Teraz jest środa, 15 października 2025, 09:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 97  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy model Rutusa - Alter71
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2016, 00:42 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Co masz na myśli pisząc ściema ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2016, 00:48 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Shelton napisał(a):
Krzywy napisał(a):
Skoro nie jesteś fachowcem od rutusa, to po co tak dobijałeś się u pana Rutyny o egzemplarz testowy :evil: , może lepiej by testy robił ktoś bardziej obcykany w Rutusie. Na dodatek ta aranżacja z monetą.

Uwielbiam takie podejście, może zrobisz sam coś zanim zaczniesz dalej pisać głupoty. Sprawa z monetą wyjaśniona, nagrałem na ziemi po wykopaniu nie przyniosłem z domu.

A może byś tak ruszył głową i pomyślał troszkę sam. Może to dobrze, że nie mam doświadczenia, bo są i tacy co RUTUSA nie mają. Polskie piekiełko normalnie.

Pokrętne to Twoje rozumowanie. To idąc Twoim tokiem myślenia, kierowców powinni szkolić totalni amatorzy, bo też są i tacy , co nie umieją jeździć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2016, 00:52 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Załóż w swoim zadufaniu, że wykrywacze kupują także ludzie, którzy nie mają doświadczenia. To chyba nie wymaga wyjaśnień. Pokrętność tu nie ma nic do niczego.

Chyba dobrze, że sprzęt jest na tyle prosty, że da się z nim pracować, czy może w/g twojej pokrętnej logiki trzeba mieć wcześniej inny model RUTUSA?

Prośba do moderatora, żeby poczyścił ten wątek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2016, 00:58 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Przecież nikt Cię nie zmusza żebyś oglądał jego filmy, to nie jest Urząd Miar i Wag, a tym bardziej apteka nie oglądasz i tyle.
Najlepiej to zrób sam i pokaż jak powinno się robić filmy i testować sprzęt.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2016, 01:28 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Shelton napisał(a):
Załóż w swoim zadufaniu, że wykrywacze kupują także ludzie, którzy nie mają doświadczenia. To chyba nie wymaga wyjaśnień. Pokrętność tu nie ma nic do niczego.

Chyba dobrze, że sprzęt jest na tyle prosty, że da się z nim pracować, czy może w/g twojej pokrętnej logiki trzeba mieć wcześniej inny model RUTUSA?

Prośba do moderatora, żeby poczyścił ten wątek.

A ty w swoim zadufaniu i pokrętnej logice , usiłujesz udowodnić cały czas, że testy powinni przeprowadzać amatorzy, bo TY robisz to najlepiej.
Na szczęście Twoich filmów (po obejrzeniu na początku kilku fragmentów) nie oglądam, nie lubię bleblania o wyższości lakierowanego pudełka nad zwykłym kartonem, czy też uświadamiania, że złom to złom. Nuda.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2016, 01:35 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Panowie prośba, dajcie trochę luzu, jako pasjonaci już i tak mocno podzieleni i jeszcze umoczeni w takim a nie innym prawie chcecie się jeszcze bardziej oddalać ?.

Nikt nie da rady zrobić dobrego testu, zawsze coś wyjdzie nie tak, no chyba że zrobimy testy w laboratorium, ale po co to komu ? Oglądajcie to co jest i sami wyciągajcie wnioski.
Kiedyś sprzęt trafi w wasze ręce to i będzie trochę informacji w głowie co i jak.

Panowie, tak na prawdę szybciej zrozumiecie kobiety jak wykrywacze, uwierzcie :D.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2016, 01:45 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Popieram, moderator też niech zrobi swoje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2016, 01:46 
Pułkownik
Pułkownik

Fakt Saper,nie było filmików był lament,teraz jakieś są to się nie podoba albo jak nie zobaczę to nie uwierzę kolego ezelab :fon ,albo innym nie odpowiada sposób narracji :o ,kiedy pisanie takich pierdołów się skończy???,wez jeden z drugim sprzęt w łapę,zrób filmiki i poczekaj na odpowiednie komentarze,nic nie robiąc jak to łatwo i fajnie się krytykuje :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2016, 01:52 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Pułkownik L napisał(a):
Fakt Saper,nie było filmików był lament,teraz jakieś są to się nie podoba albo jak nie zobaczę to nie uwierzę kolego ezelab :fon ,albo innym nie odpowiada sposób narracji :o ,kiedy pisanie takich pierdołów się skończy???,wez jeden z drugim sprzęt w łapę,zrób filmiki i poczekaj na odpowiednie komentarze,nic nie robiąc jak to łatwo i fajnie się krytykuje :roll:

Niestety dobrze ujęte.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2016, 02:27 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Nie jest przypadkiem tak, że to dzięki jakimkolwiek komentarzom żyją te Wasze kanały youtubowe?
Na zdrowie, rzekłbym.

Kichnąłem właśnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2016, 09:43 
Chorąży
Chorąży

Więc załóż swój kanał. Nakręć film z testów, opublikuj. A może zostaniesz gwiazdą internetów.
Po co te Twoje uszczypliwości, zazdrościsz chłopakom?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2016, 10:00 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Nie. Po prostu nie lubię jak ktoś usiłuje manipulować rzeczywistością. Czy to przez ustawiane testy, czy to przez życzenie moderowania tematów.

Edit. Moje "nielubienie" związanie jest z faktem, że jestem zainteresowany kupnem Altera71 i dlatego zwracam uwagę na wszelkie testy, opinie.
Tylko jak się tu zdecydować, kiedy nawet Shelton test w terenie potrafi zmienić w test powietrzny(airtest).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2016, 10:40 
Moderator
Moderator

No cóż w sumie też robię jakieś filmiki i z doświadczenia wiem że musi to być tak zrobione by uniknąć jakichkolwiek podejrzeń - do końca się nie da ale można to zminimalizować . Oglądający są bardzo dociekliwi i podkładanie monet może zniszczyć wiarygodność . Usuwanie tej dyskusji z forum był by wg. mnie przejawem cenzury jednak kolejne posty będę usuwać . Filmiki trzeba robić tak by zminimalizować krytykę niedowiarków .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2016, 11:25 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

saper napisał(a):
Co masz na myśli pisząc ściema ?

Pierwszy dołek to moneta , od 35 do 45 cm dźwięki ewidentnie narastający czym głębiej , według mnie to grunt albo jakieś kamyki , źle stroi do gruntu, przydała by się korekta ręczna. Warto zobaczyć czy detektor nie reaguje przy tych nastawach na ruch ręki.
Testowałeś na 18 khz , nie istnieje żaden detektor na świecie żeby zasygnalizować poprawnie też bez wady gruntu na tej częstotliwości monetę.
Dla mnie 3000 tyś to drobna suma mogę kupić i go przetestować sprawdzenie czy to wada czy bierze na tak ekstremalnych głębokościach co przeczy prawom fizyki

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 listopada 2016, 11:57 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Ezelab- nie wiem jakie jest Twoje doświadczenie z wykrywaczami, ale czytając co piszesz i dajmy na to chodzisz z nimi już kilka lat, to coś nie gra w Twoich wypowiedziach.
Myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie jak specjalnie nagram film dla Ciebie, dziś jak mi się uda jadę nakręcić drugą część filmu na tych monetach.
To może i sam dla siebie sprawdzę w air teście ile na maxa wyciągnie 5 groszy.
A jak coś to zapraszam na testy.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 97  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]