Teraz jest czwartek, 16 października 2025, 06:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 97  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy model Rutusa - Alter71
PostNapisane: piątek, 21 października 2016, 23:22 
Generał Brygady
Generał Brygady

benekpe napisał(a):
konrad_wawa napisał(a):
Benek, a ja się ma to co napisałeś w pierwszym poście w tym wątku (że Alter będzie posiadał 7 fabrycznych programów: bardzo głęboko, głęboko, duże srebro, podstawowy, monety, szybko, bardzo szybko) do menu wykrywacza, które pokazał Saper? Czy to co napisałeś tyczy się funkcji "reaction", regulowanej w zakresie od 1 do 8?

Zacytowałem to co napisał producent na innym forum - nie znam innych szczegółów.

No to się wyjaśniło:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 października 2016, 23:33 
Kapral
Kapral

W instrukcji pisze że im niższa częstotliwość tym więcej prądu potrzebuje maszyna , nie powinno być na odwrót ?

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 października 2016, 23:42 
Pułkownik
Pułkownik

aothunterpl napisał(a):
Anom chce wiedzieć bo już czasem widziałem reakcje kolegów z drogimi zaawansowanymi wykrywakami jak się wkurzali - ale w pozytywnym znaczeniu, że zanim poustawiali sprzet to już koleszki np z ACE 250 zdązyli wyczesać z pola pierwsze dobre fanciory :] gdzie jak wiecie oprócz dobrego operatora + sprzęt liczy się tez szczęście i miejscówka :)

Widziałem takich co i ustawy kanarka potrafili spierdzielić :lol: ,nie da się tak tego określić,odnośnie ostatniego wpisu:NIE powinno być na odwrót,to tak nie działa ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 października 2016, 23:50 
Kapral
Kapral

Przeważnie jest że im wyższa częstotliwość pracy to większy pobór prądu i większe straty energii w postaci ciepła.

Z tego co widzę nie będzie standardowej opcji wyboru statyk / dynamik / mix

Trzeba będzie ręcznie w ustawieniach sterować kanałem allmetal poprzez zmianę parametru nastaw tego kanału w opcjach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 października 2016, 23:52 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Jak wykrywacz okaże się stabilny z dobrym VID to przy tej cenie z innymi walorami które posiada pobije x terre 705 i stanie sie jej grabarzem.;)....a jak dojdzie do tego fajna praca z szukaniem ,,szybkich celów,, to i Deus odleci...ciekawie może być :) Narobi zamieszania na ranku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 00:02 
Kapral
Kapral

front247 napisał(a):
Jak wykrywacz okaże się stabilny z dobrym VID to przy tej cenie z innymi walorami które posiada pobije x terre 705 i stanie sie jej grabarzem.;)....a jak dojdzie do tego fajna praca z szukaniem ,,szybkich celów,, to i Deus odleci...ciekawie może być :) Narobi zamieszania na ranku.

z odkrywcy

Zakres częstotliwości może być szerszy - od 4.4 do 18.4 - wynika tylko z założeń dotyczących zasilania. ( postanowiłem,że ma być nie krócej niż 20 godzin na ogniwach alkalicznych) W dół można do granic absurdu ( zwiększając pobór energii ) W górę też można po zwiększeniu ilości sampli - też zwiększa to pobór energii.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 00:51 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Chyba za bardzo przywiązujesz się do tego co czytasz;) Jeśli układ jest nierezonansowy to większe natężenie prądu będzie uzyskiwane dla niskich f. - pobudzenie cewki impulsem trwa dłuzej i uzyskujesz wtedy na cewce większy prąd Ldi/dt...

Dla mnie to nie ma znaczenia ponieważ takie zakresy f można łatwo sprawdzić i konkretne the best f zostały juz wyodrębnione w projektach, najlepsze ratio jest w W. spectra i być może w nowych projektach FRL - jeśli Johnson to może jeszcze doprowadzić do końca i zrobić.

Po manuala dla a71 spodziewałem się przynajmniej opracowania na miarę c. morelanda dla VX3 ale zawiodłem się.
Dlatego teraz dla dobra R. apeluje. Weź się w garś i uzasadnij konkretnie w manualu o co chodzi z tymi f, bo zakres dobry dla dużej stali w zakresie 4.4 - 6kHz....... jest mało wymowny w kontekście całego zakresu przestrajania i w zasadzie o czym to mówi? dla przeciętnego usera...? Jak zostosuje 4.4 to będzie lepiej niż 5.4 ? [pułapka].

TAKTYK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 03:00 
Kapral
Kapral

Taktyk napisał(a):
Na nowej stronie R. najbardziej podoba mi się poszukiwacz (to ktoś znany w środowisku? :) 10 x R. poszukiwacz, garnek i monety :1 :lol:

Najważniejsze, że Rutus realizuje "swoje" pomysły :1 :lol:

Na pewno jest to pierwszy detektor dla którego w polskiej instrukcji mamy grafiki z menu w języku angielskim :) :1

W mainstreamie na pewno się odnajdzie :)

T.

Widzę, że ktoś tu jest prawdziwym obrońcą polskiej mowy! :1

Taktyk napisał(a):
Chyba za bardzo przywiązujesz się do tego co czytasz;) Jeśli układ jest nierezonansowy to większe natężenie prądu będzie uzyskiwane dla niskich f. - pobudzenie cewki impulsem trwa dłuzej i uzyskujesz wtedy na cewce większy prąd Ldi/dt...

Dla mnie to nie ma znaczenia ponieważ takie zakresy f można łatwo sprawdzić i konkretne the best f zostały juz wyodrębnione w projektach, najlepsze ratio jest w W. spectra i być może w nowych projektach FRL - jeśli Johnson to może jeszcze doprowadzić do końca i zrobić.

