Taktyk napisał(a):
Benekpe a z jakiego wykrywacza dźwięki Tobie pasują? I dlaczego?
T.
Zdecydowanie golden maski mają najbliższe moim oczekiwaniom dźwięki. Paradoksalnie dwa tony, ich specyficzna modulacja dawały mi większe wyobrażenie o celu niż jakakolwiek identyfikacja.
Myślę, że większość użytkowników GM potrafią na słuch BEZ PROBLEMU rozpoznać sygnał monetkowy, drut, ołów czy puszkę po piwie.
Pamiętam, jak mój kolega chodzący ze swoim G2 wołał mnie na polu i porównywaliśmy sygnały - jeden ruch cewki mojego GM4 potwierdzał to co potem było wykopane - sygnał krótki czysty, jednorodny potwierdzał mały kolor, natomiast ta charakterystyczna kaczka w tle i załamanie sygnału dawały informacje że mamy do czynienia ze metalem złożonym, często skorodowanym. Ta modulacja dawała też wyobrażenie o wielkości i kształcie - może trudno w to uwierzyć ale tak było.
Nie będę porównywał Altera do wcześniejszych moich wykrywaczy, bo to prostu byłoby to nie uczciwe - za krótko go użytkowałem.
PS
Wczorajszy mój wpis o zakłóceniach z linii WN był trochę przesadzony. Dzisiaj to samo pole, ta sama linia WN - niestety zakłócenia były i dzisiaj, jednak odległość dająca poczucie komfortowego chodzenia to przedział mniej więcej ok 50-60m.