Teraz jest czwartek, 16 października 2025, 06:25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 97  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy model Rutusa - Alter71
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 11:36 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Shelton z niecierpliwością czekam na twoje testy altera...:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 11:49 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

front247 napisał(a):
racer napisał(a):
no to mamy cwieka zabitego ze swoimi Argo zeby teraz spraedac heheh

Moim zdaniem ten ruch producenta gdzie nagle obniża ceny innych swoich modeli oraz informuje o wyprzedaży(co oznacza zakończenie produkcji) ,jest nie fair. Przecież teraz ceny tych modeli spadną na łeb ,bedą kłopoty z odsprzedaża itd. Alter to nowy model i zupełnie inna wykrywka a nie kontynuacja jakiejś serii więc..ja nie rozumiem tego ruchu.Przeciez wystarczyło nie obniżac cen ,a rynek by sam ten towar powoli upłynniał bez starty dla uzytkowników. Przecież alter to nei ejst konkurencja dla Argo czy Optimy bo one sa w innym przedziale cenowym..naprawde dziwaczny ruch ze strony Rutusa.

Tym bardziej zacytuję ,,Każdy kto posiada wykrywacz jest nie tylko moim klientem. To kolega z „terenu”. Zawsze doradzę, pomogę, wymienię doświadczenia. Bardzo chętnie umówię się w terenie i pokażę jak prawidłowo posługiwać się wykrywaczem.,, czy tak sie postepuje z kolegami??? :usta :idea :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 12:18 
Podporucznik
Podporucznik

Stare wykrywacze były ciężkie i miały polskie menu w większości, w kraju rynek jest nimi nasycony a za granicą mogły nie schodzić tak jak by sobie tego producent życzył. Przy takim serwisie jaki rutus ma to on mogą jeszcze długo funkcjonować. Nie wiadomo ile jest tych zapasów ale może wystarczy na np: 2 lata sprzedaży jeszcze.

Saper albo Rutus napiszcie do jakiej wartości jest dyskryminowane żelazo (20 czy 30?) i czy jest możliwość tak jak w poprzednich wykrywaczach ustawienia tzw gruntu fabrycznego?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 12:21 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Wczoraj przeczytałem instrukcję. Sporo odpowiedzi znajdziecie w niej zapisanych. Tak na marginesie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 12:50 
Generał Brygady
Generał Brygady

racer napisał(a):
front247 napisał(a):
racer napisał(a):
no to mamy cwieka zabitego ze swoimi Argo zeby teraz spraedac heheh

Moim zdaniem ten ruch producenta gdzie nagle obniża ceny innych swoich modeli oraz informuje o wyprzedaży(co oznacza zakończenie produkcji) ,jest nie fair. Przecież teraz ceny tych modeli spadną na łeb ,bedą kłopoty z odsprzedaża itd. Alter to nowy model i zupełnie inna wykrywka a nie kontynuacja jakiejś serii więc..ja nie rozumiem tego ruchu.Przeciez wystarczyło nie obniżac cen ,a rynek by sam ten towar powoli upłynniał bez starty dla uzytkowników. Przecież alter to nei ejst konkurencja dla Argo czy Optimy bo one sa w innym przedziale cenowym..naprawde dziwaczny ruch ze strony Rutusa.

Tym bardziej zacytuję ,,Każdy kto posiada wykrywacz jest nie tylko moim klientem. To kolega z „terenu”. Zawsze doradzę, pomogę, wymienię doświadczenia. Bardzo chętnie umówię się w terenie i pokażę jak prawidłowo posługiwać się wykrywaczem.,, czy tak sie postepuje z kolegami??? :usta :idea :(

Nie przesadzacie trochę? Czy widzieliście kiedyś żeby jakiś producent telefonów, wypuszczając na rynek nowy model, pozostawił poprzednie w tej samej cenie? Zresztą na rynku wykrywaczy jest tak samo. Gdyby tak nie było, to każdy nowszy model musiałby być tylko droższy, a za topowe sprzęty płacilibyśmy dzisiaj po 10k a nie 3k. Poza tym technika ogólnie idzie do przodu, więc to co było na topie 4-5 lat temu nie może dzisiaj kosztować tyle samo co wtedy. Powinno tanieć bo jest już mniej warte i to jest w porządku. Tak działa rynek.

PS. Nie martwcie się o swoje Rutusy. Coin Killer jest u nas dostępny tylko na rynku wtórnym, a za każdym razem jak się pojawia jakieś ogłoszenie, to schodzi w mgnieniu oka i to po każdej cenie. Argo to dostatecznie dobry wykrywacz żeby sam się obronił na rynku wtórnym, a 1750 zł za nówkę sztukę to moim zdaniem uczciwa cena na dzień dzisiejszy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 12:53 
Generał Broni
Generał Broni

Koledzy nie wiedzą jak działa rynek :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 13:38 
Chorąży
Chorąży

Mówcie co chcecie ale mnie u tak strasznie uwiera brak polskiego języka w detektorze.I duzo jest takich ludzi rozmawiam z nimi.
I mam pytanie do Rutusa całkiem powaznie.
Czy będzie polska wersja polskiego detektora Alter71?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 13:44 
Generał Broni
Generał Broni

