Teraz jest wtorek, 20 stycznia 2026, 09:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 2 października 2005, 18:56 
Poczciwy Otto

Jeżeli zlodziej będzie miał przystawiony pistolet do głowy, i jak nie ukradnie to zginie - będzie mi go żal.
Jeżeli za tą kradzież będzie się obwiniać jego rodzinę, znajomych, rodaków itp. - też będzie mi ich żal.

Ale z zamknięciem dyskusji masz rację. Nie potrzebujemy awantur na forum, a poglądów i tak nikt nie zmieni a nawet jak zmieni to się do tego nie przyzna.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 2 października 2005, 19:18 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
blagam nie robcie z Niemcow ofiar !!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 2 października 2005, 19:22 
Poczciwy Otto

Nie ze wszystkich, ale czemu negujesz istnienie takich którzy rzeczywiście nie zawinili? Nawet gdyby to miało być 5%?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 2 października 2005, 19:40 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Doszliscie juz do granic absurdu. Ofiara broniaca oprawce... ofiara czczaca oprawce, tez macie takie manekiny w domu, ubrane w kompletne mundury wehrmacht? Z pelnym wyposazeniem? Moze SS? Bo to taka piekna formacja... Pewnie jezdzicie autami marki VW, albo Audi lub BMW, albo mazycie o Mercedesie? Woda z mozgu. Dlaczego piszesz o 5% niewinnych, a nie o 95% winnych? 5% to jest bracie BŁĄD STATYSTYCZNY!!
A tak powaznie to wielu z nas wykazuje traumatyczny symptom ofiary przemocy. objawia sie on uwielbieniem i utozsamianiem sie z oprawca. Po raz pierwszy zostal opisany przy okazji przetrzymywania kobiet-zakladnikow przez grupe porywaczy bodaj w latach 70-dziesiatych. Po uwolnieniu czesc kobiet wysylala paczki do wiezien, a po uwolnieniu wyszly za maz za porywaczy...
Mam nadzieje, ze dzielny narod niemiecki w uznaniu naszego uwielbienia w razie nastepnej wojny odstapi od pomyslu wynaradawiania ew. wyniszczenia naszej nacji...
A WY ZALOZCIE FAN CLUB NAZI. Przy zwiazku wypedzonych.
baxter
P.S.
Ostatnio wyzwano mnie od dekownikow, teraz pewnie wyzwiecie mnie od szowinistow...
A ja niemcow lubie, dobrzy kompani do wodki i zabawy. Ale na wrogow sie nie nadaja...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 2 października 2005, 19:53 
Poczciwy Otto

Piszę o 5% bo tych bronię. Nie będe bronił 95% (Czy ilu tam) które miało swój udział w dojściu do władzy NSDAP i Hitlera, więc o nich nie napisałem, bo mam takie same zdanie jak cała reszta. Ale uważam że tych 5% nie powinniśmy wrzucać do jednego wora. Że ich należy zostawić w spokoju, bo to właśnie z takich ludzi powinny składać się Niemcy.
I tylko o to mi chodzi.
Nie żywię uwielbienia do oprawców, bo SS po prostu żygam. A raczej żygam SSmanami bo nie wyrzucę np. bagnetu tylko dla tego że był częścią ekwipunku jakiegoś SSmana.
Żygam też częścią wehrmachtu, ale nie wszyscy byli tam z własnej woli. Nie było przypadków kiedy jakiś wehrmachtowiec uratował Polaka od innych żołnierzy wehrmachtu? Czy jego też byście rozstrzelali?
Nawet na forum były linki do artykułów o takich Niemcach...

Zacznijcie rozróżniać dirlewangera od wehrmachtu...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 2 października 2005, 19:54 
Główny Moderator
Główny Moderator

to 5% ich rodacy wyslali razem z transoportami polakow do Oswiecimia

poczytaj sobie wspomnienia ludzi ktorzy przeszli przez to pieklo, polecam "5 lat kacetu" Grzesiuka

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 2 października 2005, 21:23 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Fakt, fajny narod, taki.... wielkoduszny... oszczedzil im hchanby z powodu nieludzkich zbrodni przeciwko ludzkosci...
Zarzneli ich coby sie wstydzic nie musieli...
Baxter

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 2 października 2005, 22:34 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Cytuj:
Van Worden: Zastanawiam się kogo masz na myśli ? Jak masz trochę odwagi cywilnej to podziel się.

