Teraz jest sobota, 17 stycznia 2026, 13:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: groby
PostNapisane: poniedziałek, 12 września 2005, 20:31 
Specjalista
Specjalista

rysiek napisał(a):
pan Ervin Kowalke (antropolog), który na podstawie budowy czaszki umiał rozpoznac narodowośc poległego.

Byl juz raz jeden nazista "antropolog" ktory na podstawie ksztaltu i pomiarow czaszki "odroznial" aryjczykow od ras "nizszych". Zdaje sie ze go skazali w norymberdze Tego magika co mowi ze to potrafi tez chyba powinni.
Slusznie FDJ ...my ich nie zapraszalismy wiec i zglaszac nie bede. Jak sie sami wprosili to niech sie sami zglosza .Ale hieny cmentarne potepiamy !!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 12 września 2005, 20:39 
Poczciwy Otto

U nas to akurat niemcy byli u siebie ;)
A z policją było tak:
Idę na komisariat, zgłaszam, za 15 min wychodzi facet, pakuje mnie do samochodu i jedzie na granice powiatu, gdzie ma mnie przekazać policji z powiatu sąsiedniego (Tam były szczątki i niewypały). Czekamy w tym miejscu 40 minut i nic. Wracamy na komisariat w moim mieście. Czekam następne 30 minut i dopiero przyjeżdża ta druga policja. Biorą mnie i jedziemy na miejsce. Pokazuje kości. Oni stwierdzają że to nie ludzkie, ale spotykamy leśniczego i sprawa się wyjaśnia.
Idziemy do niewypałów. Są wyraźnie wkurzeni że ich do tego zawiadomiłem. Odpowiadają burczeniem itp.
Czekamy na jakąś tam "grupę".
Przyjeżdżąją po 1,5 godz, a ja dalej mam tam stać. Stwierdzili że odwiezie mnie "grupa", a sami pojechali.
"Grupa" ogląda niewypały po czym zaczyna się zajadać jakimiś konserwami. Ja czekam następne 40 minut.
Jak mówię im że ma mnie odwieźć jakaś "grupa" to twierdzą że nie wiedzą co to jest i dalej żrą.
W końcu stwierdzają że muszą mnie odwieźć. Odgradzają pociski (wykopane, na powierzchni) taśmą, wsiadają ze mną do samochodu i odwożą do domu. Było ich dwóch ale żaden nie chciał zostać pilnować niewybuchów, więc zostawili je na pastwę złomiarzy. Potem mieli tam wrócić i czekać na saperów.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 13 września 2005, 20:25 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Kret :)
glowa do gory, sa ludzie i taboret ty trafiles na taborety :) ale to nie zanczy ze wszyscy sa tacy:)
a rozrywki lepiej zglaszac błąd ortograficzny!!! do wojska, kiedys to nawet sie z tego cieszyli bo mieli premie od kilograma wykopanej bomby :) ale dzis podobno sie pozmienialo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 września 2005, 03:11 
Generał Brygady
Generał Brygady

kretschmer zwaz ze tekst " Jak cię wulgaryzm co to zrobiłeś kiedyś zobaczę to zajebie saperką....
I nie myśl pierdoło że z tego wyjdziesz... będziesz leżał na miejscu tego trupa... " jest troche groteskowy . kolesie co lecą takie dzikie ekshumacje nie maja pewnie 15 latek i moga raczej tobie nakopac do d..y . niezmienia to oczywiscie negatywnej oceny ich czynu a;e lepiej bardziej wazyc słowa. pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 września 2005, 11:23 
Weteran
Weteran

Witam.

Mozliwe, że -tu macie rozwiazanie zagadki- kto kopał w Liscu ostatnimi czasy ( Krzysiek- dziekuje za link)) ( http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=220331 ). Jendak nie wyciągałabym pochopnych wniosków. Gośc podał do siebie telefon, można spokojnie ustalić.