Moim zdaniem trochę pouwiera i się rozchodzi jak z butami [emoji6]
Mówi się trudno.
Mnie bardziej ciekawi że na stronie został tylko Alter71 a reszta zniknęła. Być może przypadek i pojawi się później po jakimś "lifcie".
Czekamy na filmiki z działania i pierwsze wrażenia, opinie o poprawności ID, itp.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 13:48 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

W sumie mnie trochę dziwi postępowanie producenta, mógł mieć nadal w sprzedaży Proximę, jako sprzęt z tzw. średniej półki, bo przecież nie każdego stać wydać 2800.
Druga sprawa: Ja bym się nie martwił o sprzedaż używanych Rutusów. Przecież prędzej czy później nowe z wyprzedaży się skończą i zostanie tylko rynek wtórny.
Ciekawe gdzie zostało nagrane intro do strony Rutusa. Ktoś na pewno wie.
Pozdrawiam Łukasz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 13:54 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

konrad_wawa napisał(a):
Nie przesadzacie trochę? Czy widzieliście kiedyś żeby jakiś producent telefonów, wypuszczając na rynek nowy model, pozostawił poprzednie w tej samej cenie? Zresztą na rynku wykrywaczy jest tak samo. Gdyby tak nie było, to każdy nowszy model musiałby być tylko droższy, a za topowe sprzęty płacilibyśmy dzisiaj po 10k a nie 3k. Poza tym technika ogólnie idzie do przodu, więc to co było na topie 4-5 lat temu nie może dzisiaj kosztować tyle samo co wtedy. Powinno tanieć bo jest już mniej warte i to jest w porządku. Tak działa rynek.

Porównanie cokolwiek nietrafne moim zdaniem.Wykrywacze to specyficzne produkty i tutaj tańszy jest dla innego odbiorcy niż droższy. Ja rozumiem jak sklepy manewrują ceną sprzetu one maja inny cel marketingowy..ale producent..? To wygląda jakby konkurował z...własnymi klientami docelowymi. Ja sie domyślam dlaczego taki ruch jest zrobiony i na pewno producent ma swój interes i wie co robi i ma prawo ze swojego punktu widzenia. Ale przypomnę ze producent działa tutaj cokolwiek enigmatycznie..nagle zaprzestaje produkcji i nagle obniża ceny...wczoraj kupiłem za 1550 dziś jest warty...1450 bez zapowiedzi itd. to nie jest do ,końca fair,a rynek rozumiem,to posuniecie jednak niefortunne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 14:04 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

front247 napisał(a):
konrad_wawa napisał(a):

Porównanie cokolwiek nietrafne moim zdaniem.Wykrywacze to specyficzne produkty i tutaj tańszy jest dla innego odbiorcy niż droższy. Ja rozumiem jak sklepy manewrują ceną sprzetu one maja inny cel marketingowy..ale producent..? To wygląda jakby konkurował z...własnymi klientami docelowymi. Ja sie domyślam dlaczego taki ruch jest zrobiony i na pewno producent ma swój interes i wie co robi i ma prawo ze swojego punktu widzenia. Ale przypomnę ze producent działa tutaj cokolwiek enigmatycznie..nagle zaprzestaje produkcji i nagle obniża ceny...wczoraj kupiłem za 1550 dziś jest warty...1450 bez zapowiedzi itd. to nie jest do ,końca fair,a rynek rozumiem,to posuniecie jednak niefortunne.

dokładnie zgadzam sie z tobą.. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 15:42 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Dzieci, załóżcie sobie osoby temat o cenach, promocjach, wyprzedażach itp, to jest temat o konkretnym wykrywaczu, a Wy spamujecie, zaśmiecając wątek - nie było mnie 3 dni i muszę przerzucać kilka stron forumowego "gnoju" by przeczytać coś wartościowego o Alter 71... Ogarnijcie się.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 15:55 
Kapitan
Kapitan

Ktoś wie jaki jest czas realizacji zamówienia? Producent przyjmuje zamówienia na altera - czy ktoś już zamówił i dostał potwierdzenie o jego realizacji? Nie wiem czy już zamawiać, czy się wstrzymać jak będzie ogólnodostępny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 16:08 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

kometes napisał(a):
Dzieci, załóżcie sobie osoby temat o cenach, promocjach, wyprzedażach itp, to jest temat o konkretnym wykrywaczu, a Wy spamujecie, zaśmiecając wątek - nie było mnie 3 dni i muszę przerzucać kilka stron forumowego "gnoju" by przeczytać coś wartościowego o Alter 71... Ogarnijcie się.

jak bys nie wiedział dzieciaku , od tego są własnie fora internetowe...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 16:11 
Generał Broni
Generał Broni

Kolego benekpde
Najlepiej zapytaj u źródła.
Niektórzy dystrybutorzy nawet nie wiedzą kiedy dostaną sprzęt do sprzedaży [emoji33]

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 97  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]