FDJ - Jak masz trochę inteligencji to sam się domyśl :n

No comment.

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 2 października 2005, 23:20 
Główny Administrator
Główny Administrator

Cóż za samokrytyka ?! szowinizm, chamstwo etc ......

Apropos zauważyłem, że od pewnego czasu wyrażanie swoich poglądów, które są nie trendy, określa się mianem nietolerancji, ciemnotą, szowinizmem etc. Określenie skad inąd naukowe "pederasta" też jest już obraźliwe ma być tak z polska ...."gay", w szkołach nie uczy się już Roty bo jak naszym "przyjaciołom" wytłumaczyć tekst, że nie będzie niemiec pluł nam w twarz..... ? Tak samo murzyn, cygan. Teraz jest afro-amerykanin ?! o euroamerykaninie nie słyszałem a cygan jest to określenie narodowości zawarte w ich języku !!! Zniewiesciałych chłopców nazywamy metroseksualnymi.

Nazywam sprawy po imieniu jeżeli jest to nietolerancja to ja jestem nietolerancyjny.

FDJ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 2 października 2005, 23:30 
Buszujący w śniegu

Olać tolerancję, mnie też się bardziej podoba określenie np. pedał noż gay czy np. ciota a nie metroseksualista itp. MOim zdaniem nie ma sensu zmieniać słów które się utarły na jakieś chore nowe określenia. nie ma takiego słowa w języku polskim !!! że chyba nie na temat ale musiałem się włączyć w dyskusje[/list]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 2 października 2005, 23:54 
"Spammerus maximus"

Forum służy do wymiany poglądów.
Kiedyś, nie pamiętam już na jakim wykładzie, prowadzący mówiąc o dowodach "ze świadka" powiedział że świadek nigdy nie mówi o FAKCIE, takim jaki on był tylko przedstawia swoją wizję tego faktu a wynika to z jego doświadczenia życiowego, kultury, czy wykształcenia.
Zawsze kiedy więc kilka osób opisuje bądź wypowiada się o jakim fakcie bądż zdarzeniu trzeba pamiętać że "przetrawia" to go jego umysł.
Dlatego tyle różnych interpretacji jednego zdarzenia.
Czy to się nam podoba czy nie, każdy ma prawo do swojego postrzegania rzeczywistości i to jest właśnie piękne.
Kwestią kultury osobistej jest to czy swoje poglądy wyrażamy w cywiliziwany sposób i odnosimy się z szacunkiem do osoby z której spojrzeniem na świat nie musimy się zgadzać.
Pozdrawiam i apeluję o wyważone wypowiedzi:)
Hans
Ps. Uczestnikom dyskusji proponuję przeczytać książkę pod tytułem "101 batalion pomocniczy policji..."(całego tytułu nie pamiętam) wydanej przez Bellonę. Tam są opisane przeżycia piekarzy, zegarmistrzów, cieśli etc którzy "likwidowali problem żydowski" na lubelszczyźnie. Mnie ta lektura poraziła.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2005, 11:14 
Specjalista
Specjalista

Kretschmer napisał(a):
a ja bronię nie narodu, tylko pojedynczych niemców.

Wiec zapytam cie po co ich bronisz ?? co toba kieruje ze tak zawziecie stajesz po stronie oprawcy ??
Nie jest to przeciez syndrom helsinski bo jestes za mlody zeby pamietac wojne.

Kretschmer napisał(a):
Wszyscy z wojennego pokolenia mieli i mają jedno zdanie na ten temat: To też ludzie, mieli rodzinę, pracę, swoje życie... trzeba dać im szansę.

Wiec po pierwsze niestety nie wszystkim z wojennego pokolenia byla dana szansa miec jakiekolwiek zdanie na ten temat. A wsrod tych ktorzy przezyli oczywiscie sa swieci z Legnicy ale sa tez ci ktorzy maja wyraznie w pamieci obrazy z okupacji w Warszawie .
I jaka ty chcesz dawac im szanse ?? Czy to sa jakies zagubione dzieci we mgle ??.

