Teraz jest czwartek, 16 października 2025, 13:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 97  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy model Rutusa - Alter71
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 14:51 
Generał Broni
Generał Broni

walbor62 napisał(a):
Szanujmy się. " Niechaj narodowie wżdy postronni znają, że Polacy nie gęsi i swój język mają". Pozdrawiam Walbor62.

A może warto się zapoznać z powiedzeniem Mikołaja Reja zanim je się błędnie zacytuje i fałszywie zinterpretuje?

C.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 15:09 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Ja podtrzymuję co powiedziałem na początku. Wolę żeby był dobry a czy po polsku to jest sprawa drugorzędna dla mnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 16:09 
Generał Brygady
Generał Brygady

Dla mnie również, ale jak czytam wypowiedzi co niektórych to widzę, że nie odpuszczą i w tej sytuacji Rutus może faktycznie powinien zrobić wybór wersji językowej z poziomu menu, tak jak zasugerował to Benek. Wstawić tam polski, angielski, niemiecki, ruski, bułgarski, turecki, chiński i może będzie spokój... bo już mi się odechciewa powoli czytać ten wątek.

Z drugiej strony tym którym przeszkadza angielski w wykrywaczu, bo godzi w ich tradycje narodowe, to wstawienie takiej opcji do menu i tak chyba wiele nie pomoże. Zaraz pewnie powiedzą, że kolor nie taki albo kształt cewki czy jeszcze coś innego. Więc może niech Pan Rutyna od razu przemaluje sztycę na biało czerwoną i przyklei orzełka na puszkę z elektroniką. Będzie spokój na dłużej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 16:16 
Moderator
Moderator

dziś odwiedził mnie mój start znajomy Saper wraz z kolegami z forum by sprawdzić Rutusa Alter na moim poletku testowym. Przeprowadziliśmy również próby w miejscu o skrajnej mineralizacji ( gleba o właściwościach magnetycznych ) . Raczej nigdy nie byłem fanem Rutusa jednak muszę przyznać że po tych testach jestem po wrażeniem tego wykrywacza : zero wzbudzania się nawet na wysokich ustawieniach , nie wzbudza się od stukania w cewkę czy ruszania kablem i lekkość i wyważenie na najwyższym poziomie . Mimo bardzo prostego menu wykrywacz ten wymaga poznania i zrozumienia , jest to wykrywacz dla osób które chcą się uczyć wykrywacza . Sprawdzaliśmy altera w miejscu o skrajnej mineralizacji gdzie sam grunt daje sygnały i większość wykrywaczy jest tam bezużyteczna rozwiązaniem by tu tryb jednoczesny ( szczegóły może opisze Saper ) oczywiście spadki zasięgu były jednak wykrywacz fanty kosił aż miło . Zrobiłem mały filmik z testu na moim poletku testowym - nic wielkiego jednak pokazuje jak wykrywacz zachowuje się nad celami w zmineralizowanym gruncie , w teście Alter nie pokazywał ID na wyświetlaczu a gain był na poziomie 60 , miłego oglądania .
https://youtu.be/ymSQ6Yyxcso

Ps. dajcie już spokój z tą wersją językową - z nią czy bez niej przepowiadam że będzie to HIT

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 16:55 
Chorąży
Chorąży

I co myślicie po obejrzeniu filmu? Kolego Prymek jak pierwsze wrażenia?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 17:07 
Kapitan
Kapitan

Film Prymka rozwiał moje wątpliwości - czekałem własnie na taki film. Alter w zestawie z dodatkową małą cewką zamówiony.
Myślę, że w duecie z deusem sprawdzi się w każdych warunkach.
Jak dojdzie przetestuje go wszechstronnie na moim trudnym poletku militarnym - mając odniesienie do deusa opowiem Wam jak radzi sobie alter na totalnym śmietniku.
Widać na filmie, że nawet na programach fabrycznych dobrze sobie radzi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 17:19 
Generał Broni
Generał Broni

A ja po obejrzeniu filmu raczej jednak zostanę przy analogu Gmp,dzięki Prymek za filmik :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 17:26 
Moderator
Moderator

To nie był program fabryczny - został zmodyfikowany i wymagało to znajomości wykrywacza ( saper ) , alter z cewka 28cm spisał się na moim poletku lepiej niz deus z cewka 28cm

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 17:36 
Kapitan
Kapitan

prymek napisał(a):
To nie był program fabryczny - został zmodyfikowany i wymagało to znajomości wykrywacza ( saper ) , alter z cewka 28cm spisał się na moim poletku lepiej niz deus z cewka 28cm

Saper wyraźnie powiedział na filmie, że w programie fabrycznym zmienił jedynie częstotliwość i dyskryminację...więc te nastawy tak bardzo nie modyfikują tego programu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 17:41 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Racja, Audio Gain był 60, zapomniałem o tym w filmie powiedzieć, jest to zresztą słyszalne ( głośne głębokie dźwięki )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 17:49 
Generał Broni
Generał Broni

prymek napisał(a):
tur napisał(a):
A ja po obejrzeniu filmu raczej jednak zostanę przy analogu Gmp,dzięki Prymek za filmik :1

Brawo bardzooo dobry wybór :lol:

Nie wiem czy to ironia z twojej strony?,ale dopóki tylko czytałem o Alterze i widziałem na fotach byłbym się skusił ,po obejrzeniu filmu i usłyszeniu audio wole jednak pozostać przy Gmp,raczej te dźwięki zwłaszcza na totalnie zasyfionym terenie przy gruzach irytowałyby mnie i tylko tyle i może aż tyle.I jeden fakt mnie dziwi nigdy Prymek nie chciałeś przetestować żadnego modelu Rutusa na swoim poletku dlaczego Alter dostał ten zaszczyt?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 17:58 
Generał Broni
Generał Broni

Jaka reaktywność jest w tym fabrycznym programie Altera ? Trzeba przyznać, że całkiem ładnie sobie radzi. Macie może film jak pracuje w trybie mix ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 18:07 
Major
Major

Tryb mix był niestety nie nagraliśmy tego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 18:12 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

w sumie nic nie nagraliscie , zamiast tego mogliscie zaczynac od prezentacji wykrywacza poczynając od panela ustawien co z czym sie je.. byłoby profesjonalniej a tak wyszło jak to masa filmikow ,, pt. wykopki,,

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 18:26 
Moderator
Moderator

No tak .... no ale w sumie doskonale się bawiliśmy i pogoda piękna była no ale tak na serio ten filmik to tylko malutki ułamek tego co z alterem robilismy - to spotkanie miało na celu wypróbowane wykrywacza w glebach silnie zmineralizowanych a nie robinie filmów a ten powstał jedynie dla tego by pokazać jak wykrywacz sprawuje się nad celami i myślę ze taka była właśnie potrzeba. Zabawa z alterem trwała chyba przeszło 4 godziny - trudno to było umieścić w filmiku.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 97  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]