów wymagane na podstawie innych przepisów w zakresie,
o którym mowa w art. 7, muszą być jednocześnie sporządzone w polskiej wersji
językowej, z zastrzeżeniem ust. 3.
3. Nie wymagają opisu w języku polskim ostrzeżenia i informacje dla
konsumentów wymagane na podstawie innych przepisów, instrukcje obsługi oraz
informacje o właściwościach towarów, jeżeli są wyrażone w powszechnie
zrozumiałej formie graficznej; jeżeli formie graficznej towarzyszy opis, to opis ten
powinien być sporządzony w języku polskim...

Nie chwaląc się, też znam język angielski w mowie i piśmie, nadmienię również, że tak często wyśmiewany inny polski producent na A ma opisy pewnego modelu na nasz rynek po polsku, na rynki obce po angielsku.
Szukanie na siłę przyczyn technicznych by polski wykrywacz był zrozumiały głównie na geeków (- oj, ktoś nie rozumie żargonu? Przepraszam: Geek, gik – człowiek, który dąży do pogłębiania swojej wiedzy i umiejętności w jakiejś dziedzinie w stopniu daleko wykraczającym poza zwykłe hobby) jest zapewne niewspółmierne do ogromu pracy związanej z powstaniem tego wykrywacza.
Skoro jest taki nowatorski i super to można przecież stworzyć jakiś polski odpowiednik słowa z wpisaniem którego jest problem.
I bądźmy szczerzy, koszt wyświetlacza jest znikomy przy cenie całego urządzenia.
Wyświetlacz ma ograniczenia? Zmieniamy na taki który NAM odpowiada - hmm może zmienić podejście do konsumenta i zmienić na taki który nam odpowiada - Klientom...ja się na wersję angielską zapewne nie obrażę ale pragnę używać mowy ojczystej, tak mam...stąd moje dwa wykrywacze potrafią się ze mną dogadać w języku przeze mnie wybranym - polskim.
Dodam tylko tyle, każdy szanujący się producent dba o swój rynek docelowy, spróbujcie sprzedać w kraju angielskojęzycznym wykrywacz z menu po polsku, to samo w innym europejskim kraju.
I wiecie co, oleją was, bo się szanują ( i cenią ), gdzieś daleko w poważaniu mają nasz język ( i nas).
Z tego co widzę to i my sami ( w znikomej ale jednak części ) też...
Dajmy im kolejny argument do ręki, rodzimy argument...
Dziękuję,
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 21:15 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Wyrzucam nowe GOPRo Hero 5. Teraz zwróciłem uwagę że menu nie jest po polsku. Nie będę go używał. Nie ma opcji. Dzięki że zwrociliscie mi na to uwagę. Nie użyje też mojej Spectry. Piszcie do producenta może niech on się wypowie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 97  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]