Jadzia napisał(a):
Co to znaczy, że to, że ktoś go zmusił to nie ma znaczenia? Myślisz że wszyscy niemieccy żołnierze pchali się drzwiami i oknami do Polski czy pod Stalingrad, myślisz, że nagle znudziło im się siedzenie w domu, picie piwa, czy robienie dzieci i ni stąd ni z owąd postanowili złupić pół świata i wymordować jego mieszkańców, czy może samowolnie pojechali na wycieczkę krajoznawczą pod Stalingrad z biurem turystycznym Wehrmaht żeby tam zginąć od kul i mrozu? "
Wjechali zabili miliony a nastepne miliony usmażyli w piecu" - to nie jest takie proste sami sobie ot tak po prostu nie przyszli, ktoś to wymyślił.

Absolutnie nie interesuje mnie to czy przyszli mordowac i krasc z lufa przy glowie czy z wlasnego pomyslu. To jest ich dylemat moralny a nie moj.
Jezeli do mojego domu wchodzi z drzwiami bandyta rowniez nie interesuje mnie czy dziala z wlasnego pomyslu czy wymyslil to jego szef. Jest bandyta tak czy inaczej.
Zadziwiajace jest jak malo czasu potrzeba (w koncu zyja jeszcze 2 pokolenia ktore pamietaja wojne) zeby wybaczyc i bronic zawziecie oprawcy ktory w bestialski sposob wymordowal 12 mln ludzi. Wykonywali tylko rozkazy przeciez.

Van Worden napisał(a):
Cytuj:
Van Worden: Zastanawiam się kogo masz na myśli ? Jak masz trochę odwagi cywilnej to podziel się.

FDJ - Jak masz trochę inteligencji to sam się domyśl :n

No comment.

VW

Tez odebralem to jako samokrytyke bo bardziej aroganckiego postu od "Wan Wo..." w tym watku nie bylo.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2005, 13:14 

Witam!

No to mamy już komplet - zaczęło się od niewinnego postu Testa a skończyło (mam nadzieję że wątek umarł śmiercią naturalną) na zwykłych chamówkach :(
Tyle że tym razem oprócz deklaracji szowinizmu, mamy też jawne deklaracje nietolerancji i nienawiści w stosunku do wszystkiego co "obce": homoseksualistów, cyganów etc... Gratulacje :n
Załóżcie towarzystwo wzajemnej adoracji, wstąpcie do młodzieży wszechpolskiej albo conajmniej do pisu bo przecież obnoszenie się ze swoją "wiarą" do czegoś zobowiązuje... :n :n :n

Pozdrawiam

VW
P.S. Nie wyszło Ci to Blady Wilku - jeśli ktoś jest samokrytyczny to trudno żeby w tym samym momencie był arogancki ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2005, 14:26 
Złosliwy Nieludzki Doktor

AMEN

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2005, 15:15 
Główny Moderator
Główny Moderator

Van Worden napisal:
Cytuj:
Tyle że tym razem oprócz deklaracji szowinizmu, mamy też jawne deklaracje nietolerancji i nienawiści w stosunku do wszystkiego co "obce": homoseksualistów, cyganów etc... Gratulacje
Załóżcie towarzystwo wzajemnej adoracji, wstąpcie do młodzieży wszechpolskiej albo conajmniej do pisu bo przecież obnoszenie się ze swoją "wiarą" do czegoś zobowiązuje...

facet sam sobie zaprzeczasz

a tak z innej beczki, masz cos przeciwko młodzieży wszechpolskiej ??? albo PIS ???
moze ty jestes nietolerancyjny ??
moze powiesz na jakiej podstawie oceniasz ludzi czy sa religijni ??? po tym czy chodza do kosciola ?? czy ladnie sie modla ???

ps.
jakiejs czesci ja jestem Niemcem bo kilka poklolen do tylu mialem babke Niemke ale w zaden sposob nie moge zrozumiec jak ludzie moga byc tak pelni uwielbienia dla tego narodu

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]