Po manuala dla a71 spodziewałem się przynajmniej opracowania na miarę c. morelanda dla VX3 ale zawiodłem się.
Dlatego teraz dla dobra R. apeluje. Weź się w garś i uzasadnij konkretnie w manualu o co chodzi z tymi f, bo zakres dobry dla dużej stali w zakresie 4.4 - 6kHz....... jest mało wymowny w kontekście całego zakresu przestrajania i w zasadzie o czym to mówi? dla przeciętnego usera...? Jak zostosuje 4.4 to będzie lepiej niż 5.4 ? [pułapka].

TAKTYK

Ten "manual" i "user" dobitnie o tym świadczy :1

Konstruktorzy wyklęci! :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 09:13 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

no to mamy cwieka zabitego ze swoimi Argo zeby teraz spraedac heheh

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 10:47 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Ja ośmiomiesięcznego Deusa nie mogę sprzedać więc masz się o co martwić:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 10:50 
Kapral
Kapral

Ciekawe czy dziś pojawią się jakieś filmiki w sieci oraz może jakieś pierwsze testy ?

Tutaj info o wyprzedaży ze strony producenta

http://www.rutus.com.pl/article/7/wyprz ... gazynowego

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 11:01 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Mam rozumieć,że Optima,Argo,Proxima nie będą już produkowane??

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 11:19 
Kapral
Kapral

Nie wiadomo czy może to taka chwilowa promocja albo i ...

racer napisał(a):

Nie ma co się martwić na przyszłość .. widziałeś , żeby w ciągu kilku lat drastycznie spadły ceny starszych modeli takich jak (nie mylić oczywiście z mega cenami z pierwszego roku produkcji czy premiery + kurs dolara) ACE 250 , Fisher F4 , F5 i inne tego typu

Wręcz przeciwnie jeśli faktycznie Agro nie będzie już produkowane , nie każdy będzie sobie mógł pozwolić od razu na zakup A71 , myślisz że sprzedający na Allegro i nie tylko spuszczą z ceny na 900zł ?

Jeśli sprzęt jest dobry to i na rynku wtórnym cena się obroni a nawet i ewentualnie może wzrosnąć bo nie będzie wyznacznika w postaci funkiel nówki od producenta w deklarowanej cenie.

Jeśli natomiast spadnie myślę, że nie znacznie.... ale to dopiero się oceni za jakiś tam czas...

Jak kogoś przypili i napali się na konkretny model to i da 1800zł za używkę niż 2800 za A71 jeśli uzna, że na jego potrzeby wystarczy mu Proxima czy tez Agro.

Wszystko teraz zależy od obiektywnych testów terenowych przez wielu użytkowników jak wypadnie A71 czy będzie to wykrywacz również pozbawiony wszelkich możliwych wad ( poprzedników ) czy tez będzie jakieś "ale" do poprawki.

Co do rynku docelowego

Podejrzewam że ... poprzez zastosowanie menu w języku angielskim, zastosowane nowatorskie rozwiązania techniczne ... producent będzie próbował wybić się na większą skale na poziom światowy z sprzedażą swojego produktu.
Cena dla zagranicznego poszukiwacza 2800zł / 700$ czy tez 651 E / to pestka więc jeśli maszyna obroni się technicznie może być niezłą konkurencją za granicą.

Co do sprzedaży w Polsce w pierwszym etapie może być wzrost sprzedaży potem nie każdy na dzień dobry będzie sobie mógł pozwolić na spożytkowanie 2800 za wykrywkę.
Czyli docelowa grypa to użytkownicy obeznani w temacie od wielu lat, doświadczeni i tacy którzy maja już pieniądze na inwestowanie w sprzęt.

Druga grupka ( również liczna w naszym gronie ) początkujących , swieżaków, niedzielnych czy świątecznych poszukiwaczy będzie pewnie szukać czegoś tańszego (nie mówię że wszyscy)

Wg. Mnie dobrym rozwiązaniem dla Rutusa byłoby pozostawienie w sprzedaży poprzednich modeli.

Ale ( być może się mylę ) będzie rezygnacja częściowo ze względu na to ze poprzednie modele czasem borykały tam z mniejszymi czy większymi problemami serwisowymi (np wzbudzanie się seria proximy v4 wymieniana na v5). Dlatego inwestuje w sprzęt już dojrzały konstrukcyjnie dopracowany i dopieszczony, który faktycznie będzie teraz bardziej niezawodny.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 11:20 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

racer napisał(a):

Moim zdaniem ten ruch producenta gdzie nagle obniża ceny innych swoich modeli oraz informuje o wyprzedaży(co oznacza zakończenie produkcji) ,jest nie fair. Przecież teraz ceny tych modeli spadną na łeb ,bedą kłopoty z odsprzedaża itd. Alter to nowy model i zupełnie inna wykrywka a nie kontynuacja jakiejś serii więc..ja nie rozumiem tego ruchu.Przeciez wystarczyło nie obniżac cen ,a rynek by sam ten towar powoli upłynniał bez starty dla uzytkowników. Przecież alter to nei ejst konkurencja dla Argo czy Optimy bo one sa w innym przedziale cenowym..naprawde dziwaczny ruch ze strony Rutusa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 11:33 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Marketing pozostawmy sprzedawcy. Czas pokaże. Co do strachu przed ustawieniami i czasem to kolejny mit.

Dobrze poświęcone 3 minuty to pewne sygnały tam gdzie inni mają już gotowe filtry i nie mogą ich zmienić pod warunki. Oczywiście to także ryzyko złego wyboru, ale nie ma rzeczy nie do opanowania.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 97  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]