Pozdrawiam.India

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 września 2005, 14:54 
Poczciwy Otto

tiaa... tyle że jak się ma 15 lat to jest się fizycznie dojrzałym i 15 latek się specjalnie budową nie różni od 25 latka ;)
A ten gość to ja.
Wtedy właśnie znalazłem kości.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 września 2005, 14:53 
Poczciwy Otto

chyba że nasi dzielni policjanci będą tam jechali tyle co po mnie...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 września 2005, 17:23 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

miałem kiedyś przypadek ze podczas poszukiwan w lesie zobaczyłem ze ktoś rozkopuje mogiłe to kolesia z Siekierka pogoniłem a mogiłe spowrotem zasypałem

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 września 2005, 18:52 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

No i porządnie zrobiles :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 września 2005, 21:09 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Mogiła była mi bardzo znana bo kiedyś przypadkowo na nia trafiłem spisałem tylko nr z nieśmiertelnika i przesłałem do niemiec . nieśmiertelnik oczywiście nadal został w mogile . A tak po za tym to powinni tym chiena cmentarnym takie kary dopppppppp. zeby im sie odechciało rozkopywania raz na zawsze .
ps; toporek nosze zawsze bo sie zawsze przydaje do przecinania wiekszych korzeni :) a ze mam komplet saperka z toporkiem to nosze zawsze cały komplecik :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 18 września 2005, 19:07 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Chciałbym dodać swoją przygodę z pewnymi ludzkimi szczątkami. Otóż w czasie prac budowlanych w moim miasteczku- Oleśnica się nazywa- natrafiliśmy na dużą ilość kości. Gdyby je wszystkie po układał, to pewnie by kilka szkieletów złożył. Jak się po kilkunastu minutach okazało pracowaliśmy na terenie nie istniejącego cmentarza z I wojny światowej. Istniał on do końca II wojny światowej, do momentu wejścia ruskich do naszego pięknego miasteczka. Oczywiście zapadła wtedy decyzja, że co niemieckie to trzeba to zniszczyć i nawet cmentarza bestie nie uszanowali. Ale nie będę się rozpisywał o chistorii po wojennej. Co do tych kości, to wszystkie, które oszczędziła koparka odkładaliśmy na bok i sukcesywnie przekazywaliśmy archeologom wspópracującym z nami. Dlaczego archeologom? Otóż teren budowy znajdował się w strefie starego miasta i bezpośrednio przy kościele z XIII wieku im. Św. Jana. Jeśli ktoś zna Oleśnicę to wie o które miejsce chodzi. W takich miejscach prace bezwzględnie muszą być wykonywane pod nadzorem archeologów. I tak kości, które zbieraliśmy kompletnie nikogo nie obchodziły poza naszymi archeo. Ksiądz proboszcz, do którego " należy " ten kościół "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! się wypioł i stwierdził krótko, że to nie jego zmartwienie i niech sobie je zabiorą ci co to je wykopali. Biedni archeolodzy biegali potem po miescowym cmentarzu przy ruchliwej ósemce ze szpadlem w dłoni i szukali miejsca żeby je zakopać.
I jak tu meldować komu kolwiek o takich znaleziskach skoro nawet księży nie obchodzi los ludzkich szczątków.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 30 września 2005, 11:22 
Generał Broni
Generał Broni

Kretschmer napisał(a):
Nie. A nie będe miał przez to kłopotów?

Kłopotów nie będziewz miał ale kilka godzin ewentualnych przesłuchiwań i ciche sprawdzanie ciebie w środowisku czy to aby nie Ty przed paru laty tego tam myk i do dziury........

lepiej jest zadzwonić z budki telefonicznej przez rękaw trzymając słuchawke i powiedzieć : tu i tu jest rozkopany grób, leży klucz francuski czy inny cięzki sprzęt i kosci - chyba ludzkie.... Oni i tak zanajdą a ty nie bedziesz maglowany.....

Poza tym pytanie... czy dół był regularny i czy p[rzy kosciach były resztki mięcha?
Pytam bo to mogły psy (zwierzęta) rozkopać.

:skromny

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 30 września 2005, 15:08 
Poczciwy Otto

Dół regularny, mięcha nie było. Tak jak powiedziałem - okazało się że to mogiła żołnierza a właściwie parę kości które po niej zostało. Z doła ktoś sobie zrobił śmietnik a kości które pochowałem zniknęły. Trochę je przysypałem (Bo to tylko 2 kości udowe, żebro, piszczel, biodro, łopatka i pare kręgów), ale po tygodniu od sprawy okazało się że coś (pewnie jakieś zwierze) lub ktoś rozkopał mogiłę znów i reszta kości zniknęła. Została tylko dziura.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]