Teraz jest czwartek, 16 października 2025, 06:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 97  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy model Rutusa - Alter71
PostNapisane: niedziela, 6 listopada 2016, 08:09 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

no własnie ta waga tez cos lipa...miał byc lżejszy o 200 gram a chyba nie jest. ...no chyba że jest..? Bo już nie rozumiem. Może producent by to wyjasnił żeby nie było watpliwości.
Swoją drogą,,stara ,, x terra 1,3 kg...ehh
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 listopada 2016, 10:04 
Generał Broni
Generał Broni

Zauważ tylko że przy sondzie 10,5 DD wyważenie jest słabe w tej "starej" i czuć zmęczenie dość szybko, waga sondy to po części klucz do sukcesu.
Na ten przykład F75 na podobną wagę z bateriami a jego wyważenie jest bliskie ideału.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 listopada 2016, 10:19 
Kapitan
Kapitan

Panowie jakie byście polecili akumulatorki? W GM miałem GP 2700mAh i dobrze się sprawowały - nie miały efektu samorozładowania, można było je doładowywać.
Do ich ładowania będę używał ładowarki BC 700.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 listopada 2016, 10:26 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

only enelop ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 listopada 2016, 10:39 
Kapitan
Kapitan

eneloopy mają mniejszą pojemność i o połowę mniej razy można je ładować w porównaniu z GP.
Największą pojemność którą znalazłem w eneloopach to 2500mAh i 500 cyklli ładowani - GP 2700mAh i 1000 cykli ładowań. GP są prawie o połowę tańsze i mógłbym kupić dwa ich komplety zamiast jednego eneloopów. Dodatkowy zapas to też ciekawe rozwiązanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 listopada 2016, 10:47 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
Szukacie Panowie dziury w całym. :-) Sztyca archaiczna, kolor kiepski, waga się nie zgadza o 50 gram, dźwięki nie fajne itd. :-)
Niech ten sprzęt się pojawi realnie i ruszy w pole, wtedy będzie wiadomo co i jak.
Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 listopada 2016, 11:04 
Generał Broni
Generał Broni

arpres napisał(a):
saper napisał(a):
Jaki przedmiot chcielibyście usłyszeć ? może jaki test zrobić ? Może coś dam rady ogarnąć ?

rozrzucone kute gwoździe a w śród nich krzyżówka lub brakteat :1

Ostatnio Gmp z pomiędzy zardzewiałych kutych gwozdzi wyciągałem kawałki srebrnych zapinek do mankietów,też bym chciał zobaczyć taki test z Alterem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 listopada 2016, 11:13 
Kapral
Kapral

benekpe napisał(a):
eneloopy mają mniejszą pojemność i o połowę mniej razy można je ładować w porównaniu z GP.
Największą pojemność którą znalazłem w eneloopach to 2500mAh i 500 cyklli ładowani - GP 2700mAh i 1000 cykli ładowań. GP są prawie o połowę tańsze i mógłbym kupić dwa ich komplety zamiast jednego eneloopów. Dodatkowy zapas to też ciekawe rozwiązanie.

Kolego bierz enelopy są to najlepsze obecnie aku maja realną pojemność duza wydajność prądowa przez co są dedykowane do aparatów fotograficznych.

2000mAh wystarczy ci spokojnie ja śmigam z nimi już z 3 albo 4 lata i nie ma problemu. Nie patrz się na cykle ładowań zależy wszystko jakim prądem ładujesz im mniejszy (dłużej) tym większa żywotność

Enelopy maja realna pojemność (w tolerancji +/-) nie patrz się na baterie powyżej 2500 -- gdyż rożnie to bywa po pomiarach okaże się że maja 1800 - 2100 i nic więcej.

Białe enelopy cenowo wychodzą bardzo dobrze za 54-56zł powinieneś mieć komplet około 8 sztuk.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 listopada 2016, 11:57 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Też polecam Eneloopy, moje nawet po 6 latach świetnie dają radę (kupiłem komplet do Proximy), były ładowane na ładowarkach szybkich (duży prąd ładowania) i działają mi do tej pory świetnie.
Nominalnie wytrzymują 2 tys cykli ładowań a pojemność przynajmniej jest rzeczywista, a nie wzięta z sufitu :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 listopada 2016, 12:48 
Kapitan
Kapitan

Czarne eneloopy maja większą pojemność.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 listopada 2016, 13:06 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ja także polecam Eneloopy, zostawiam je na zimę wykrywaczu w nie ogrzewanym garażu, wiosną włączam wykrywacz i jest gotowy do pracy, od pięciu lat skończyły się problemy z zasilaniem i to nie tylko w wykrywaczu ale także aparat fot.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 listopada 2016, 13:13 
Kapitan
Kapitan

Zamówiłem już GP 2700mAh. Miałem wcześniej takie i byłem zadowolony - więc i tym razem będzie pewnie podobnie. Zresztą sam producent zasugerował, by użyte ogniwa miały jak największą pojemność.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 listopada 2016, 13:17 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

benekpe napisał(a):
Największą pojemność którą znalazłem w eneloopach to 2500mAh i 500 cyklli ładowani - GP 2700mAh i 1000 cykli ładowań. GP są prawie o połowę tańsze i mógłbym kupić dwa ich komplety zamiast jednego eneloopów..
Mam białe enelopy i GP 2700. GP to kopa. Jako nowe trzymały krócej niż białe enelop. Obydwa ładuję mikroprocesorówką z zabezpieczeniem przed przeładowaniem. A po 2 sezonach GP w porównaniu z Enelop straciły bardzo dużo. Bierz białe zwykłe enelop. Cena nie wielka i jakość nie do porównania z innymi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 listopada 2016, 13:33 

Zdecydowanie eneloopy, białe bądź czarne. Osobiście do Argo używam dwa komplety białych. Starczają na bardzo długo. Ładuje je ładowarką BC-1000.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 listopada 2016, 14:26 
Kapitan
Kapitan

Ja miałem przykre doświadczenia z eneloopami - zresztą na forach fotograficznych ludzie piszą, że bywają z nimi problemy. Ale to nie ważne. Każdy używa takich do których ma przekonanie. I tak dokupię dodatkowy komplet by mieć zapas - może wtedy rzeczywiście wybiorę czarne eneloopy. Najważniejsze by ogniwa były w miarę pojemne nie miały efektu pamięci i można by je było doładowywać.
Szkoda że producent nie wyposażył altera w gniazdo umożliwiające podłączenie inteligentnej ładowarki, by bez potrzeby wyjmowania ogniw można było je w każdej chwili podładować. Jak miałem Golden Maski było to rewelacyjne rozwiązanie. Ładowarka bardzo dobrze doładowywała ogniwa i po naładowaniu automatycznie się rozłączała.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 97  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]