Teraz jest czwartek, 16 października 2025, 16:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 97  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy model Rutusa - Alter71
PostNapisane: piątek, 28 października 2016, 20:50 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

7899,00zł:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 października 2016, 21:00 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

4700 VX3

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 października 2016, 21:03 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ok, dzięki za odpowiedź. Ale pod filmem napisałeś, że Alter został tak ustawiony aby najlepiej sygnalizował monetki. Ja rozumiem to tak, że stanęliście nad celem i tak ustawialiście parametry wykrywacza aby sygnał od celu (monet) był jak najlepszy. Z innymi wykrywaczami robiłeś to chyba w ten sposób (tak mi się wydaje), że ustawiałeś ogólnie przyjęte nastawy, które Twoim zdaniem powinny być najlepsze dla powiedzmy monet. Jednak nie regulowałeś ich nad konkretnym celem w tych testowych warunkach gdzie gleba jest silnie zmineralizowana.

Wydaje mi się więc, że takie ustawienia, które sprawdzają się niemal wszędzie, niekoniecznie sprawdzą się tak dobrze u Ciebie na poletku testowym. Alter z tego co rozumiem został ustawiony pod konkretny cel i warunki.

Nie chcę siać zamieszania, ale zastanawiam się, czy inne wykrywacze ustawione tak jak alter (pod cel) miałyby lepsze wyniki.

Pozdrawiam Cię Prymku i czekam na kolejne ciekawe testy :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 października 2016, 21:03 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

pacian napisał(a):
dumadar napisał(a):

Pod pewnymi względami przebije. Przede wszystkim uniwersalnością. Jeżeli ktoś szuka drobnicy, głębokiej militarki i grzebie też za depozytami, nie widzę na rynku równie elastycznego sprzętu w tej cenie.

O czym ty piszesz :lol: pierwsza lepsza Spectra

Dziękuję za wyjaśnienie cenowej różnicy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 października 2016, 21:11 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

saper napisał(a):
Witajcie, dziś kolejny dzień wielu "testowanych" sygnałów. Dziś też dało się w lesie słyszeć dźwięki Altera71 jak i Deusa.
Dziś nakręciłem pierwszy filmik porównań detektorów na czysto przypadkowym miejscu z czysto przypadkowymi nieznanymi sygnałami, mam nadzieję że filmik jakoś się szybko zmontuje a i opreator Deusa ( bardzo dobry zresztą ) napisze kilka słów od siebie.

A mam takie pytanie, nie wiem jak to technicznie ogarnąć, ale może po prostu zrobić najzwyklejsze w świecie głosowanie w sprawie języka Menu w Alterze? uwierzcie że producent nie ma czasu nawet się po "stopie" podrapać w tym momencie.
Robi wszystko by "wszystko" było dograne i dopięte na ostatni guzik, a tu bach takie wpisy na forach.
Kto wie jak ogarnąć głosowanie w necie ? niech choć producent ma jakiś pogląd na skalę problemu ? co Wy na to ?

co z filmem dało się go poskładać i podaj ustawienia obu sprzętów w czasie testu :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 października 2016, 21:15 
Pułkownik
Pułkownik

sieni czy Prymek z Saperm przy każdej monecie zmieniali ustawienia?? NIE!!! Chyba testując wykrywacz na monetkowym poletku Prymka nie należy go ustawiać na militarkę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 października 2016, 21:26 
Specjalista
Specjalista

faktycne, co s tym testem Alter kontra Deus ?....,,druga sprava .. co pokazuje Alter pri strojeniu gb v tym tescie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 października 2016, 22:56 
Generał Brygady
Generał Brygady

darek31 napisał(a):
sieni czy Prymek z Saperm przy każdej monecie zmieniali ustawienia?? NIE!!! Chyba testując wykrywacz na monetkowym poletku Prymka nie należy go ustawiać na militarkę.

Fajnie, że zabrałeś głos, szkoda tylko, że nie zrozumiałeś o czym piszę.

Dla przykładu, używanie wysokich czułości w glebach silnie zmineralizowanych nie zawsze da nam to czego oczekujemy (większą głębokość) a w zasadzie da skutek odwrotny. To tak jakbyś podczas gęstej mgły jechał na długich światłach - czyt. g.... zobaczysz.

Pzdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 października 2016, 22:58 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

sieni napisał(a):
To tak jakbyś podczas gęstej mgły jechał na długich światłach - czyt. g.... zobaczysz.

Pzdr

Świet(l)ne! :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 października 2016, 00:58 
Podporucznik
Podporucznik

Szanowni rozmówcy, tam piszecie o porównania z Deusem. Miałem wcześniej Optime , teraz Deusa, jedynie ergonomia i słuchawki przebija ten wykrywacz, w stosunku do naszej produkcji. A prawda jest taka, że w naszej pasji czasem trzeba się szybko składać i udawać grzybiarza :-). Stajnia Rutusa jest bardziej selektywna zauważyłem, niż Deus chodząc w winnicach, przy tyczce metalowej w odległości ok. 20cm, Deusem gorzej wyczuć monetę. Deus maskuje takie sygnały i bierze na boki. Opti widziala. Mam nadzieje, ze Alter przejmie te dobre cechy Optimy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 października 2016, 06:20 
Moderator
Moderator

sieni napisał(a):
darek31 napisał(a):

Fajnie, że zabrałeś głos, szkoda tylko, że nie zrozumiałeś o czym piszę.

