Teraz jest czwartek, 16 października 2025, 13:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 97  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy model Rutusa - Alter71
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 18:33 
Kapitan
Kapitan

Wrzucam krótki fragment z prezentacji z soboty. Filmik daje pogląd na szybkość odświeżania się wykresu. Na pozostałej części nagrania widać twarze chłopaków. Może ktoś by sobie nie życzył więc nie udostępniam.
https://www.youtube.com/watch?v=yoPOZLf ... e=youtu.be

Jak benekpe zamówił Rutusa to coś to musi znaczyć :1 Ja już kasę mam odłożoną :D

Ostatnio edytowano poniedziałek, 24 października 2016, 18:39 przez Abaqus, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 18:39 
Major
Major

Widać i słychać że reakcja jest i to szybka ale jednak dzwięki są trochę mdłe

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 18:47 
Moderator
Moderator

ja myślę że to wina wysokiego audio gain ( 60 ) przez to nie ma modulacji

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 18:57 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Abaqus napisał(a):
Wrzucam krótki fragment z prezentacji z soboty. Filmik daje pogląd na szybkość odświeżania się wykresu. Na pozostałej części nagrania widać twarze chłopaków. Może ktoś by sobie nie życzył więc nie udostępniam.

Jak benekpe zamówił Rutusa to coś to musi znaczyć :1 Ja już kasę mam odłożoną :D

no tak , tylko cały czas słychac jeden ton..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 19:04 
Generał Broni
Generał Broni

Catadero napisał(a):
walbor62 napisał(a):
Szanujmy się. " Niechaj narodowie wżdy postronni znają, że Polacy nie gęsi i swój język mają". Pozdrawiam Walbor62.

A może warto się zapoznać z powiedzeniem Mikołaja Reja zanim je się błędnie zacytuje i fałszywie zinterpretuje?

C.

W czym cytat , który przytoczyłem, przekłamuje i odbiega od powiedzenia Mikołaja Reja? przytaczałem to z pamięci, nie posiłkowałem się Wikipedią :D Fałszywa interpretacja? o czym piszesz kolego?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 19:11 
Specjalista
Specjalista

na 3 minutovy 1. test Altera na sybky jednoton ,mysle ze jest ok :za ,, cekam na dalsi test - zmienamy nastaw tez audio , y pokazanie VDI a hodografu... ;) .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 19:16 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Czy naprawdę akcja promocyjna produktu za prawie 3 koła ,firmy która ma jakiś dorobek na swym koncie i poważanie u klientów musi być takim dnem?
Przy dzisiejszym dostępie do multimediów,na YT powinien od miesiąca wisieć film promocyjny pokazujący możliwosci i objaśniający obsługę wykrywacza,tak by pokazać i zachęcić do kupna...nowości wchodzącej na rynek,mającej konkurować z innymi....a tu mamy akcje jak od sprzedawcy miodu z targu...
Wykrywka lada dzień będzie w sprzedaży a nie da się usłyszeć jak ona brzmi...? 1 ton? Na dwóch mega krótkich urwanych z kontekstu filmach?
Bez obrazy ale to chyba żart...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 19:37 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

To fak,ze filmik marny ;)
Przydaloby sie wiecej konkretnych filmikow .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 19:41 
Moderator
Moderator

Ok tylko z mojej strony to nie jest akcja promocyjna , jeszcze raz - spotkanie nie miało na celu robienie filmów reklamowych a ten ktory powstał dla tego bo zainteresowanie wykrywaczem jest bardzo duże i to był mój pomysł by coś wam pokazać jednak może faktycznie swoje spostrzeżenia zachować dla siebie. Tak w sumie filmu mogło by nie być

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 19:43 
Kapitan
Kapitan

Widać wyraźną poprawę toru audio - dźwięki są zdecydowanie ostrzejsze i przez to czytelniejsze - a to jak wielokrotnie pisałem dla mnie stanowi absolutną podstawę. Ważne to jest szczególnie podczas pracy w trybie szybkim na mocno zaśmieconym terenie. Ciekawie też zapowiada się wykres graficzny.
Podstawa to dobrze poznać wykrywacz - dlatego ja skupię się na intensywnej jego nauce. Czas pokaże czy to był dobry i trafiony zakup. Podobne wątpliwości miałem kupując chyba jako jeden z pierwszych na tym forum GM5 - wówczas też miałem dużo wątpliwości, w necie było bardzo mało informacji o nim. Jednak jego zakup był trafiony - myślę że i w przypadku Altera też tak będzie. W przypadku filmu Prymka nie chodziło o prezentację produktu - on pokazał jak nowy sprzęt radzi sobie na jego poletku - i tyle. Wiele drogich i uznawanych za topowe wykrywaczy wypadło gorzej od Altera - i to już daje jakieś wyobrażenie o produkcie.
Mnie jak widać jego film przekonał do zakupu Altera. Ja i tak korzystam w zasadzie tylko z identyfikacji dźwiękowej więc wyświetlacz i układ menu dla mnie jest sprawą drugorzędną. W tym filmie zobaczyłem to co chciałem zobaczyć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 19:58 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Panowie, jaki film promocyjny ?. Ja testuję Altera71, staram się go katować jak i gdzie się da.
Wiedząc o tym że u serdecznego kolegi Prymka występują bardzo ciężkie gleby dla wykrywaczy i z tego samego powodu Prymek stworzył słynne już Prymkowe Pole. Stwierdziłem że jest potrzeba podjechać i sprawdzić jak pracuje się Alterem71 na glebach bardzo ciężkich.
Ot cała sprawa, a film promocyjny detektora to już sam producent zapewne wypuści, czy tam dobry film instruktażowy.
Pozdrawiam wszystkich dociekliwych.

PS. Równie dobrze mogliśmy z Prymkiem zrobić ów test i wszystko zachować dla siebie, jednak jak widzicie ile mogę, tak samo Prymek, pokazujemy Wam jak możemy. Na pytania staram się odpowiadać a i serdecznie do siebie zapraszam na testy i porównania :).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 20:04 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Pamietam jak było marudzenie z Deusem, potem kolejki po niego były. Może warto zaczekać jeszcze chwile by sprzęt się sam zweryfikował.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 20:21 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

racer napisał(a):
Abaqus napisał(a):

no tak , tylko cały czas słychac jeden ton..

zastanawia mnie dlaczego na różne metale jest jeden ton

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 20:25 

Bo tak jest ustawione.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 20:27 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kurcze, prymek i saper zrobili film na bezstronnym poletku, bez udziału Pana Rutyny. Film, który można odnieść do poprzednich produkcji prymka, a co za tym idzie porównać sprzęt do innych w tym samym terenie. A WY MARUDZICIE - po co?
Czy myślicie, że po waszych wpisach prymek będzie chciał jeszcze coś dla nas nakręcić?
Ode mnie - wielkie dzięki saper i prymek, za to, że wam się chciało!
Co do altera - za taką sygnalizacją dźwiękową tęsknię!
I pytanie do sapera - czy testował Altera na podmokłych łąkach? Jeśli tak, to jak zachowuje się strojenie do gruntu na takich polach. Optima miała problemy z dostrojeniem się do żuławskich, ciężkich gleb.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 97  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]