Dla przykładu, używanie wysokich czułości w glebach silnie zmineralizowanych nie zawsze da nam to czego oczekujemy (większą głębokość) a w zasadzie da skutek odwrotny. To tak jakbyś podczas gęstej mgły jechał na długich światłach - czyt. g.... zobaczysz.

Pzdr

No tak w sumie cię rozumie , wszyscy zapomnieli że ustawienia na filmach to czułość na MAX ( 90 ) i audio gain na MAX (60) a to może budzić jakieś refleksje . Ja mogę odpowiadać na wszystkie pytania ( nawet szczegółowe ) dotyczące wykrywaczy które osobiście użytkowałem i tam próbowałem jednak kontakt z alterem był za krótki by wyrobić sobie pewną opinię .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 października 2016, 09:34 
Moderator
Moderator

mleko80rt napisał(a):
Szanowni rozmówcy, tam piszecie o porównania z Deusem. Miałem wcześniej Optime , teraz Deusa, jedynie ergonomia i słuchawki przebija ten wykrywacz, w stosunku do naszej produkcji. A prawda jest taka, że w naszej pasji czasem trzeba się szybko składać i udawać grzybiarza :-). Stajnia Rutusa jest bardziej selektywna zauważyłem, niż Deus chodząc w winnicach, przy tyczce metalowej w odległości ok. 20cm, Deusem gorzej wyczuć monetę. Deus maskuje takie sygnały i bierze na boki. Opti widziala. Mam nadzieje, ze Alter przejmie te dobre cechy Optimy.
Ogromna szkoda, że Alter nie przejął nic z Deusa. Konstrukcja mechaniczna nowego Rutusa jest przygnębiająco archaiczna.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 października 2016, 09:51 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Renald napisał(a):
Ogromna szkoda, że Alter nie przejął nic z Deusa. Konstrukcja mechaniczna nowego Rutusa jest przygnębiająco archaiczna.

Gdyby Alter był w tej wadze co deus to cena deusa musiałaby spaść do 2000 zł na full version...To by oznaczało upadek firmy XP ,może jednak firma Rutus ma w sobie trochę empatii i litości :).Podejrzewam że zmiażdzą konkurencje następcą Altera71 ,czego bym sobie życzył bo deus jest fajne ale za drogi przynajmniej o 2 koła.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 października 2016, 10:10 
Kapitan
Kapitan

Deus jest klasą samą w sobie - czy to się komuś podoba czy nie. A jego cena jest efektem zastosowanych nowych technologii i unikatowych rozwiązań - jak pokazuje rynek, dla bardzo wielu jest jak najbardziej akceptowalna. Zresztą to czy coś jest za drogie czy nie jest sprawą bardzo dyskusyjną i nie jest to miejsce i czas na takie dywagacje. Alter jeśli nawet się okaże, że głębokością detekcji przebija deusa, to niekoniecznie musi być bardziej od niego skuteczny. O skuteczności już tyle było napisane, więc nie będę tłumaczył dlaczego.
Obu wykrywaczy nie należy porównywać na podstawie jedynie głębokości detekcji - bo to jeden z wielu istotnych parametrów i cech ale nie najważniejszy. Nie mniej jednak nowy rutus jest ciekawą propozycją, wzbogaca ofertę rynkową wykrywaczy. To czy będzie rewolucyjny - czas pokaże. Jak znam życie to jak każdy inny wykrywacz będzie miał swych zagorzałych zwolenników ale i tez nie brakować pewnie będzie ludzi sceptycznie do niego nastawionych.
Osobiście intensywnie użytkując przez rok deusa i dokupując altera będę miał własne zdanie o obu tych sprzętach.
Dzisiaj wiem jedno - deusa nie prędko sprzedam - bo jego wyjątkowe i unikalne cechy nie są zagrożone przez żaden wykrywacz w przedziale cenowym do 4k. Altera postrzegam w kategoriach ciekawostki i nowinki technicznej - nie obiecuję sobie po nim zbyt wiele - jednak na tyle mnie intryguje, że postanowiłem go kupić. Czas pokaże, czy zostanie u mnie jako kolejny wykrywacz.
Panowie - moja prośba - nie starajmy się na siłę udowadniać wyższości jednego wykrywacza nad drugim - bo póki nie poznamy pełnych możliwości nowego Altera takie porównania będą niestosowne i nie merytoryczne, dla wielu nawet żenujące. A tylko rzetelne i obiektywne oceny powinny być brane pod uwagę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 października 2016, 10:42 
Porucznik
Porucznik

Renald napisał(a):
mleko80rt napisał(a):

W 100% sie zgadzam, posiadam gmp na sztycy deusa i jest po prostu mega wygoda, sztyca rutusa to nieporzumienie, bardzo ale to BARDZO mądrym posunieciem firmy Rutus jest mozliwosc uzywania sluchawek bezprzewodowo tzn zastowanie adapterka ktory bedzie kosztowal okolo 50zl do ktorego mozna bedzie podlaczyc kazde sluchawki przewodowe wedle upodoban(ceny dedykowanych sa kosmiczne i nie zawsze komus pasuja).Jezeli nie bedzie trzaskow zakłuceń to bedzie strzal nie w 10 a w 100 ;) i mam nadzieje ze w przyszlosci sztyca bedzie ala deus lub minelab etrac.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 97  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]